Şimdi Ara

1.6 Comfort Extra Auris mi 1.6 Golf Trendline mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
11.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tşk
  • up
  • arkadasım 1 sene once aynı duruma bende düşmüstüm..aurıs 1.4 d-4d blue ve golfV 1.6 102 hp MIDLINE arasında kalmıstım.ıkısıde aynı fıyattı..ama aurıste celık jant sıs farı artı olarak duruyordu.hem aurıs dızel dı golf benzınlı..aklım golfte cok kalmıstııı ama mantıklı olarak aurısı tercıh ettım.. pısmanmısın dıye sorarsan degılım,ıyıkı oyle yapmısım dıyorum.eger golfun tsı yada tdı almıyorsan ve donanım olarak mıdlıne yada hıghlıne tercıh etmıyorsan bı anlamı kalmıyor... umarımm pısman olmıcagın bı karar verırsın ...
  • Ben size Focus tavsiye edeceğim. Auris benim ısınamadığım bir araç, konfor ve sürüş dinamikleri açısından zayıf kalıyor Golf'e göre zaten. Golf ise gerçekten sınıf lideri ünvanını pekiştirdi yeni kasasıyla ama 1,6 benzinli motor ve trendline donanım ile tavsiye etmiyorum. Eğer TSI Comfortline alabilirseniz gerçekten tadından yenmez. Ama pahalı geliyorsa o zaman ilk aklıma gelen Focus'tur. Gerçekten parasını hakeden güzel bir araç. 1,6 115Bg Titanium X- Paket full bir Focus'u pazarlıkla falan 40'a alırsınız. Titanium X-Paket lerde yok yok gerçekten. Ki sade Titanium paketler de baya dolu ve öyle alınca fiyat 37 ye düşer. Dizeli de 41 e falan gelir. Bence düşünün Auris yerine. Yine eşiniz için düşünüyorsanız 1,4 TDCi Titanium full paket yeni kasa Fiesta 35 milyar civarına alınabilir, o da çok başarılı bir araç.
  • Aslında biraz fikir değitirdim. Kullandığım Verso'yu eşime verip, Micra yı satacağım. Bu durumda erişebilirsem 43 bine Passat 1.6 Trendline alacağım. Bir ihtimalde Jetta. Ama 43-45 binlere erişemezsem, 36-38 arasında ikinci el veya en düşük donanımlı Jetta olabilir diye düşünüyorum.

    2 Hafta önce Ford bayisine gidip focus, mondeo, fiesta hepsinin içine oturdum. Hiçbiri içime sinmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euzun72 -- 22 Kasım 2009; 22:02:20 >
  • golf çok kaliteli ve birçok özelliği bulunan bir araba ama fiyatı biraz tuzlu , auris bence çok şık ve özelikle dizel versiyonu çok az yakıyor, iç tasaırımı keyless go özelliği bence 10 numara ayrıca toyotacıların bir lafı vardır toyota mantık arabasıdır al evlen ömrünün sonuna kadar gitsin
  • tşk
  • bence 1.6 132 hp auris ile, 1.6 102 hp golf6 arasında, daha ucuz, daha donanımlı ve daha iyi bir motoru olan aurisi tercih etmemek. tamamen mantık yerine duygusal olarak seçim yapmak olacaktır. tabi ki duygusallığada saygımız sonsuzdur... yakıt ekonomisi önemli olsa zaten dizel bakardınız. o konuya hiç girmediğinizden kesinlikle auris derim.

    sırf sarı gösterge ışıkları olduğu için auris almıyan arkadaşlarım ve sırf mavi veya beyaz iç ışıkları olduğundan golf alan arkadaşlarım var. ama dediğim gibi duygusal kararlar bunlar. mantık auris diyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    bence 1.6 132 hp auris ile, 1.6 102 hp golf6 arasında, daha ucuz, daha donanımlı ve daha iyi bir motoru olan aurisi tercih etmemek. tamamen mantık yerine duygusal olarak seçim yapmak olacaktır. tabi ki duygusallığada saygımız sonsuzdur... yakıt ekonomisi önemli olsa zaten dizel bakardınız. o konuya hiç girmediğinizden kesinlikle auris derim.

    sırf sarı gösterge ışıkları olduğu için auris almıyan arkadaşlarım ve sırf mavi veya beyaz iç ışıkları olduğundan golf alan arkadaşlarım var. ama dediğim gibi duygusal kararlar bunlar. mantık auris diyor...

    Teşekkürler yorumunuza. Ama fikrim biraz değişti. Erişebilirsem Passat alacağım. Ama TSI motorlara param yetmiyor
  • Herkese iyi bayramlar
  • up
  • passat konforuna kimsenin diyecek birşey yoktur ancak tsi (ya da tdi) olmayan passatlar kesinlikle sizi üzecektir.. 102 bg lik ya da 115 bg lik atmosferik basınçlı passatların tork/devir grafiğine baktığınızda (ya da kısaca binip bir tur attığınızda) o kasayı taşımakta zorlandığını göreceksiniz.. onun yerine arka koltukların ve bagajın hacminden birazcık feragat edip tsi golflere yönelmenizi tavsiye ederim.. tsi motorun en yüksek torkuna çok erken devirlerde ulaşıp en yüksek devirlerine kadar bunu koruması hangi hızda/devirde gidiyor olursanız olun ayağınızın altında sürekli emrinize amade bir potansiyel olduğu hissini veriyor ..
  • tşk
  • Arkadaşlar geçen hafta Megane 3 1.4 tce aldım. Çok memnunum. Fikir belirten, paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: euzun72

    Arkadaşlar geçen hafta Megane 3 1.4 tce aldım. Çok memnunum. Fikir belirten, paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.


    Güle gğle kullanın. Diğer araçlarıda aylarca incelemiş biri olarak, megane ile mukayese edebilirmisiniz?
  • Teşekkür ederim.

    Passat zaten malum. Kaliteli D sınıfı iyi bir araç. Binip kullanmadım, ama kalite ve konforundan şüphem olmadı. Fakat bütçem 102bg olana yetiyordu. LPG asla kullanmayacağım bir sistem. Performans olarakda 102bg bir süre sonra sıkmaya başlayacaktı. D sınıfı denince benim görüşüm güçlü olmalı keyif vermesi için. Ayrıca malum Passat kasa değiştirecek. Kalite ve konfor tartşmasız olmakla birlikte vw araçlarda genel olarak bir pahalılık durumuda var.

    Golf veya Jetta kaliteli,konforlu araçlar. Zaman zaman jetta 1.4 140 dsg kullanıyorum zaten. Kalite, sessizlik, tokluk, vites ve motor hakkındaki tüm düşüncelerim olumlu. Ancak fiyat konusuna gelince çok pahalı. Megane da; Jetta Comfortline (48bin) üzerine virajlarda dönen bixenon far, 17 inç jant, bluetooth telefon kitli teyp var. Bu donanımla Jetta rahatça 50bin üzerine çıkacaktır. Benim aracım 40600...


    Tsi ile Tce hissedebildiğim tek fark yakıt konusunda Tce nin 0,5lt/100km civarında fazlası var. Oda 10.000km de 200TL fark ediyor. Bunun haricinde ara hızlanma değerlerinin (fark edemedim ama) Tce lehine olduğu söyleniyor testlerde. Tce nin tork eğrisinin düz olduğu hattın biraz daha kısa olduğu gözüküyor. Ancak pratikte 5-10nm luk düşüşler pek hissedilmiyor. Tce ve TSi motorlar tüm dünyada satılıp kullanılıyor ama daha yüzbinlerce km yapılmadığından sadece arkalarındaki marka ve teknolojilerine güvenmek gerekiyor.

    Süspansiyon konforu olarak her iki araçta kullandığım 2006 Verso'nun çok önünde, yoldaki yere yapıştırılan çizgilerden ve bumperlardan geçerken aşırı zıplama yok, pat küt sesler yok. Yol tutuş zaten çok aşırı zorlayarak, test pilotu modunda kullanmadığımız için fikirlerimiz subjektif kalsa da bana farklı gelmiyor.

    Malzeme kalitesinde Megane 3 Jetta ve Golf ün gerisinde değil. Hatta bana daha iyi geliyor. İç tasarım olarakda Megane daha çok hoşuma gidiyor. Bu konuda Megane klima ve özellikle teyp-radyo tuşları küçük diye eleştirilebilir.

    Yolda kullanım hissi olarak Megane 3 almanlar esinlenerek yapılmış. Duruken çok daha yumuşak olan direksiyon, hızlandıkça sertleşiyor. Aracın yüksek hızdaki stabilitesi, sessizliği, dengesi Jetta 'dan aşağı değil. Aynı tokluk ve sağlamlık hissine sahip. Üzerine VW arması taksanız kimse bu ne biçim VW demez.

    Jetta bu yıl, Golf 2 yıl içinde yenilenecek. Megane kasası 1 yaşında. Ayrıca tasarımıda çok hoşuma gitti.

    Astra'da bu araçlar içinde bir seçenek olabilir. Ancak Opel servisleri (uzun zamandır) ve markası dağınıklık içinde. İnsignia'lar da çıkan baskı balata, fren balata disk problemlerini gördükçe uzak durmayı tercih ettim. Ayrıca içi falan çok göz boyama geldi. Müşteriyi tavlayacak noktaları iyi tespit edip, 2. plandaki yerlerden tasarruf etmişler gibi. Almayı düşünmediğimden fiyat farkına çok bakmadım açıkçası. Muhtemelen benzer donanımda Astra fiyat farkı yapmıştır. Sonuçta VW ile yarışıyor pahalılıkda.

    Sonuç olarak aynı konfor ve performansı veren bir araca 10.000TL fazla vermedim, mantığımla hareket ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euzun72 -- 16 Mayıs 2010; 23:45:55 >




  • Tokluk hissini vermesi guzel.Gule gule kullanın.
  • Teşekkür ederim.
  • Golf' ün Auris' ten üstünlüğü iç mekan malzeme kalitesi ve yalıtım konusunda.
    Birde otomatik vites konusunda DSG şanzıman başarılı gözüküyor. Ama sorun çıkarırsa masrafıda büyük. Onuda gözardı etmemek lazım.
    Auris' te çok güzel araba. Yabana atılacak bir araç değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.