Şimdi Ara

1 Aydır TTNET ile Hız Kavgam Bitmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ay başından beri TTnet ile ilgili hız sorunları yaşıyordum. Ev içi hattımı yeniledim, ana hatta gelip ölçüm yaptılar herşey normal. Modem değerlerim şu şekilde anlayan arkadaşlar bi yorum yapabilir misiniz ?

    Şuan hattıma 4 Megabit hız tanımlanmış, uzun zamandır da böyle arayıp, ben 16 Megabitlik tarife kullanıyorum uzun zamandır sorun yaşamıyorum neden son 1 ay da 4 megabite düşürülüyor hızım dedim hattınız desteklemiyor şeklinde cevap verip sistem otomatik ayarlıyor bu değerleri diyorlar. Delireceğim.


     1 Aydır TTNET ile Hız Kavgam Bitmedi

     1 Aydır TTNET ile Hız Kavgam Bitmedi

     1 Aydır TTNET ile Hız Kavgam Bitmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 22 Temmuz 2015; 23:45:40 >







  •  1 Aydır TTNET ile Hız Kavgam Bitmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrYAGIZ -- 22 Temmuz 2015; 22:57:57 >
  • SNR margin (sinyal kaliteniz demek) değeriniz çok düşük neredeyse internetiniz kopma-bağlanma sorununa dayanmış.

    Attenuation değerinize göre 20-25 mbps yi rahatlıkla alabileceğinizi gösteriyor ancak SNR Margin değeriniz düşük olduğundan sorun yaşıyorsunuz.

    durumu nasıl düzeltebileceğiniz hakkında yeterli teknik bilgiye sahip değilim ancak ttnet yetkilisine yazdığım şeyleri söylerseniz onlar teknik ekiple sorunu bulup halledeceklerdir diye düşünüyorum.

    not ; hattınız destekliyor hem de yaklaşık 20-25 mbps aralığındaki hızı.Yani size söylenen şey sallamasyon.Bu konuda eminim çünkü değerleriniz bunu gösteriyor.

    TTnet yetkililerine SNR margin değerim düşük bunun düzeltilmesini istiyorum derseniz sorununuza nokta atışı yapmış olup düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.Eğer efendim siz nereden biliyorsunuz hattınızın desteklediğini diye sorarlarsa Attnenuation değerlerim bunu gösteriyor dersiniz.

    SNR değerleriniz sorunsuz bir bağlantı için 20-30 db arasında olması gerekir ayrıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 22 Temmuz 2015; 23:22:33 >




  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, tekrar arayıp bu doğrultuda bir görüşme yaptım sonuç pek değişmedi sanki. Ekip gelip kontrol edecek yine normal deyip gidecek herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrYAGIZ

    Teşekkür ederim, tekrar arayıp bu doğrultuda bir görüşme yaptım sonuç pek değişmedi sanki. Ekip gelip kontrol edecek yine normal deyip gidecek herhalde.

    anladım umarım sorununuz giderilir tahmini olarak sinyal kalitenizin düşüklüğü kablolardan derdim ama ev için hattını yenilettiğinizi yazmışsınız , belki modemde bir sorun olabilir ya da size atanan portta bir sıkıntı olabilir.

    Gerekirse port değişimi de talep edin çünkü hattınız 20-25 mbps yi desktekliyorsa sinyal kalitenizin de iyi olması gerekir. size 4 mbps atansa bile sahip olduğunuz bu değerlerde internetiniz yine sorunlu demek.Yani hattınız desteklimiyor lafı sadece sözde oluyor.

    umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.