Şimdi Ara

1 dolara 1 saat bedava kargo ile nasıl çinden geliyor. araştıralım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ERIKCI kullanıcısına yanıt
    erikci neden atıyım daha geçen gün gönderdim 23.7 tl tuttu istanbula şuan faturası yok elimde yurtiçi kargo ile yolladım. çalıştığım şirket aracılığıyla gönderince 7-8 lira diyorlar. ancak şirket hesabında görünmesini istemediğim için mecburen o kadar parayı verdim.
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    ptt ile alakası olduğunu düşünmüyorum. bu tür küçük ürünler bazen gümrükte kayboluyor yada kargo kutusu düzgün yapılmayınca gümrükçü geçirmiyor vs. nedenler olabiliyor. son tez im ise 2-3 den fazla ürünü farklı satıcılardan aldığında bazı ürünler sana gümrükten ticaret yapıyor kararıyla geçirilmiyor ve gümrükte takılıyor. bunu ancak gümrüklere giderek bulmaya çalışırsınız.

    arkadaşın birisi 25-30 günde elime ulaştı demiş. ürün zaten maksimum 60 güne kadar gelmezse disput açıp paranı geri alman için süreyi uzun tutuyorlar. gümrükte takılan ürünler filan olursa 60 günde al ödemeyi tamamla maksadıyla. ürünler bazen bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiği için çok erken yada çok geç ulaşabiliyor.
    geç gelen ürünler genelde gemi ile gelir dağıtımı çok vakit alır.

    en büyük sorunumuz devletin ihracata destek vermemesi. çinle işbirliği yapılıyor ancak sadece çin devletinin yararına oluyor.
    artık hakkımızda hayırlısı diyorum.




  • Ya adamlar bir gemiyle kaç milyon dolarlık sipariş götürüyorlar Bunlar ağır şeylerde değil telefon kılıfı gibi ufak ufak şeyler. Adam 1 konteynere kaç tane malı sığdırabiliyor. Çinliler ufak ufak parayı götürüyorlar.
  • computerboy_1987 kullanıcısına yanıt
    Hocam ptt ayrı,yurtiçi-mng ayrı. O oçlere ben de 23 lira ödedim. Sonra pttye gittim 9 lira :)) ayrıca ÜCRETSİZ koli hizmeti bile varmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @ERIKCI
    PTT şubelerini çoğaltsa iyi para kazanır. Yurtiçi, mng nin her yerde şubesi var. Eskişehir'den Bursa'da telefon ekran koruyucu yolladım 14 TL kargo ücreti...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olgun Penguen

    Çinden ürünler gemilerle geliyor, konteyner'lara yüklüyorlar tüm ürünleri, tüm gönderen kişiler paylaşıyor ücreti o yüzden kargo parası yok . Türkiye'de yapabilirmisin böyle bir olay pek bilmiyorum ama ptt tarzı yerlerden yapamazsın

    Gemiyle değil, uçakla geliyor kargolar.
  • Emre D kullanıcısına yanıt
    emre d sanırım yanlış biliyorsun aliekspres de satıcılar genel olarak kargo için gemi yolunu tercih ediyorlar çünkü kargo ücreti alınmıyor havayolu ile gönderirsen 1-3 dolar arası ücret istiyorlar diğer özel kargo firmalarında ise çok çok daha fazla ücret ödeniyor.

    çinden pek çok ürün getirttim bunlar 0.5 dolara da aldığımvar 300 dolara da aldığım oldu ama bedel olarak hiç. bir zaman 300 euro yu geçirmedim. her defasında kargo türünü seçmek için bir kaç alternatif koyuyorlar 3 yolu da denedim. sadece fark geliş süreleri o kadar yani hepsi uçak değil uçak olursa 40 günde bir ürün gelmez.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.