Şimdi Ara

1 top (500 adet) kağıt 80 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kağıt fabrikaları bir hiç uğruna satılırken ses çıkarmayan bu millet aglamasin şu niye pahalı bu niye pahalı
    Yanlışları görüp inadına inadına oy verdiler şimdi sonuçlarına katlansinlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    Yanlışı gördüğü halde oy verenlerin A4 kağıdıyla falan işi yok ki...Ha çoluğu çocuğu etkileniyordur, o ayrı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    O da doğru hocam gerçi sebzenin kilosu 20 25 TL oldu onlarda etkileniyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Gerekirse cami bile yakılır yıkılır hocam kütüphane ne ki

    fitne fesad saçıyorsa neden olmasın

    bkz. mescidi dırar olayı


    Kaynak:

    1 top (500 adet) kağıt 80 TL
    1 top (500 adet) kağıt 80 TLtdv islam ansiklopedisi
    MESCİD-i DIRÂR - TDV İslâm Ansiklopedisi
    https://islamansiklopedisi.org.tr/mescid-i-dirar


    Sözlükte “zarar vermek, muhalefet etmek, sıkıntı vermek” anlamına gelen dırâr kelimesi mescid kelimesiyle birlikte Kur’ân-ı Kerîm’de “mesciden dırâren” şeklinde geçmekte (et-Tevbe 9/107) ve âyette münafıkların yaptığı bu mescidden bahsedilmektedir. İslâm literatüründe yaygın olarak Mescidü’d-dırâr adıyla bilinen mescid, nâdiren Mescidü’ş-şikâk veya Mescidü’n-nifâk diye de anılır (İbn Hişâm, IV, 530; Taberî, XI, 18, 19).

    Münafıklar İslâmiyet’in Medine’de güçlenerek yayılmasından rahatsız oluyor ve bu gelişmeyi önleyemedikleri için hayıflanıyorlardı. Hz. Bilâl’in okuduğu ezanın ardından müminlerin Mescid-i Nebevî’de saf tuttuğunu, birlik ve dayanışmalarının giderek arttığını görüyor, Hz. Peygamber’in sohbetlerine katılan müminlerin sayısının çoğalmasını hüzünle seyretmekten başka ellerinden bir şey gelmediğini söylüyorlardı. Ancak bu sırada içlerinden Vedîa b. Âmir onları teselli edebilecek bir haber verdi. Vedîa’ya Câhiliye devrinde hıristiyan olan ve o sırada Suriye’de bulunan Ebû Âmir er-Râhib’den bir mektup gelmişti. Ebû Âmir münafıkların reisi Abdullah b. Übey b. Selûl’ün yakın akrabasıydı. Müslümanlara karşı hilelerinden dolayı Resûl-i Ekrem’in “Ebû Âmir el-Fâsık” dediği bu kişi Bedir Gazvesi’ne müşriklerle beraber katılmış (İbn Sa‘d, III, 540-541), Uhud’da da müşriklerin safında yer almış, Medineli hemşerilerini tahrik ederek onları yanına çekmek istemişse de başarılı olamamıştı. Daha sonraki savaşlarda müslümanlara karşı olumsuz tavrını sürdürmüş, Mekke fethedildikten sonra Tâif’e sığınmış, Huneyn (Hevâzin) Gazvesi’nden ve Tâif Seferi’nin ardından burada duramayarak Suriye’ye gitmişti. Giderken de münafıklara işlerini görüşebilecekleri bir mescid yapmaları ve güçlerinin yettiği kadar silâh ve mühimmat toplamaları için haber yollamış, kendisinin Bizans makamlarına gidip oradan asker getireceğini ve Muhammed’le ashabını Medine’den çıkaracağını bildirmişti. Ebû Âmir mektubunda Bizans valisiyle görüştüğünü, kendileri destek olurlarsa Bizanslılar’ı Medine’yi kuşatmaya ikna edebileceğini söylüyordu. Münafıkların bu konuyu görüşebilmeleri için dikkat çekmeyecek bir mekâna ihtiyaçları vardı. Vedîa bu mekânın nasıl yapılacağı konusunda bir öneride bulundu. Buna göre bir mescid inşa edip cemaate devam etmeyi kolaylaştırdıkları izlenimi uyandıracaklar, böylece hem Mescid-i Nebevî ile Mescid-i Kubâ cemaati arasında bir tefrika çıkarmış olacaklar, hem de Ebû Âmir ile gizlice görüşebilecekleri bir mekâna kavuşmuş olacaklardı. Vedîa b. Âmir’in teklifinin kabul edilmesinin ardından münafıklar süratle Kubâ’da bir mescid yaptılar.

    Hz. Peygamber, Medine dışında Zûevan denilen yerde Tebük Seferi’nin son hazırlıklarıyla meşgulken münafıklardan beş kişilik bir heyet gelip yağmurlu ve soğuk kış gecelerinde hasta ve özürlü olanların namaz kılması için bir mescid inşa ettiklerini ve kendilerine namaz kıldırarak burayı ibadete açmasını istediler. Resûl-i Ekrem sefere çıkmakta olduğunu, dönüşte orada namaz kıldırabileceğini söyledi. Sefer dönüşü ordusuyla birlikte Zûevan’da konakladığında bazı münafıklar gelerek Hz. Peygamber’i mescidlerine götürüp namaz kıldırmak istediler. Bu sırada mescid ve onu yapanların niyetleri hakkındaki âyetler nâzil oldu (et-Tevbe 9/107-110). Bu âyetlerde mescidi inşa edenlerin niyetlerinin müminlere zarar vermek, hakkı inkâr etmek, müminlerin arasına nifak sokmak ve daha önce Allah ve resulüne karşı savaşmış olan bir kişiyi (Ebû Âmir er-Râhib) beklemek olduğu belirtiliyor, bunların gayelerinin iyilik olduğuna dair yemin bile edebilecekleri, halbuki yalancı oldukları vurgulanıyor, Hz. Peygamber’e Mescid-i Dırâr’da asla namaza durmaması, buna karşılık takvâ üzerine kurulmuş mescidde (Mescid-i Kubâ veya Mescid-i Nebevî) namaz kılmasının daha uygun olacağı bildiriliyordu. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem Medine’ye ulaşınca Âsım b. Adî (veya Ma‘n b. Adî) el-Aclânî ile Mâlik b. Duhşüm es-Sâlimî’ye mescidi yıkmaları için emir verdi (Vâkıdî, III, 1046; İbn Hişâm, IV, 530). Âsım ve Mâlik yatsı vakti sıralarında Mescid-i Dırâr’ı yaktılar. Çıkmamakta direnen Zeyd b. Câriye’nin vücudunun bir kısmının yandığı söylenir. Münafıklar ertesi sabah mescidin yıkılmış olduğunu görünce Allah’ın, sırlarını ifşa ettiğini ve gizledikleri gerçek amacın Peygamber’e bildirildiğini anladılar.


    1 top (500 adet) kağıt 80 TL
    1 top (500 adet) kağıt 80 TLtdv islam ansiklopedisi
    MESCİD-i DIRÂR - TDV İslâm Ansiklopedisi
    https://islamansiklopedisi.org.tr/mescid-i-dirar




  • müthiş kaarı gördüler tabi değerlendirmek için can atıyorlar

  • 2018 baharında evlenmeden önce 8-9 liraya pahallı diyordum. 5-6 liraya indirimli alıyordum. Balayından geldim 2018 eylülü gibi 15-20 lere fırladı. Şimdi malum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 mayısta 2021 2 top almışım 52 tl ye geldi kargo dahil halen kullanıyorum.Bu demektir ki 3 katından fazla artış var 1 yılda herşeye ah be o zamanda üzülüyordum ülkenin haline şimdi geçen seneyi arar olduk .

  • Kağıt fabrikalarini satan ve satanları alkialayanlarin Türkiye Cumhuriyetine karşı işlediği ihanet suçudur bu kağıt fiyatlarının sebebi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt önemli. Egitim önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala az buluyorum ha gayret eğitim bitme noktasında ilkokuldan tutun üniversiteye kadar a4 kağıdı kullanılıyor eğitimde. Topu 80tl az bi 300tl falan olsun da eğitim falan bitsin eskiden eğitim mi varmış (!)

  • Benim anlamadigim fiyatlar boyleyken sayfasi 12 kurusa cikti verenler nasil yapiyor :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aralikta 8 kurustu simdi 12 kurus olmus, universite civarlarinda olduklari icin devamli ders notu basiyorlar bu sebeple 1 milyon adet falan alsalar anca kurtarir bence. Onu da nerede depolayacaklar.
    Nakliyat gemisi limana yanasinca direkt kaynaktan mi aliyorlar nedir anlamadim gitti.
    Edit: Bahsettigim yerler vivacopy (13 kurus), delta copy (10 kurus), kose kirtasiye (12 kurus). Nisan zammi gelmediyse son fiyatlar bu sekildeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 11 Nisan 2022; 5:8:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar da oyleydi de zamlandi, gene iyi tabi. Ondan fiyati nasil cikariyorlar pek aklim almiyor.
    Vivacopy icin bulabildigim gecmis fiyatlar 2018 eylul icin 2 kurus, 2021 ocak icin 5 kurus.
    Evde ecotank bile olsa tatmin etmez artik sanirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün bir sonraki günden iyi birgün...sahlanma Aralık'tan sonraya kaldı.. İyi eglenin , çünkü bizle çok iyi eğleniyorlar...o zaman durmak Yok oyları basmaya devam, zamlara pardon ferahlamaya devam.. uçmaya devam.elhamdulillah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhasebeci olduğumuz için baya yüksek kağıt tüketimimiz var.


    bunların içinde 5 tane olan kolilerinden alırız hep.Tüm firmalarda standarttı. 500 sayfa olurdu. Bi koli alıncada 2500 sayfa kağıdınız oluyordu işte. Fiyatlar uçtuğu için avansasta 5li koli olarak satınca ve biraz daha uyguna görünce dedim avansas alayım.


    Meğerse adamlar bir paketin içindeki kağıt sayısını 500 den 250ye düşürmüşte öyle satıyorlarmış. 2500 sayfa kağıt beklerken içinden 1250 sayfa kağıt çıakcaktı. tam ödeme adımında farkettimde iptal ettim.


    gıdadan ordan burdan gramdan çalındığına alıştıkta, kağıttan sayfa çalındığını ilk defa gördüm.

  • 1 top (500 adet) kağıt 80 TL


    Geçen sene 5'li paketi 82,82TL imiş. Bu sene 1 paketi. Fiyat 5 katına çıkmış ama enflasyon %61

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.