Şimdi Ara

10.000TL - 15.000TL EKONOMİK ARAÇ TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Evlilik masrafları, kriz dönemi vs. derken uzun bir ekonomik darlıktan sonra ayağımızı yere basacak duruma geldik ve önümüzdeki haftalarda kredi çekerek ilk aracımızı almayı planlıyoruz. Ancak hangi aracı alacağımız konusunda ayrıntılı yorumlarınız ile birlikte tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Bizim için önemli olan parametreleri öncelik sırasına göre aşağıya yazıyorum. Bu önceliklere göre aradaki fiyat farkına değecek kadar iyi ise 10.000 TL olarak belirlediğimiz bütçeyi 15.000 TL'ye kadar çıkarabiliriz.
    Yardımcı olacak, bilgisini paylaşacak tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

    Öncelikli Parametreler:
    1- Ekonomik olması (Alış fiyatı, parça fiyatı, arıza çıkarma olasılığı, servis, vergi vs.)
    2- Yakıt tasarrufu (Ayda ortalama 700km yol yapacağız, yorumlarınızı bu duruma göre yapabilirsiniz)
    3- Görünüş (Dizayn açısından güzel olsa dahi araç garajımız olmadığı için araç güneş ve yağmura mağruz kalacağından iç kısım ve kaporta-boya çok çabuk zarar görmemeli-solmamalı)
    4- Konfor
    5- Satışı çok zor olmamalı.

    Not: Araca zaman zaman 4-5 kişi bineceği için 4 veya 5 kapılı bir model olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edd41 -- 19 Ocak 2011; 13:01:23 >







  • OPEL CORSA KESENE GÖRE BULABİLECEĞİN EN YÜKSEK MODELLİSİNİ EN TEMİZİNİ BULMAYA ÇALIŞ
  • renault clio veya fıat albea
  • seat cordoba 1,4 TDİ (vw'nin dizel motoru)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-seat-cordoba-sahibinden-satilik-cordoba-1-4-tdi-signo-dizel-31561956/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çoksakatvar -- 19 Ocak 2011; 17:24:40 >
  • Kuzenim için 1 aydır 14 bin tl limitli araç araştırması yapıyoruz.. Bütün marka model araçları inceledik bu fiyata kadar olanları.. Kriterlerimiz temiz,az km de sorun çıkarmıycak ve Hb bir araç olmasıydı.. birde yakıt tüketimi tabiki..

    Ve sonunda dün Kuzenime Chevrolet Kalos aldık 14 Bin tl ye.. 1.2 8v araç 45 lt lik 1 depoyla 600 km yol gidiyor.. İdeal bi yakıt tüketimi var benzinli motor için.. Aldığımız kalos 2006 model 29 bin km deydi,hiçbir hasar masraf vb. yoktu.. ki sizin limitiniz 15 bin tl imiş,O fiyata çok daha temizlerini bulabilirsiniz aracın sürüşü güzel şehir içinde konforlu ve yumuşak yanlız performans takıntınız varsa 1.2 biraz üzebilir 1.4 ünü tercih edin derim..

    Bunun haricinde değerlendirebiliceğiniz alternatifler Logan,Albea,Palio.. (Az km de,düşük yaşta neredeyse 0 a yakınlarını bulabilirsiniz).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayktcan

    seat cordoba 1,4 TDİ (vw'nin dizel motoru)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-seat-cordoba-sahibinden-satilik-cordoba-1-4-tdi-signo-dizel-31561956/detay


    bu fiyata alınabilecek en mantıklı alternaf diyebilirim bende araba arıyorum sizle aynı fiyatlarda arıyorum bi kaç arabaya yatıyo aklım 1-2 bin daha verip yada sıkı bi pazarlıkla peugeot 307 olabilir seat cordoba yada toledo 2000-2001 focus olabilir bu fiyatlara orta sınıf araç bulunuyo fakat dediğim gibi en mantıklısı cordoba gibi




  • Teşekkürler Duratec,
    Kalosları ben de beğeniyordum. Aynı şirkette çalıştığımız bir arkadaşta Kalos var ve ondan aldığım geri bildirim özellikle iç kısmının çabuk eskidiği yönünde, 60.000km'de otomobil aldıktan 2 ay sonra 1.500TL motor masrafı çıkarması da iyice soğuttu o arabadan. Arıza her araçta çıkabilir ve biraz da şans işidir ama yine de yeni bir model olduğundan ve internet üzerindeki yorumlardan ötürü çekincelerim var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edd41 -- 25 Ocak 2011; 15:51:41 >
  • hyundai elantraaaa al derim. 15bine 2004-2005 olur sanırım.mukkemmel bir arac.bende 2006 da 2005 model bir tane 3 sene bındım satıp 2006 modelını aldım.cokta ucuz bakımı parçaları.
  • Seatları hiç düşünmemeiştim aslında. Yedek parça-servis açısından Seat Cordoba nasıldır?
  • Arkadaşlar hepinize önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ancak önerilerinizi sadece "bence .... modelini al!" şeklinde yapmak yerine ilk mesajda belirttiğim parametereler üzerinden yorumlayarak, nedenini açıklayarak yaparsanız, kıyaslama yapılabilecek faydalı bilgilerin oluşmasını sağlayabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edd41 -- 25 Ocak 2011; 16:03:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edd41

    Arkadaşlar hepinize önerileriniz için çok teşekkür ederim. Ancak önerilerinizi sadece "bence .... modelini al!" şeklinde yapmak yerine ilk mesajda belirttiğim parametereler üzerinden yorumlayarak, nedenini açıklayarak yaparsanız, kıyaslama yapılabilecek faydalı bilgilerin oluşmasını sağlayabiliriz.


    haklısın araba işi insanın çok kafasını bulandırıyo bende inş. önümüzdeki hafta araba almayı düşünüyorum onlaraca karar verip caymalardan sonra cordobaya kesin karar verdim parça yönünden kesinlikle sıkıntı yaşamazsın uzun süre önce volswagen aldığı için parça çok rahat bulunuyo ve yine aynı nedenden motoru çok kaliteli ben şahsen kiraladım arabanın sürüşü çok keyifli ve yol tutuşu gerçekten iyi yanlız dolu modelini almak lazım bazı modellerinde ön camlar bile elektirikli değil dediğim gibi eskiden olsa alınmazdı belki ama şimdi seatlar genel olarak çok iyi ve çok kaliteli kaputu aç bak çoğu parçada audi ve volswagen amblemlerini görürsün




  • Proton 416glxi

    4 teker disk abs
    klima
    airbag
    6 lı cd değiştirici
    japon menşeili!!!!!

    7400 e forumdan arkadaş aldı şu anda aldığı aracın konusunu açtı. Bir bakın aklınızdaki araba fiyat kavramı değişecek.
  • Punto

    1.4 16V 95HP 128nm benzinli ve 1.3 16V 75HP dizel motorları var. (1.2 motoru da var ama yaramaz)

    2 havayastığı
    ABS+EBD
    Klima
    Elektrikli ayna
    EPS (Esp değil karışmasın)

    gibi donanımlar standart. Cd çalar, sunroof, park sensörü, yağmur ve far sensörü gibi donanımlar opsiyon. Opsiyonlu satın alınmış araç bulabilirsiniz. Bu rakama dizeli de alınabilir. 3 yıl hunharca kullanmamıza rağmen çıt çıkarmadı. Bu sınıf için yeterince performanslı ve rahat bir araçtır. Benzinli motoru Lpg'ye uyumlu ancak az yaktığı için tüp taktırmamıştık. Satıp dizel Connect aldık dizel olmasına rağmen aldığımız dönemki fiyatlar üzerinden Punto'dan fazla yakıyordu.

    Örnek:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-satilik-hatasiz-fiat-punto-41014672/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-2004-model-68000-kmde-orjinal-kazasiz-sunrooflu-37682774/detay




  • Peugeot 206..
  • dizel getz üzmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.