Şimdi Ara

10/60 MOBİL YAĞ MUCİZESİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
233
Cevap
8
Favori
184.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hayati54 kullanıcısına yanıt
    10w40 da geneli yarı sentetik ben mobil 2000 10w40 kullanıyorum tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    servis ısrarla eneos kullanın diyor 10/40 eneos kullansam da 10/40olur değilmi bilinmiş bir yağ, japon üretimi imiş.
  • hayati54 kullanıcısına yanıt
    Olur hocam bilinen bir marka

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt

    Yağlar hakkında bilginiz yok bari yorum yapıp insanları yanlış bilgilendirmeyi demişsiniz ya hani, keşke o dediğinizi kendiniz yapsanız.

    Aşağıda da belirtmissiniz, konuya tam vakıf değilsiniz, ikinci numaranın ne olduğunu da bilmiyorsunuz. Katkı çeşidi falan demişsiniz mesela... :)


    Verdiğiniz bilgiler kısmen doğru, kısmen yanlış.


    Sentetik yağlar ile ilgili bilgileriniz de hatalı.


    Çok kısa ozetleyecegim, çift numaralı yağlarda w ile belirtilen ilk numara yağın soğukken verdiği değerleri, ikinci numara ise nominal çalışma sıcaklığında iken verdiği değerleri belirtir. Esasında standartlarla aralıkları belirlenmiş yaklaşık değerlerdir. Orjinal yağı neyse onu kullanmak gerek diyenlere sadece gülüyorum. Orjinal yağı diye bir kavram yoktur. Aracın kullanılacağı şartlar kullanılması gereken yağı belirler. 10w/60 yanmaya en dayanıklı yağ cesitlerindendir. Dolayısıyla aracınız çok inceden yağ yakmaya baslarsa konulur ki hem nominal çalışmadaki kalınlığı sebebiyle o minimum Selman kaçakları engellendi, hem de yağ yanıp bujileri, eksozu, çevreyi, sistem elemanlarını vs kirletmesin. Ama 1000 km de 1 litre yağ yakan bir aracın yağ yakmasını engellemek için artık 10/60 falan değil gres falan kullanmak gerek :D



    Öte yandan Jaso ve API ile ilgili, scooter kullanıcısı olduğunuzu ve Jaso MB yağ bulmak için trım trım aradığınızı söylemişsiniz ya hani, daha dandik yağı (dandik demeyelim aslında katkısız) bulmak için aramışsınız. MA da kullanabilirdiniz, hatta motorunuzda ıslak kavrama ve şanzıman olmadığından herhangi bir motor yağı kullanabilirsiniz. Bahsettiğiniz Jaso değeri bunu belirtir. Motosiklet yağına daha fazla para vermek yerine çok daha kaliteli otomobil yağı kullanarak motorunuzda iyilik etmiş olursunuz.


    Bir diğer konu mineral sentetik yağ konusu. O da anlattığımız gibi değil. Çok kısa özetle içinde %20 sentetik katkı olan yağ yarı sentetik olarak satılabilir. %60 olan da tam sentetik olarak satılabilir. Bu kısım biraz uzun, özetle yarı sentetik ve üzeri yağlar iyidir. Yüksek performans için tam sentetik tercih edilmelidir.


    Mesela API SN en son sertifikasyon dur, ama kimse bilmez ki bir çok konuda SL ve SM. SN den daha iyidir. Bu kısımlar çok ince, dert etmeyin. Ama emin olmadığınız konularda da bilmişlik taslamaya kalkmayin.


    Putoline Türkiye İG Eski Uzm.

    Ama tabi memlekette herkes her şeyi en iyi bilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam.

  • Haklısın.

  • hayati54 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir sorun teşkil etmez, çünkü doill 10W60 177 indeksli tam sentetik bir motor yağıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilge_Tonyukuk_Kaan B kullanıcısına yanıt

    Hocam o yağı 10bin km ye yakın kullandım ilk kullanımda motorun sesi arttı yağ eksiltmesini önlemedi ve motorun anormal sesi arttı tekrar tpao 10-40 lpg yağı ile değiştirdiğimde (motoru temizlemeden) ses ciddi şekilde azaldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayati54 kullanıcısına yanıt
    Tp 10W40 indeksi 149 civarlarında, perfomans katık teknolojisi olarak da eski bir yağalama teknolojisi, eni chem diye duymuştum.

    Doill Afton chemical ürünleri kullanıyor, ve tam sentetik. 10W40 hatta benzinli 5W30 araçta bile kompresöru artarak daha sessiz çalışmasını sağlıyor. Sizin araçta farklı bir durum olabilir.
    Benim Audi A5 2.0 TFS QUATRO aracım var 2015 model, yazılım da attım şuan 255 beygir, 120.000 km den beri doill speed Racer 10W60 kullanıyorum, çok da memnunum, aracı istediğim gibi sıkıştırıyorum, yağ yakmada azaldı. Araç şuan 262.000 km de. Ustalar bu motorlar 170.000 km de bozuluyor dedi, şeytan kulağına benim ki taş gibi 🙂. Kesinlikle 10W60 motoru koruyor


     10/60 MOBİL    YAĞ  MUCİZESİ  10/60 MOBİL    YAĞ  MUCİZESİ

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • abicim git reklamını ötede yap,ben memnun kalmadım sıkıntılı bir yağ , eksiltmeyecek yada az eksiltir dendi önceki (castrol 10-40) yağa göre 2 kat fazla eksiltti, sessiz çalışır dendi bariz farkla ses arttı.

  • Selamlar


    Uzun yıllar tartışılmış.


    Fiat Bravo 1.6 multijet stage 1 140 bg 220 bin km de aracım var. Fiat ustası 10w-60 öneririm motor yenileme diye geçer dedi.


    Sonra araştırdım forumlarda bu tarz konulara denk geldim ve Mobil 1 10w-60 aldım.


    Bazıları yanlış diyor motoru bozarsınız vs. diyor ama son durum nedir? görüşünüz nedir?


    Yağ eksilme gözlemlemedim, ya da çok az ancak yağ kapağını açınca duman geliyor ondan biraz kıllanıyorum.

  • merhaba, benim durumum biraz daha farklı.


    normalde 5-30 yağ kullandığım 1.6 atmosferik audi aracım bin kmde 1 litre yağ yakıyordu. en son eksiltmede 10-60 yağ alarak 1 litre ekledim araca, 2bin km sonra bakım var biraz da onun rahatlığıyla yaptım. 500 km sonrasında yağ yakma bitti ve seviye sabit kalıyor artık.


    bakımda sadece 10-60 koymaktan çekiniyorum sesli çalışma problemlerinden vs dolayı. böyle 5-30 üzerine 1 litre 10-60 eklesem çok zarar verir miyim araca?

  • Arkadaşlar merhaba.Aracım C4 1.2 puretech benzinli .Aşırı derecede yağ yakıyor 10 w60 yağ kullanan varmı bu araca acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.