Şimdi Ara

10 Günlük Dukan Diyet Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dukan diyeti listesi sadece proteinli gıdaların tüketimini destekler. Dukan diyetinin atak evresi olarak adlandırılan ilk 10 günlük dönemde beyaz ve kırmızı et tüketimi ön plandadır. Diyetin çeşitli aşamaları ve her aşamaya özel beslenme listeleri bulunur.

    Dukan diyeti nedir?

     Dukan diyeti Fransız beslenmesi Uzman Pierre Dukan'ın 2001 yılında keşfettiği bir zayıflama diyetidir. Kalıcı zayıflama diyeti, karbonhidrat alımını sınırlar. Diyetin temeli protein alımını artırmak ve karbonhidrat alımını azaltmaktır. Çok su tüketimine ve basit beslenme kurallarına uyulmasına dayanır. Özetle 72 adet hayvansal, 28 adet bitkisel gıdanın tüketilmesi ve bu çizgiden sapmadan kilo verilmesi ilkesine dayanan Dukan diyeti, 100 besinin tüketilmesine dayanır ve belli aşamalardan geçer.



    Dukan diyetinin evreleri nelerdir?



     Dukan diyetinin evreleri aşağıda sıralanmıştır:



    Atak evresi: Diyetin 1. günü ile 10. günü arasındadır. Atak evresinde 1 buçuk yemek kaşığı yulaf kepeği ve en az 6 bardak bu aşamada her gün su artı protein tüketilir, nişastalı olmayan sebzeler ve yulaf kepeği tüketilir.



    Bu süre zarfında kişi istenirse meyve ve sert peynir de yiyebilir.



    Stabilizasyon evresi: Bu bölümde proteinlerle ilgili tüm kurallara uyulur ve atak dönemi dışında istenilen besinler haftada 1 gün yenebilir.



     Dukan diyetinin atak evresinde hangi besinler yenmeli?





    Dukan diyetinin atak döneminde yenen besinlerle ilgili bilgiler şu şekilde sıralanıyor: Yağ oranı düşük

    fakat protein oranı yüksek besinler yenir veya midye, tavuk, ördek, bıldırcın

    yumurtası, ekşi krema veya yoğurt, bu yiyecekler Dukan diyetinin atak kısmında yenir.





    10 günlük ataktan sonra sebze yemeye başlarsınız. Et tükettiğimiz besinler listesine ek olarak fasulye filizi, brokoli, Brüksel lahanası, pırasa, soğan, ıspanak, su teresi,

    kabak, domates, şalgam, enginar, hindiba, rezene, roka ve marul tercih edilmektedir.



     Dukan diyeti ile ne kadar kilo verebilirsiniz?



    Dukan diyeti ile verilen kilolar tanımlanarak her hafta 900 gram verilmesi gerektiği belirtildi. Sağlıklı kilo vermek için Dukan diyeti ile haftada 900 gram kaybetmeniz gerekir.

    Yani beslenmenin atak ve sorgulama evreleri aynı anda gerçekleşir.



    Bu bağlamda kilo vermenin hızlanabileceği açıklığa kavuşturulmuştur.5 litre su tüketimini ihmal etmemeniz gerektiği vurgulandı.



    Yüksek proteinli diyetlerin sizin için doğru olduğunu düşünüyorsanız 3 kilo vermek için hazırladığımız "Protein Diyeti" içeriğimize bir

    göz atmanızı öneririz. 3 gün içerisinde.



    Dukan diyetinin seyir aşamasında ne kadar kilo verilir?





    Günde 1 kg'a yükseltin. Fazla kilolarından şikayet eden ve henüz hedef kilosuna ulaşmamış kişiler, görüşmeden sonra sörf yapmaya devam edebilir ve 5 günde 1 kilo verebilirler. 9 günlük seyir evresinde 2,5 kg kaybetmek mümkün hale gelir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.