Şimdi Ara

10 puan değerinde uzman sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sarı kart uygulaması ile ilgili bir sorum olacak. Bunu sanırım en az 30 yaşındaki ve çok dikkatli futbolseverler cevaplandırabilir diye düşünüyorum.

    Eskiden rıdvan, tanju zamanlarında bir futbolcu bir maçta 2 sarı kart görse bile bu 2 sarı kart kırmızı karta dönüşmüyordu. Daha sonradan 2 sarı kart gören futbolcu kırmızı kartla cezalandırılır diye bir kural geldi diye biliyorum ben.

    İnternette araştırdım. sadece ekşisözlükte sarı kart başlığı altında bir yazar yazmış.(eskiden bir futbolcunun 3 sarı kart görüp sahada kaldığınından bahsetmiş) birde hakemiz.biz sitesinde 1992 yılında çift sarı kart gören futbolcu kırmızı kart görür diye bir ibare var. Bu düşünceyi savunuyorum ve karşımda yaklaşık 10 kişilik bir grup var benle dalga geçiyor. öyle şeymi olur ya falan diye. ama ben eminim, fazla sallamıyom yani. neyse bende takım formasına iddiaya girdim. ben kazandığımın farkındayım ama bunu ispatlayamıyorum. rıdvan dilmene bile mail attım ama mailinde bir problem var sanırım gitmedi:) aslında ahmet çakara falan atabilirim mail.

    eğer bana bu kuralı anlatan bir görüntü(yani nostaljik bir maç olabilir) veya makale veya bunun gibi bir link verene şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

    Teşekürler herkese iyi bayramlar







  • bazen hakem hatasından olabiliyor

    2 sene önce mi ne bi maçta tümer 2 sarı kart aldı ama atılmadı sonra kendisi uyardı hakemi

    (tümer olmayabilir)
  • son yıllarda kural zaten çift sarı kart kırmızıya döner şeklinde. yani ali aydın 2 sarı kart gösterip futbolcuyu atmamıştı. bu hakem hatasıydı. ama eskiden 2 sarı kart kırmızıyı gerektirmiyordu ben ondan bahsediyorum.
  • Biraz araştırma sonucu gerekli açıklamayı buldum sanırım;

    quote:

    ikinci ihtarin ihraca donu$mesi uygulamasi sanirim seksenli yillarda gelmi$tir. ondan once ikiden fazla sayida ihtar verilebiliyor, ihrac cezasi hakemin takdirine birakiliyordu. cocuklugumda gittigim fenerbahce maclarinda arap ismail'in uc sari kartla sahada dola$tigini hatirliyorum gayet net...
  • kenan öncelikle ilgin için teşekkür ederim.

    ama ben de mesajımda bahsetmiştim. ekşisözlükteki sarı kart başlığı altında dediğin yazı yazılmış. ama iddiaya girdiğim kişi ekşisözlüğü kabul etmiyor:) yanlış ta olabilir diyor. ben bir kanalda eski bir maç izlerken görmüştüm ama o maçı nerden bulcam şimdi. maçı bulup gözüne sokacaksın:)

    şimdi ahmet çakar a mail attım. bakalım ne diyecek. tekrar teşekkürler
  • erman toroğlunada at o daha iyi bilir
  • İlk izlediğim Dünya kupası Meksika 86 ydı ve böyle birşey hatırlamıyorum.. Belki daha eskiye dayanıyor olabilir... 60 lı 70 li yıllara bakmanı tasiye ederim...
  • yok o kadar eski değil. ama çok ince bir kural değişikliği herkesin hatırlamaması çok doğal.
  • maraton programinda erman torogluna gönder bence kesin cevaplarlar
    birde izledigin maç neydi arastirmadin mi ?
  • Eskiden 2. sarı kartlık harekette doğrudan kırmızı çıkarıyorlardı diye hatırlıyorum. Sonradan, oyuncunun alacağı ceza 1 maç mı (yani 2. sarıdan kırmızı mı) yoksa 2 maç mı (2. ihlal, direkt kırmızılık hareket miydi?) karışmasın diye bu uygulamayı koydular sanırım. Ama geçmiş zaman.
    Çok emin değilim ( yaş 40 )
  • 74 dünya kupasında ikinci sarı karttan atılan futbolcu hatırlıyorum ama bu dediğin kuralın olmadığı anlamına gelmez tabi ki. Yine de fikir versin diye söyledim. Yalnız 80lerin sonlarında futbol izlemeye başlamıştım, o zamanlar 2 sarı kart=kırmızı kart idi, eminim. 70lerde filan olabilir bu kural.
  • Yas 27 ben boyle bısey hatırlamıyorum dostum
  • Önceden kırmızı kart yokmuş hakem ihraç ettiği futbolcuyu eliyle saha dışına devet edermiş. Ama kartla cezalandırma çıktığından beri çift sarı kart kırmızı yapar bir oyuncunun 2-3 sarı kartla sahada kalması gibi bir durumun olmuş olacağını hiç zannetmiyorum
  • eskiden bir maçta 3. sarıdan atılırdı şimdi 2. sarıdan atılıyor
    ama aynı maçta olacak bir maçta sarı yiyip sonraki maçta yine sarı yersen atılmıyosun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realitych

    eskiden bir maçta 3. sarıdan atılırdı şimdi 2. sarıdan atılıyor
    ama aynı maçta olacak bir maçta sarı yiyip sonraki maçta yine sarı yersen atılmıyosun


    peki realitych bu dediğini destekleyen bir link varmı? bana bunu adama göstermem için kanıt lazım.

    bütün arkadaşlara teşekkürler ilgilendikleri için bu arada.
  • Bende hiç böyle bir şey hatırlamıyorum (yaş :42)
  • Yellow Cards

    The idea for the yellow card was conceived by British referee Ken Aston during the 1966 World Cup finals as a way of giving a warning that could be understood by all nationalities. Yellow cards were first used in English leagues in 1976 but their use was stopped in 1981 for six years because referees were believed to be using them too readily. Today, a yellow card is used when an offence is perceived to be too minor to be sent off straight away and too serious for a verbal caution.

    Bu makaleyi buldum nette 1981 yılında 6 yıllığına sarı kart uygulamasının kaldırıldığı yazıyor.Ama Dünya genelindemi yoksa sadece ingiltere ligindemi onu anlamadım :)...

    http://www.talkfootball.co.uk/guides/football_rules_yellow_cards.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.