Şimdi Ara

10.Sınıf sınavlarım rezalet ötesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hemen size kısa özet geçicem benimle birlikte 10.sınıf olan veya benden büyük insanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.İlçeme göre iyi bir lisede okuyorum.Okulun genel durumu ekonomik seviyesi yüksek insanlardan oluşuyor ve genelde memur öğretmen çocuklarından.9.sınıfa başlarken liseye yeni başlayan bir çocuğun yapabileceği en kötü hareketi yaptım 2.hafta ergence yaşanılan bir sevgili deneyimi bu durum tabi ki benim derslerde ki performansımı oldukça etkiledi ve hocaların gözünden düşmeme neden oldu İlk dönemi takdir ikinci dönemi 2-3 puanla takdiri kaçırararak kapattım.Bunun nedeni matematik ve fizikte aşırı başarısız olmam denilebilir.10.Sınıfa geçerken motive bir şekilde başlamıştım ama sınıf arkadaşlarım günümüz neslinin aynası şeklinde insanlarla dalga geçmeyi bir insanın açığını aramayı fırsar bulan insanlar bunların arasından kendime uygun iki kız arkadaşla arkadaş oldum yine iyi insanlar birisi benimle yine dalga geçen insan diyebiliriz ama diğeri gayet olgun biri 9.sınıfta çok asosyal olduğum için hiç arkadaşım olmadı benim için iyi bir gelişme denilebilir.İlk dönem sınavlara girdik Matematik Kimya ve Fizikte başarısızlığım katlanarak devam etti yine 2 puanla takdiri kaçırdım.İkinci döneme toparlanmak vaadi ile başladım bunun için Matematik sınavına sınavdan önceki 3 hafta önce başladım çalıştım çalıştım ama yine sonuç değişmedi 30 aldım bu benim için veya sizler içinde yeterli bi sonuç değildir.Fizikte sınavım iyi geçtiğini düşünerek 30 aldım Kimya notumu ilk döneme ve 9.sınıfa göre bi nebze yükselttim onun haricinde notlarım 60-70 bandı Tarih Coğrafya Din kültürü derslerinde iyiyim ancak zaten lise öğrencilerinin yarısından fazlası bu derslerde başarıdır diye düşünüyorum.Sınıftakiler beni çok başarısız görüyor,küçümsüyorlar aslında haklılada olabilrler.Sınav sonuçlarımdan bu çıkar Sınıf hocamız Kimya hocası Kimya da aşırı başarısız olduğum için beni genelde çok aşağlar küçümser adeta bu okumaz gözüyle bakıyor ama ben aslında sadece bu sayısal derslerde başarısız.Bugünde adımı rehberlik hocasına vermiş beni çağırdı notlarımın neden düşük olduğunu filan sordu.Evet evet muhtemelen bana aptal diyeceksiniz ama bu kadar sayısal derslerde başarısızlığın üzerine sayısal seçtim.Evet çok mantıksız ama bana eşit ağırlık seçmek sanki bu sorunlardan kaçmak gibi geliyor bu dersleri düzeltmek istiyorum.Ailemin ekonomik durumu pek iyi değil(bu bahanem değil) .Youtubedan hocalar ve okuldan öğrendiğim ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum ancak nedense bir türlü istediğim sonuca varamıyorum.Hocaların çoğu beni sever iyi bir insan olduğunu bilirler etkileyici konuşmamı vs oldukça överler aslında bende onları seviyorum Kimya hocamız bana bu kadar ön yargı ile yaklaşmasa onu da sevicem ancak zor görünüyor.Çoğu Kuşağından memnun olmayan benim gibi gençler gibi genelde yalnızım tek başıma birşeyler yapar çoğu zaman evdeyım ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewolfgone -- 22 Nisan 2024; 18:7:6 >







  • Okulun içindeki insanları ne yapacaksın kendine bak dersine bak.
    Kimseyle arkadaş olmak zorunda değilsin. Daha o yaşta ne sevgilisi? Çalışmayıp düşük not alman o derse yeteneğin yok anlamına gelmez. 9.sınıfta yaptıkların da kimsenin umrunda değil senin de olmasın. Çalışmayıp düşük not aldığını ve sınıftakilerin ve hocaların dalga geçtiğini kendin söylüyorsun zaten. Ders çalışmamak seni itibarsızlaştırıyor. YKS için asla erken değil. Hemen çalışmaya başla. 9'u 9'da 10 konularını 10da bitir. Ne güzel tam bir sene boyunca matematikte pkbo polinom çokgen falan çalışıyorsunuz süre bol sıfırdan başla ustalaş.
  • Petruccio P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • thewolfgone kullanıcısına yanıt
    Neredeyse herkes YouTube dan çalışıyor zaten. Maddi durum derken neyi kastediyorsun anlamadım. Konuyu çalışırken önceliğin yks olsun. Masaya geç, aç beğendiğin bir hocanın videosunu ve üniversite sınavına hazırlık ciddiyetinde konuları tane tane sindirerek git. Mesela fizikte Özcan Aykını aç izle. Sonra de ki kendine ben örneğin 2 saatimi elimdeki soru bankasından bu izlediğim konuyu bitireceğim. Bazı soruları yapamadığında moralini bozma çünkü hiç kimse bir konudan çıkan tüm soruları doğru yapmıyor. Tyt çalışmaya başla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 22 Nisan 2024; 18:53:57 >
  • Petruccio P kullanıcısına yanıt
    Hocam ekonomik durum şöyle tabi ki şikayet vs için değil ama bir soru bankası test kitabı vs ödev için birşey lazım olduğunda yemek yememeyi tercih ederek harcamadığım para ile birşeyler almaya çalışıyorum oda zaten 1 hafta vs gecikerek oluyor .Yoksa youtubedan vs şikayetçi değilim zaten.
  • thewolfgone kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediğim gibi sakince aç izle konuyu bitir. Sonra o konudan bilmemne konusu soru çözümü yaz izle herkes öyle yapıyor. kaynakların video çözümü sitelerinden de izleyebilirsin seni çok geliştirir.. MEB kitabına ve eba'ya da çok önem ver lütfen. Öyle ya da böyle 9-10 geçti bitti sen önüne bak elalem konuşur durur boşver. Tam çalışman gereken bir dönemdesin. Yanlış anlama ama kendini çok aşağılıyorsun gibi. Ve diğer öğrencileri de gözünde fazla büyütmüşsün. Sonuçta bu bir yazılı ve sen konuyu bilmediğini çalışmadığını kendin söylüyorsun. Artık çalışmaya başla. 9.sinifi 9da 10. sınıfı 10dayken bitir çok rahat edersin ki yapman gereken de o zaten. Obp çok önemli. Bu andan itibaren çalışmaya başlasan istediğin yere girersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 22 Nisan 2024; 19:31:26 >
  • Tytde son gün baksan bitmeyecek konu yok ki sosyal derslerde de kopya çek yeterli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.