Şimdi Ara

10 sınıfım matematiğim iyi ama çok yavaşım, fiziği de anlamamaya başladım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok ama çok yavaşım evde test çözüyorum iyi güzel hepsi full falan da 10 soruluk testi yarım saatte çözüyorum. Denemelerde de öyle 10-12 soru yapıyorum bugüne kadar maksimum 2 yanlış çıktı diğerleri full doğru ama çok boş o kadar sinirliyim ki bu duruma sorun anlamamam değil acayip yavaş olmam test de çözmüyor değilim niye böyle oluyor bilmem. Yazılılarım fena değil 80 veya üstü geliyor çünkü 8-10 soruya 40 dk veriyorlar rahat yetişiyor o konuda problem yok. Bir de benim geçen sene fiziğim çok iyiydi 3 kez 100 aldım fizikten, bu dönem hiçbir şey anlamadım geçen dönem de çok iyi değildim 75-75 aldım denemelerde de 5 doğru falan çıkıyor işte nasıl düzelteceğim ya yol gösterin lütfen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nineteen84 -- 16 Mart 2024; 22:51:15 >



  • Merhaba forumdaş,


    10 soruyu 30 dakikada çözüyorsan bir sonrakini 28 dakikada çözmelisin. Kademe kademe süreyi azalt. Mutlaka alarm sistemin olsun, alarm çalınca her şeyi bırakacaksın. Belki 8-9 soru çözersin olsun. Yapacak bi şey yok.. O acıyı, stresi defalarca bilinçli bir şekilde yaşa. Ancak o zaman beynini şartlandırırsın.


    Sayısal soruların genelde 3 çözümü oluyor:


    1) Geleneksel problem çözümü: Bu aslında akademik çözüm, çok da süre kısıtlaması olmaksızın, tüm verilenler istenenlerle adım adım çözersin. Bizim eğitim sistemimizde yazılılarda istenen budur. Normal insani bi eğitim sistemimiz olsaydı bunu yaşardık, çok daha sağlıklı nesil yetişirdi.


    2) Test tekniği ile çözüm: Bu da soru başına 2-4 dakika ayrılarak yapılan çözüm. Kendi içinde alternatifleri oluyor, hislerine aklına ne yatıyorsa ona göre seçim yapıp çözersin. Eh işte ortalama başarılarla fena bi yere de gelmezsin.


    3) Kısayollardan çözüm: Bunu kalem dahi oynatmadan çoğu zaman cevaplardan da çıkarabileceğin çözüm. Soruda verilen sayıların ne amaçla verildiğini daha görür görmez anlarsın. Çözmekten ziyade sistemi manipüle etmek, hacklemek gibi düşünebilirsin. En bilimdışı kabul edilemez yöntemdir aslında. Bunu ilk 1000'e girenler sıklıkla yapar. Sınavları o kadar çok hızlı biter ki 3 kez bile geri dönüp check etseler halen vakitleri olur.


    İyi hazırlanmış sorularda mutlaka bu 3 çözüm vardır. Konulara çok yeniyken 1. yöntemle çözmen iyidir, en doğrusu ile anlar çözersin, içine iyice sinmiş olur. Sonra 2 ve 3. yöntemleri zamanla keşfetmelisin. Çünkü maalesef süreyle yarışıyorsun bilgi-beceri ölçümünden ziyade.


    -----


    Fizikte geçen sene iyiydim bu sene kötüydüm meselesi ise ısınamadığın sevmediğin konulardandır. Kesin bi konuyu ayrıntıyı atladın onu da öğrenemeyince hep karşına çıktı zincirleme hepsi gitti... Bazı konuları da psikolojik olarak sevmiyoruz, çok normal. Ama fizik gibi aslında neredeyse tüm konuları birbirleriyle analoji içinde olan dersten de çok soğuma.


    Konu eksiğin varsa, ben yıllar evvel Umut Öncel hocayı Youtube'da çok başarılı bulmuştum. Son durumlar ne bilmiyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.