Şimdi Ara

10 TL ye 5D Mark III

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir internet sitesinde yaklaşık 10000 tl değerindeki canon 5d mark3 + 24-70mm kitin fiyatının 10 tl olduğunu gördüm ve kredi kartı ile sipariş verdim. Ödeme de yapıldı ve mail hesabıma dekont gönderdiler ancak daha sonra siparişimi iptal edip ürünün fiyatını da değiştirdiler. Bu durumun hukuki boyutu nedir. Bu makineyi bana göndermek zorundalar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih_06_25 -- 10 Mart 2013; 18:10:21 >



  • Sana ne fiyatı değiştirdiklerinden? Sen 10 liraya görüp almışsın. Bilmiyorsun bu işleri fiyatları, bi arkadaşına sordun al dedi. Direk tanıdık bi avukata falan sor bence.
  • O malın 10 liraya alınamayacağını bildiğini varsayacaktır mahkeme ve kötü niyet var deyip red kararı verecektir ayrıca site mutlak bir yerinde tipografik hatalardan dolayı sorumlu degiliz yazmıştır onun için hiç uğraşma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih_06_25

    Bir internet sitesinde yaklaşık 10000 tl değerindeki canon 5d mark3 + 24-70mm kitin fiyatının 10 tl olduğunu gördüm ve kredi kartı ile sipariş verdim. Ödeme de yapıldı ve mail hesabıma dekont gönderdiler ancak daha sonra siparişimi iptal edip ürünün fiyatını da değiştirdiler. Bu durumun hukuki boyutu nedir. Bu makineyi bana göndermek zorundalar mı?

    aynı şekilde bir hatayı gold bilgisayarda yapmıştı fakat 1 saat içerisinde yaklaşık 1000 tane ürün satışı gerçekleştirmesine rağmen hepsini gönderdi.ama bunu yapmak zorundamıydı desen o konuda bilgim yok.
  • öncelikle 10 tl ye 5dm3 ve 24-70 kit bulupta foruma haber vermediğinden dolayı seni kınıyorum..ayıp ayıp

    şaka bir yana mahkemeye gitsen bile birşey olacağını sanmam, çünkü "hayatın olağan akışına" uygun olmayan bir durum var..eğer orada yazan fiyat ne bileyim 1000-2000-3000 gibi bir fiyat olsaydı davayı kazanma şansın vardı, çünkü site indirime gitmiş olabilir, sende bu indirimden yararlanarak ürünü almış olabilirsirsin..çünkü 10000 tl lik malı hiç ama hiçkimse 10 tl ye vermez..ki yukarıda yazdığım 1000 tllik fiyat bile 10000 tl lik bir ürün için muazzam(hayatın normal akışına uygun olmayan) bir indirimdir, kaldı ki 10 tl...

    ha şöyle bir durum olsa yine tutturursun ama bunu belirtmen gerek. bazen siteler özel günler için sınırlı sayıda(ki genelde 3-5 adet) ürünü bir kaç hafta öncesinden duyurup geri sayımla ilk alan (misal) 5 kişiye böyle komik fiyatlarda veriyor..ha durumunuz bu olsa amenna, adamlar kampanya yaptılar, 2 hafta öncesinden geri sayıma girdiler, bekledim ve aldım ürünü, sonra iptal ettiler dersen o zaman iş başka..söke söke veya i li versiyonlarında alırsın ürünü..

    mesela bu christmasta aliexpress sitesi bir çok üründe böyle "deal" lar yaptı..yanlış hatırlamıyorsam 5 adet 650d için de 99 dolarlık bir fiyat koymuştu...makinanın başına çöktüm bekledim, süre biter bitmez "buy" butonuna bastım ama nafile..

    şimdi bu durumda bu site bir türk sitesi olsa, ben o ürünü satın almış olsam ve adamlar göndermeyip iptal etseler her tür alırım o ürünü onlardan, söke söke veya herneyse

    ayrıca burada sitenin yaklaşımı da önemli..misal bu yılbaşı öncesi haberlerde okumuştum, kadın amerikada bir siteden 1 ipad alıyor ama kutudan 5 adet çıkıyor, kadın bu durumu siteye yazınca site "helali hoş olsun bacım, sen bu delikanlılığı yaptın bize adam gibi haber verdin ya, ta..nı yerim senin, hepsi sende kalsın, ama kalsın dediysek hepsine çökme, git etrafında ipad ihtiyacı olan tanıdıklarına hediye et" tadında bir cevap gelmiş...tabi bu kadar amiyane değil

    ha hukukçu olmadığımdan dolayı kesinlikle çıkmaz demiyorum, yinede tanıdık bi avukat varsa sor, ama büyük ihtimalle sen unut o 5dm3+24-70 i..

    not: eğer devamlı ve yüklü miktarda alışveriş yaptığın bir siteyse adamlarla irtibata geçip müşteri memnuniyetsizliği ayağına "yok ben sizden şimdiye kadar 10 plazma-20 playstation-30 ..vs aldım bunları alırken iyiydi....yaptığınız ayıptır, ya kameramı gönderin ya da bir daha önünüzden geçmem" gibi çemkirip belki bir ihtimalle (ki sanmıyorum) alabilirsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih_06_25

    Bir internet sitesinde yaklaşık 10000 tl değerindeki canon 5d mark3 + 24-70mm kitin fiyatının 10 tl olduğunu gördüm ve kredi kartı ile sipariş verdim. Ödeme de yapıldı ve mail hesabıma dekont gönderdiler ancak daha sonra siparişimi iptal edip ürünün fiyatını da değiştirdiler. Bu durumun hukuki boyutu nedir. Bu makineyi bana göndermek zorundalar mı?

    Sitenin sözleşmesini okudun mu?. Yerli siteler genel de bir sözleşmeye onay isterler ve oralarda genelikle bu ve benzeri durumlarla ilgili ifadeler olur. Bu sözleşmeyi okudum ve onaylıyorum dediğin anda bu tür durumlar olması halinde firmanın haklılığını kabul etmiş oluyorsun. Avukat değilim ama bu tür sözleşmeler yasalar önünde geçerliyse yapabileceğin pek bir şey yok.
  • Böyle birşey ile uğraşmak sana bir fayda getirmez .Alsanda 5dm3 ü düşürür kırarsın boşver 10 tl ni geri iste bitsin gitsin bu iş :)
  • ah be kardeşim 10 tl ye 5dm3 mü olur a güzel kardeşim, sen 10 tl ile yırttığına dua et, bide avukata para kaptırma
  • Buna düpedüz dolandırıcılık derler
    Çalışanlardan birisi yanlışlık yapmış ve eminim bu durumda bile başı ciddi derde girmiştir.
    Hadi diyelim mahkeme verin adamın kamerasını diye karar çıkarttı.
    O para kimin cebinden çıkacak ?
  • Yuh ya hakkı-hukuku açgözlülüğe ve harama ezdirmiş arkadaş. Vicdanın el verecek mi ya? Yanlışlıkla konulmuş 10.000 liralık ekipmanı 10 liraya almaya vicdanın el verecek mi? Bir de utanmadan benim hakkım var ben onu öyle gördüm öyle alırım diyor.
  • satıcıya gökten iniyomuş bedava:D anlamsız ve ahlaksız bir iş bence denemeye çalıştıgın kusura bakma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih_06_25

    Bir internet sitesinde yaklaşık 10000 tl değerindeki canon 5d mark3 + 24-70mm kitin fiyatının 10 tl olduğunu gördüm ve kredi kartı ile sipariş verdim. Ödeme de yapıldı ve mail hesabıma dekont gönderdiler ancak daha sonra siparişimi iptal edip ürünün fiyatını da değiştirdiler. Bu durumun hukuki boyutu nedir. Bu makineyi bana göndermek zorundalar mı?

    hukuki.net forumundan net bir cevap alabilirsin

    Bazen firmalar bu hataları kasten de yapabiliyor nasıl olsa iptal ederiz diye . 1 den fazla almamışsan muhtemelen TTH ye kararı senin lehine verebilir


    SATIŞTAN KAÇINMA

    Madde 5 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./6. md.)

    Üzerinde "numunedir" veya "satılık değildir" ibaresi bulunmayan bir malın; ticari bir kuruluşun vitrininde, rafında veya açıkça görülebilir herhangi bir yerinde teşhir edilmesi halinde satıcı bu malların satışından kaçınamaz.

    Hizmet sağlamada da haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz.

    Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa, satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.

    Diğer mal satışı ve hizmet sağlama sözleşmelerinde de bu hüküm uygulanır.

    FİYAT ETİKETİ

    Madde 12 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./19. md.)

    Perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm vergiler dahil fiyat, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması, etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması zorunludur.

    Hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listeler de birinci fıkraya göre düzenlenerek asılır.

    Etiket, fiyat ve tarife listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat üzerinden satış yapılır.

    Fiyatı; Bakanlar Kurulu, kamu kurum ve kuruluşları veya kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları tarafından belirlenen mal veya hizmetlerin, belirlenen bu fiyatın üzerinde bir fiyatla satışa sunulması yasaktır.

    Bakanlık, etiket ve tarife listelerinin şeklini, içeriğini, usul ve esaslarını bir yönetmelikle düzenler. Bakanlık ve belediyeler, bu madde hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle ayrı ayrı görevlidirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Mart 2013; 4:33:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aragorn20

    O malın 10 liraya alınamayacağını bildiğini varsayacaktır mahkeme ve kötü niyet var deyip red kararı verecektir ayrıca site mutlak bir yerinde tipografik hatalardan dolayı sorumlu degiliz yazmıştır onun için hiç uğraşma

    ee iyi o zaman !

    benim firmam olsun . Ben her ay 1 defa böyle indirim adı altında üçkağıt yapayım , herkesi üye yapayım , herkesin mail adresini , telefon numarasını , TC kimlik numarasını alayım . Nasılsa yanlış etiket yazdım deyip , her ay iptal edeyim sözleşmeyi ?
  • Öncelikle zaman ayırıp verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
    Şunu belirtiyim ki o fiyata makineyi almak bana doğru gelmedi ve konu üzerine gitmedim sadece paramı geri aldım. Ancak hakkımı aramaya çalıştığım için burada bana dolandırıcı, ahlaksız, açgözlü gibi kelimelerin söylendiğini görünce keşke işin üzerine gidip hakkımı arasaymıştım diyorum. Bu insanlar ticaret yapıyorlar ve işlerini ciddiye almaları lazım. Bugün siteye girip üye olduğunuzda üyelik sözleşmesi kabul ediyorsunuz ama sözleşme boş. Satış sözleşmesi ve teslimat şartlarında baktığınızda tipografik hatalara ilişkin hiçbir açıklama yok. Meşhur bir söz var ya hani hırsızın hiç mi suçu yok.Burada sitenin adını da verirdim ama ekmekleriyle oynamak istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hirotaro

    quote:

    Orijinalden alıntı: aragorn20

    O malın 10 liraya alınamayacağını bildiğini varsayacaktır mahkeme ve kötü niyet var deyip red kararı verecektir ayrıca site mutlak bir yerinde tipografik hatalardan dolayı sorumlu degiliz yazmıştır onun için hiç uğraşma

    ee iyi o zaman !

    benim firmam olsun . Ben her ay 1 defa böyle indirim adı altında üçkağıt yapayım , herkesi üye yapayım , herkesin mail adresini , telefon numarasını , TC kimlik numarasını alayım . Nasılsa yanlış etiket yazdım deyip , her ay iptal edeyim sözleşmeyi ?

    Hirotaro maksadİn nedir ben sadece hukuki olarak ne olacağına dair bir öngörüde bulundum sanki ben firmayı savunuyormuş gibi benim mesajım üzerinden firmaya sallıyorsun istediğini yazabilirsin ama beni neden alet ediyorsun burda kötü niyetten söz edilemez fiyat 1000 lira olsa bile anlayacağım %90 indirim bile bazen yapılır ama bu %9000 lik bir indirim ve bunun nadiren yaşanabilecek bir hata olduğunu sizin dediğinizin haklı olması için bu hatanın 2-3 günde bir yaşanması gerektiğini düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu iş mahkemeye gitsede mahkemenin vereceği kararı söyleyeyim . Hiç bir firma zararına mal satmaz .
  • Gecen gun bende ayni sekilde webdenal.com sitesinden rmbp alsyim dedim kargo ile birlikte 15 tl ye geliyordu hatta konu disinda konusu var di ertesi gun siparisi iptal ettiler. Sebebini sordugumda ise toptancinin yanlis girdigini soylediler ama bence isin arkasinda hit cekip kendilerini tanitmak var ve rakip edilip surekli ayni seyivyapiyorkarsa hukuki bir seyler yapilsbilinir. Biz urunun gercek fiyatini biliuoruz ams onlarda cakallik yapiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şansını dene :) borumu be 10 Tlye o :)
  • Turk medeni kanunu md.2 :

    Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.
    Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkhukuk

    Turk medeni kanunu md.2 :

    Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.
    Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.



    İşte burada kimse kötüye kullanmıyor tek kullanan firma reklam yapmak için 10 tl demiş
    Bedavada diyebilirdi bunun karşılığı yazdığı fiat tır.
    Bunu birsürü firma yapıyor zaten ve biliniyorda.
    Dolayısıyla iyi bir avukatla alınabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.