Şimdi Ara

10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 10 yıldır kullanmakta olduğum Feel Hurricane kasamın artık elden geçmesi gerektiğini düşünerek kolları sıvadım ve öncelikle sistemi ve sonrasında da kasanın belirli kısımlarını sökmeye başladım. Kasayı ilk aldığım 2005-2006 yıllarında ki sistemlere göre şimdiki kullandığım sistem daha çok yer kapladığı için en büyük sorunum kasamın içinin bir hayli sıkışık ve karısık oluşuydu. Malum şimdiki ekran kartları oldukça büyük boyutlarda. Ekran kartının yanında bir de power supply nin kabloları eklenince bu sıkışıklık beraberinde kasa içinin fazla ısınmasına da sebep oluyor. Isınma problemine karşı işlemci soğutma sistemi almak hem maddi açıdan hem de kasadaki yer sıkıntısından sebep pek cazip gelmediği için bende kasa içine daha fazla hava girişi ve ısınan havayı daha iyi tahliye edebilecek birşeyler yapmaya karar verdim. Bunun için de öncelikle 5 adet 12 cm corsair sp120l fan aldım. Hem eski fanları değiştirmek hem de yeni açacağım fan girişlerine takmak için. İşi biraz ağırdan alıyorum ama sanırım istediğim sonuca varıcam.

    Kasamın ilk halini aşağıdaki fotoğraflarda görebilirsiniz..
     10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum..




    Bunlar ise kasanın yan kapakları, içerisindeki sistem, üst kapak ve hdd yuvalarının söküldükten sonraki hali. Sonrasında daha rahat çalışabilmek için cd-rom yuvalarını da söktüm ve kasanın alt kısmına iki tane 12 cm fan için matkap ile delikler açtım..
     10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aztech_18 -- 30 Mayıs 2015; 23:25:14 >







  • Bende Hurricane II var, lanet bir kasa. Kablolar ortada, anakartın oturduğu yeri kasa düzgün bir şekilde tutmuyor, kapağı kırıldı... Neyse, kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colouse

    Bende Hurricane II var, lanet bir kasa. Kablolar ortada, anakartın oturduğu yeri kasa düzgün bir şekilde tutmuyor, kapağı kırıldı... Neyse, kolay gelsin

    Teşekkür ederim hocam.
    Zamanının en iyi ve en pahalı kasalarından birisi Feel ama malesef pek de kullanışlı değil. Bende de ön kapak menteşesinin biri kırıldı. Fotoğraflarda görüldüğü gibi kablolar ahenkle dans ediyor ortalıklarda. Özellikle kasa ayakları berbat, penguen ayağı şeklinde yanlara açılabilen plastik ayaklar mevcut. Onları da değiştirmek istiyorum inşallah..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 tane corsair fan en az 200-250 lira. Onun yerine düzgün bir kasa alsaydın daha faydalı olurdu. Hatta kasa+ ucuz bir işlemci soğutucu bile alabilirdin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu Sakal -- 31 Mayıs 2015; 9:45:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

    5 tane corsair fan en az 200-250 lira. Onun yerine düzgün bir kasa alsaydın daha faydalı olurdu. Hatta kasa+ ucuz bir işlemci soğutucu bile alabilirdin.

    5 tane fana 80 tl verdim, 2 tanesi sıfır 3 tanesi ikinci el ama hepsi de çok temiz murat3630 sağolsun. Hem de amaç kendi çabalarımla birşeyler yapmaktı. Bu aralar çok fena bi uğraş arıyordum sonunda bunu işi buldum
    Bu hevesim geçerse zaten aklımda güzel bir kasa ve soğutma sistemi var, onları almayı düşünüyorum inşallah..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam takip ediyorum. kasanın iskeleti modifiye yapmaya çok müsait. güzel şeyler çıkacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ELECTROMER

    hocam takip ediyorum. kasanın iskeleti modifiye yapmaya çok müsait. güzel şeyler çıkacak.

    Önerilere açığım hocam. Şimdilik düşüncem üst kapağada ısınan havayı tahliye için bir delik açıp fan takmak. Sonrasında kasanın iç kısmını beyaza boyayıp şu dağınık kabloları da bir düzene sokmak. Ve iç kısıma beyaz led ile aydınlatma düşünüyorum. Fazla abartmadan sade birşeyler yapmak istiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, benim aklımda (yapmak zor olsa da) PSU'yu alt tarafa alıp üste de sıcak havayı tahliye eden fan takmak fakat biraz sıkıntılı bir iş olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colouse

    Hocam, benim aklımda (yapmak zor olsa da) PSU'yu alt tarafa alıp üste de sıcak havayı tahliye eden fan takmak fakat biraz sıkıntılı bir iş olur

    Gerekli aletler olsa dediğinizi bende düşünüyorum ama malesef eldeki imkanlar kısıtlı.
    Aslında bu işi bitirdikten sonra farklı bir projem daha var. Cooler Master HAF XB model kasayı örnek alarak psu, cd-rom yuvalarını falan alt kısıma alıp geri kalan sistemi üst bölmeye alarak görsel açıdan güzel birşey yapmayı düşünüyorum inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • psu yu alta koyun üsste 1 tane fan kasanın yanındaki fanı delebilirseniz oraya 1 tane 140mm yada 120mm fan ve kablolar arkaya atılırsa mükemmel olur
  • led ışıklandırmayıda unutmayalım
    tavsiyem kırmızı mavi karması çünkü öndeki fan mavi daha hoş görünür
  • Projeniz güzel. Bence siyah-beyaz renk ikilisi güzel olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu alta almak biraz uğraştırır diye psu yerinde bırakıp o şekilde üst kısma 12 cm fan için delik açmak zorunda kaldım. Biraz uğraştırdı ve çok da düzgün kesemedim ama idare eder. Boya işine üst kapaktan başladım.. İşleri daha önceden parça parça başladığım için şimdi biraz çabuk ilerliyor. Yarın da şehir dışına gideceğim için işleri hızlandırıp bugün akşama kadar belli bir aşamaya getirmeye çalışıyorum. Kasa iskeletini de boyadım ve kurumaya bıraktım. Birazdan gidip verniğini yapmaya başlıcam inşallah..
     10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum.. 10 Yıllık Emektar Feel Hurricane Kasamı Elden Geçiriyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aztech_18 -- 31 Mayıs 2015; 22:35:40 >




  • hocam bence güzel olmuş. kapak kesimi de iyi. Siyah- beyaz ikilisi de yakışmış. bu kasa güzel olacak.
  • Gayet güzel oluyor takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ile kestiniz merak ettim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ELECTROMER

    hocam bence güzel olmuş. kapak kesimi de iyi. Siyah- beyaz ikilisi de yakışmış. bu kasa güzel olacak.

    Teşekkür ederim hocam. Elimden geleni yapıyorum, güzel olacak inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YkslAres

    Gayet güzel oluyor takip

    Teşekkür ediyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LINIKISIA

    Ne ile kestiniz merak ettim ?

    Dremel ile kestim ama hiç kolay olmadı ve istediğim kadar da düzgün olmadı. Böyle birşey yapmayı ddüşünüyorsanız size tavsiyem metal kesmek için matkabın ucuna takılan parçalar var farklı boyutlarda, onunla yapmanız. Panç diye bi parça sanırım. Bu parçayı almak isterseniz Dewalt marka kaliteli bir Panç ve bunun matkaba takmak için aparatı 50 tl den başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aztech_18 A kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim , aklımda vardı baya zamandır , eski kasayı boş durucana bari renklendiriyim

    Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.