Şimdi Ara

100 TL Tamirat masrafı var. Değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bundan yaklaşık 2-3 yıl önce 150 TL'ye 2. el bu bisikleti aldım.
    Bisikletin vitesler çalışmıyor, frenler tutmuyor, pedal çatırt çatırt sesler çıkarıyor. Bisikletçiye gittim fiyatı 80-100 TL arası değişiyor diyor. Başka bisikletçiye sordum o da öyle dedi. Bir tane bisikletçi bana 200 liralık bir bisiklet var dedi inceledim hoşuma gitti. Sizce 80 liraya yaptırsam mı yoksa 200 liralık yeni bir bisiklet mi alsam?

    Ben teknik özelliklerden hiç bir şekilde anlamadığım için size sormak istedim. Ayrıca çok zengin de değilim.

    Bisikleti küçük çaplı ulaşım ve sahil yolunda 1-2 saatlik spor amaçlı tur atmalık kullanıyorum.

    100 TL Tamirat masrafı var. Değer mi?

    100 TL Tamirat masrafı var. Değer mi?

    100 TL Tamirat masrafı var. Değer mi?







  • 200 liraya temiz bulursan al.
  • Yakın zamanda eski bir bisikleti ucuz diye aldım. Masraf çıksada fazla olmaz diye düşünmüştüm. Aslında acemiliğime geldi 20-25 senedir bisiklete binmiyordum. Tüm parçalarını neredeyse yeniledim. Değişmeyen bir tek ön jantı ve iç lastiği kaldı.

    Kendi taktırdığım parçaların fiyatlarını bilgi için yazayım; Fren kolları 2 adet 60 TL, ön vites aktarıcı 45 TL (15-20 TL ye de bulunabilir), arka aktarıcı 35 TL, pedal sağ-sol 20 TL. Ayrıca arka jant yamuktu farketmemişim alırken, arka jant ve iç lastik 65 TL.


    Maddi durumunuz kısıtlı olduğuna göre lastikleriniz falan sağlamsa 80-100 TL vermek elbette 200 TL vermekten daha iyi. 2.el alırken iyice bakmak lazım bisiklete. Ancak 2. el temiz diye alırsınız mevcut bisikletinizden de kötü çıkabilir. Elinizdeki bisikleti de bu şekilde satarsanızda çok ucuza gider yada satılmaz.

    Karar yine de sizin
  • braveyours kullanıcısına yanıt
    Anladım. Adamın bana 200 liralık olarak gösterdiği bisiklet sağlam ve temiz görünüyordu ama tabii ben teknik parçalardan hiç anlamadığım için tam emin de değilim. Ancak yine de yaptıracağım sanırım 80 liraya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.