Şimdi Ara

%100 Yerli Telefon mümkün mü? Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ne demek istedi? özel video (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
5.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tarihe hiçbir şey yapamayan nesil olarak mı geçeceğiz arkadaşlar. gelecek nesil bize sadece tarım ve turizm yapanlar olarak mı hatırlasın

  • Açıklama getirilmesi iyi oldu ama umarım kısa ve uzun vadeyi iyi ayırırlar. Ayrıca Mobilite programının içine ettiği ve ayrıldığı için ENDER i kınıyorum. Hakkaten niş bir insanmış!!!

  • Apple daha %100 kendisi üretemiyorken Türkiye nasıl böyle bir açıklama yapar . Çok trajikomik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI


    quote:

    Orijinalden alıntı: SiZoKoLiK

    Önce işsiz gençlere iş bulun siz.. Bırakın bu işleri zaten piyasa telefon çöplüğüne dönmüş

    Çalışmak isteyene iş çok kardeş. Ama herkes dötüm rahat etsin derdinde

    İşin çok olduğu firmalar günlük 8 saat çalışmayı,haftalık 45 saati,fazla mesaiyi zamaninda ucret olarak odemeyi,haftalik izinleri haftasinda vs.kullandirtirsa herkez gider calisir o isyerlerinde.Yukarda saydigim seyler lütuf değil 4857 dede kanun olarak var olup ama ülkemizde işverenler tarafından ahlaksizca gasp edilen haklardir.Yani dötüm rahat etsin olayi batili ulkelerde normal birseyken bizde calisanlar insan olarak gorulmedigi icin dötünün rahatini dusunenler olarak algilaniyor...

    Konuya gelecek olursak bi arada %100 yerli otomobil yapiyorduk bi sexim oncesi hala yapacaz!!!Ayrica ileri derecede teknoloji ve arge isteyen gunumuzde bircok gelismis ulkede bile olmayan islere hangi teknik bilgi,birikim ve sermaye ile girecegiz cok merak ettim dogrusu!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok işadamı gördüm seni. Yoksa sadece şuursuz ağzından çıkan sözcüklerin ne anlama geldiğini bilmeyen bir şaşkın mısın? Herkes mi sermayedar lan bu sitede. Aklı sıra ülke ekonomisi hakkında konuşuyor. Çin'de daha ucuzmuş o yüzden ülkemizdeki işçiye 50 lira vermeyelim günlük. Sanki bu memleket hammadde va pazar sorununu çözmüş kapitalizmin babası bir ülke de tek derdi ucuz işçi bulmak kalmış.
  • fthkn F kullanıcısına yanıt
    biri sana gerçekte sağlam koymuş artık bu maddi mi manevi mi bilmiyorum forumda önüne gelene sataşma peşindesin başka konularda da bu halini gördüm senin gibi eziklerle uğraşamam blok
  • Bu video, omurlerinde 1 saat bile: uretimde calismamis, maliyet nedir, lojistik işçilik nedir, software ve yatirimlari nasil yapilir gibi konularda profesyonel olarak bulunmamis birsuru ergenin yorum yapip birbirine girmesini saglayacaktir... ( vestelde uretim, arge ve planlamada 8 yil calismis muhendisten..) ortulu odenekten harcanan paralarin hesabi verilsin once, sonra konusalim bunlari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 30 Mart 2015; 23:15:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Apple gibi bir tane zerresini bile burda üretmemiz gerekmiyor. Bu işten en büyük karı alan ve en büyük firma apple ve bir vidasını bile üretmiyor. Adamlarda tasarım var, yazılım var, arge var, patentler var, para var. Veriyor parasını ameliliğini çinlilere yaptırıyor ama asıl parayı kendi kazanıyor. Amerikada üretse şimdiye çoktan batmıştı. Amaç yerli olsun değil yerli markamız olsun olmalı. Bir anlasalar şu işten. Ama yok illa ameliliğini biz yapacaz. Herşeyin patenti alınmış nereye yapıyon. Arm mimarisi gibi yeni mimari mi geliştirecen, alternatif 5,5G mi geliştirecen, olmayan bir pil teknolojisi mi kullanacan. Android telefon satışından microsoft yılda kaç dolar patent parası kazanıyor haberiniz var mı ey yöneticiler?

    Evet işin özü patent alabilmek. Bizde patenti alınan tek şey yunanlıların bizden aşırdığını iddia ettiğimiz lahana dolması ve lokumdur herhalde.

    Yeni teknolojiler üzerinde çalışmalıyız artık. Patent alma kampanyaları yaratılmalı. teşvik yok. Bu amaç için çalışan kurum yok Türkiye'de. En hayıflandıran da bu zaten. Türkiye'nin patent savaşları veren bir tane bile markası, şirketi yok. Herkes ya tüccar bu memlekette ya da siyasetçi. bir de futbol üzerine konuşan geniş bir kitle var o kadar.

    Tekniği patenti geçtik bu ülkede daha edebi işler de yapılmıyor. Sanatçı yetişmiyor. Sanat sevilmiyor. Memleketin doğru düzgün tek tiyatrosu kâr getirmediği için kapatılıyor. Heykellere ucube deniyor. Yani toplumdan yaratıcılığı her fırsatta sökülüp alınmaya çalışılıyor. Dinamizmi ölmüş toplum da bir şeylere biat ettirilmeye çok müsait hale geliyor. Koyun tabiri de buradan gelir zaten.




  • Tek suçun 19 yaşında olgunlaşmamış bir ergen olmandır. Eleştiri tartışma gibi kavramlar beyninizde henüz yer etmediği için sataşma bulaşma erkeksen gel lan seviyesinde takılıp gidiyorsunuz. Bazılarınız ergenlikten hiç çıkamıyor. 19 yaşında diyorum adam 35 yaşında çıkıyor beni utandırıyor. 35 yaşında bir ergen. Bu memleket dolu ergenlikten çıkamamış adamlarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkn -- 30 Mart 2015; 23:18:14 >
  • Arkadaşlar haberi ben girmiştim kusura bakmayın, gerekli açıklamayı ve düzenlemeyi yaptım ben de. Bir çok yayıncı haberi bu şekilde aktardığı için ben de aynı hataya düşmüşüm. Özellikler yerli haberlerde daha fazla dikkat etmek gerekiyor, tekrar özür dilerim
  • Parasal destek lazım

  • Video'nun özeti:
    Cep telefonu konusunda açıklama yapan bakan lafının nereye gideceğini hissedemeyince konu medyada patladı.
    Teknoloji okurları da bu açıklamayı yemeyince DH Dislike yedi.
    Mesut Çevik ve Erdi Özüağ da kendilerine yakışanı yapıp hemen durumu toplamaya girişip bir alelacele bir video (seste cızırtı, görüntüde ayarsızlık) ile durumu toparlamaya çalışmışlar...
    "Bizim vestel gibi firmalarımız oldukça bizi kimse tutamaz, biz yazılımı da üretiriz, tüm alt bileşenleri de üretiriz, parayı bastırır fabrikayı da kurarız, cari açığı da kapatırız, ar-ge, how-know da neymiş, apple-samsung,quallcomm, intel, google, ... da kimmiş, .... "
    falan filan ....

    Bu da sitenin ve editörlerin kalitesini gösteriyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3ngerek -- 30 Mart 2015; 23:58:48 >




  • Bu şekil gelsinler canımı yesinler, şu an yapabileceğimiz şeyler konuşmak lazım, uzun vade planlar tabi ki yapılacak ama ilk etapta geç kalınmış ve ülkenin potansiyeli olan atılımları yapmamız lazım, yazılım, pcb, dış gövde, iç montaj parçaları vs... özellikle yazılım kısmı, ülkemizde montaj ve bazı şeylerin üretimi hala çin e göre daha iyi ve rekabeti yüksek, bunları değerlendirmek lazım, plastik partikül hammadde de devlet vergiyi %1 e indirdi, bazı şeyleri mutlaka yapmamız lazım. özellikle yazılım, elin adamı yatırımı senin, benim, herkesin evinde olan bilgisayarla oyun yapıyor, dandik flypy bird yapıyor anasını ağlatıyor ortamın, yazılım, yazılım, yazlım ve yan sanayi.

  • Bu hükümet seçim öncesi yine tribünlere oynuyor, Hazır melodi olarak'da Hülogg yüklü gelir. 12 yıldır Vatanını Milleti düşünmeyenler Gururla yerli, %100 yerli... Makarna, kömüre artık kanmıyorlar mı? Size hangi üst akıl, akıl veriyorsa %100 yerli demeci vermekle olmuyor. Gururla Yerli Vestelin %100 yerli telefonu göreydik, şuana kadar Gururla %100 yerli yaptınız tek şey .....
  • ASELSAN
  • yapılmışı yapmakta problem yok.problem bunu gerçekten istiyormuyuz?geçmişte veya şimdide yapamamamıza sebep olanlara, engel olanlara gene izin verecek miyiz?gerisi laf-u zaf.potansiyel fazlasıyla var ama laftan başka birşey yok.herkes birşeyden şikayet ediyor bu ülkede.tamam haklısın o yanlış bu yanlış eyvallah,gel söyle ne yapalım diyorsun o zaman herkes kaçacak yer arıyor.bu ülke insanını düşününce cehennemde zebani ve adam fıkrası geliyor hep.bilmeyenler için kısaca;adam ölür cehenneme gider fıkra bu ya zebaniler adama çevreyi gezdiriyorlar.ülke ülke millet millet ayırmışlar her kapının önünde gardiyanlar,maksat kaçmasın kimse.ama bir tanesinin önünde kimse durmuyor.adam merak eder tabi "burada niye gardiyan,bekçi yok" diye sorar, zebani "ha orası mı orası türklerin bölümü. biri çıkmak isterse zaten içeriden çekiyorlar geri ekstradan gardiyana gerek yok." kim uydurduysa bu fıkrayı aklına sağlık.gülelim mi ağlayalım mı halimize bilemiyorum.




  • İnanırsak mümkün artık kendimizi küçümseme vakti geride kaldı artık atağa geçme zamanı herkes bilinçlenmeli herkes çok iyi çalışıp ülkemizi şaha kaldırmalı gün birlik günüdür.Uyan Türkiyem Dünya'nın süper gücü Türkiye geliyor.....Çok Yakındaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne ictiniz ya siz? Hic emeklemeden yurumeye baslanirmi? Islemci firmasini gectim 3g-4g gibi iletisimi saglayacak teknoloji dahi yok ulkede. Senelik patent sayisi 100un altinda, ulkede bakanin teki ama hissedeni yuzde yuz cihaz istiyor hahahahahahhahaha dahada ilginci bu isle ilgilenen-isi yapan insanlarda bu hayalde hahahhahaha duramiyorum

  • Yazılım hayaline kapılmamak lazım o iş çok daha zor.

    Güncel donanımları birleştirip özgün bir tasarımla 1. Sınıf bir cihaz sunmak çokta zor olmamalı ki vestelin gücü malum ama adamlar tutmuş 5 sene geriden geliyor.

    Yeni bir batarya teknolojisi ile piyasanın kralı olunabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI


    quote:

    Orijinalden alıntı: SiZoKoLiK

    Önce işsiz gençlere iş bulun siz.. Bırakın bu işleri zaten piyasa telefon çöplüğüne dönmüş

    Çalışmak isteyene iş çok kardeş. Ama herkes dötüm rahat etsin derdinde

    Abi köle gibi çalıştırmayacak iş imkanlarını dök buraya o zaman.

    İş çok haklısın ama köle arıyor onlar.

    Asgari ücret istedikten sonra iş çok ama geçinebilir misin orası meçhul.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.