Şimdi Ara

1000 w amfi devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Elimdeki bir amfi yandı, tamir edilme şansı yok ve bu nedenle amfiden kalan parçalarla yeni bir amfi yapmak istiyorum. Amfinin yaklaşık 1000w olması gerekiyor. Elimdeki triac'ın 92v ve 25v çıkışları var. Bağlanacak hoparlör yaklaşık 750w-1000w olacak. Input devresi, sigortalı switch ve kondansator mevcut ve çalışıyor.



  • berkecra B kullanıcısına yanıt
    Triac dediğiniz herhalde Toroidal trafo dan bahsediyorsunuz . Ismarlama gerilim ile beslenen amplifikatör katı olmaz , elinizdeki trafo eski yanan amplifikatöre özeldir .çok az devreye belki uyum sağlayabilir .
    Ampli yapabilecek kadar bilginiz varsa zaten burada bu soruyu sormazsınız , demekki yok . yardım edecek birini arıyorsanız belki çıkabilir aramızdan ..

    1000 Watt ne yapacaksınız ,konser salonundamı kullanacaksınız . bilginiz varsa eğer internette bolca şema var , belki eski preampli katını kullanırsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkecra

    Merhabalar,
    Elimdeki bir amfi yandı, tamir edilme şansı yok ve bu nedenle amfiden kalan parçalarla yeni bir amfi yapmak istiyorum. Amfinin yaklaşık 1000w olması gerekiyor. Elimdeki triac'ın 92v ve 25v çıkışları var. Bağlanacak hoparlör yaklaşık 750w-1000w olacak. Input devresi, sigortalı switch ve kondansator mevcut ve çalışıyor.

    Input devresi dediğiniz nedir. Besleme devresi mi?Triyak demişsiniz 92 v ve 25 v çıkışlarından bahsetmişsiniz. Triyak dediğiniz Trafo olsa gerek. 25 volt çıkışı doğrudan Amplifikatöre veremezsiniz.Bunu önce bir ac dc doğrultma devresinden geçirmeniz gerek. 25 v AC gerilimden yaklaşık 35 volt dc gerilim alırrsınız.Bunu da bir amplifikatör devresini beslemekte kullanabilirsiniz. Hoparlör ve amfi güç değerleri için RMS ya da nominal olarak geçen güç değerlerine bakmanız lazım. 1000 w 750 w gibi rakamlar ütopik ve şişirme rakamlardır.
    Ben işin kolayını söyliyim
    1) Masrafa girişmeden önce trafonuzun sağlamlığını ölçü aletiyle kontrol edin.
    2) 25 v veya üstü girişli bir doğrultma devresi ve buna uygun bir amplifikatör devresi satın alın.(Hem doğrultma hem amplifkatör tek devrede olanlardan da alabilirsiniz.)İnput devresi dediğiniz bu besleme devresiyse sağlamsa kullanın.
    3) Devrenize uygun bir kasa satın alın veya tasarlayın. Ben dip gürültüsünden ve sabit distorsiyondan kaçınmak için plastik kasayı tercih etmenizi öneririm.
    4) Uygun giriş çıkış jaklarını lehimleyin. Özellikle giriş jaklarını lehimlerken yine dip gürültüsi olmaması için mümkünse bir osilaskopla ölçimler yapmanız hatalı lehimlemelerden oluşan indüktif ve kapasitif etkilere karşı da düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Bitiminde sabit ve harmonik distorsiyonu ölçerek yine azaltmak için geri besleme devresi üzerinde yüksek genlikli distorsiyonun ve harmoniklerinin frekansını dikkate alarak hesaplar yapıp bazı değişiklikleri denemelsiniz.
    4. madde devrenizin son halini biraz daha iyileştirmek için gerekli. Elektronik pratik ve teori tecrübeniz yoksa ilk 3 madde yeterli.

    Ben genel olarak yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla şunu tavsiye ederim. Hazır bir sistem almanız daha iyi olacak. Amfi yapmak için transistörin nasıl çalıştığı besleme devresinin nasıl yapıldığı, geribesleme, önyükselteç katı, harmonik distorsiyon vb birçok kavramda bilgilenmeniz gerekir. Eğer hobi olarak bu işi yapmak istiyorsanız önce AC DC gerilim, sonra diyodun çalışma mantığı sonra PNP ve NPN transistör yapısından ve çalışma mantığından başlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 13 Mart 2016; 21:04:58 >




  • 1000W esasında o kadar da ütopik bir değer değil. Pro güç amplilerinde ve bazı subwoofer'larda sıkça karşılaşılıyor.

    25V üzerinde durmuşsunuz ama o sanıyorum hoparlör koruma devresi ve röle için zayıf akımlı çıkış.

    Muhtemelen trafonun bir değil iki 92V çıkışı var, ki bu da 1000W güç amplilerin +/- beslemesi için genellikle kullanılan sınırlar içinde.

    Neticede e-bay'den ~$100 civarında D sınıfı bir güç ampli modülü bulunup monte edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 14 Mart 2016; 3:44:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.