Şimdi Ara

11 2013 FORMULA 1 SHELL BELGIAN GRAND PRIX (Spa-Francorchamps) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: os_lnx

    Yani caterham ın yarış kazanması tabi mucizeye bağlı. Ancak bundan 10 yıl yada daha önceydi. Bi yarışta starta ilk sıradaki araçlardan birisin spin atmasıyla bütün araçlar birbirine girdi son 3 takım ve 6 araç yarışı tamamladı diye biliyorum. Ve normal şartlarda puan alması bile anormal olacak bir takım ve pilot yarışı kazanıyor. Bunun gibi birşey olması lazım. Ancak kaza olmasını istemem tabiki.

    Bende bir pilotu çok sevmesemde hatta hiç sevmesemde hakkını yemem asla.
    Hamilton da mercedes e geçtiğinden beri benzer bir çaba içerisnde mesela tebrik etmek lazım.
    Alosonun Ferraride kalmasından ve Ferrarinin de gelişmesinden yana isteğim. Alonso monzada genelde başarılıdır. Eğer spa da olduğu kadar hızlı olur ve hava şartları normal olursa Bir Alonso galibiyeti beklerim.
    Bundan sonra Ferra ri son 6 - 7 yılda olduğu gibi bir sonraki seneye hazırlanmaz biraz anı yaşar.

    o bahsettiğin olay 2005 indianapolis yarışı.
    bir kaza olmuyor, michelin lastikleri hızlı geçilen son viraja dayanamadığı için michelin kullanan pilotlar formasyon turundan sonra garaja döndüler ve bridgestone kullanan 3 takım yarıştı.

     11 2013 FORMULA 1 SHELL BELGIAN GRAND PRIX (Spa-Francorchamps)



    Yanlış hatırlamıyorsam Tiago Monteiro 3. olmuştu. (Jordan Toyota)

    Schumacher 1., Barrichello 2. olmuştu, ancak podyumda MSC hiç sevinmeden inmiş ve "böyle bir galibiyet galibiyet değildir" demişti.




  • Alonso'nun sabrı da bir yere kadar. Macaristan'dan sonraki açıklamaları da bunun göstergeseydi. Ardından Montezemolo'nun sert açıklamaları da "Bak Alonso gridde en çok parayı alan sensin, kapa çeneni de zorlamaya devam et" niteliğindeydi. Alonso, Massa'nın aldığı maaşı alsa emin olun bu kadar zorlamazdı. Ferrari güncel durumda daha iyi bir pilot bulamayacağına göre Alonso'nun yerine teknik ekibin kulağını çekmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 27 Ağustos 2013; 1:07:30 >
  • Yarışı bugün izleme fırsatım oldu.Klasik Vettel yarışı olmuş.Starttan sonra Lewisi geçip yarışı baştan sona kontrol etmiş.Lewis startta yerini korumuş olsa bile fazla dayanamazmış.Bu yarış için Mercedes Ferrariden daha gerideydi yarış temposunda.Alonso yine maksimumu almış.İkincilikten ötesi yani galibiyet için savaşmak hayal olurdu.Sonuç olarak Vettelin istediği gibi sezon olmaya devam ediyor.Vetteli kovalayan her yarışta değişiyor ya da yarış kazanan pilotlar Vettelin kazanamadığı yarışlarda hep farklı.Redbull ise her pistte iyi tempo yakalayabiliyor hem sıralamada hem de yarışta.Vettel büyük avantaja sahip.Vettel olsam Newey takımda olduğu sürece hiç bir yere gitmem.


    Ferrari-Alonso konusuna gelince.Alonso şampiyon pilot ve biraz daha hızlı ve yarış kazanma potansiyeli olan bir otomobille şampiyonluğa uzanabilir.Ferrarinin ihtiyacı iyi otomobil. Ayrıca daha iyi bir teknik ekibe ve Alonsonun yanına genç ama istikrarlı sonuçlar alabilecek bir pilot yerleştirmeye ihtiyacı var.

    Bir parantez de Hamiltona açmak lazım.Lewis tarz olarak kendini iyi yönde değiştirdi.Yine hızlı,agresif ama kontrollü ve her yarışta maksimumu almaya odaklı.Bir bakıma Alonso tarzında.İşte bu yeni tarz Lewisi iyi otomobille her yıl şampiyon adayı yapar.

    Kiminin ise frenleri bitmiş.Bu kötü oldu onun açısından.Belki yarışı çok üst sıralarda bitiremeyebilirdi ama alabileceği bir kaç puan da gitmiş oldu.

    Henüz yarış sayısı fazla ama Vettel ciddi avantaja sahip.




  • @Öner

    Bahsettiğim yarış bu değildi. Daha eski izleme fırsatı bulamadığım bir yarıştı. 2000 li yılların öncesiydi sanırım. Ama bu bahsettiğin yarışta aklıma gelmemişti doğrusu sen bahsedince aklıma geldi. Ama böyle şeyler 3 - 5 yılda bir gelsede oluyor demek ki.

    @Wayfaring

    Haklısın. Sabırda bi yere kadar. Adam taş olsa çatlayacak. Ama ferrari şu süratini korusun. Bir aksilik yaşamadığı sürece Alonso herkesin aklına acaba sorusunu getirecektir. Alonso bi yana şu Ferrariyi Ferrari gibi görmek istiyorum. İyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.