Şimdi Ara

***11 aylık bebek, Suri'lerden Menenjit kaptı. Eli ve ayakları kesildi.*** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
10.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM

    Burada başkasını ezme veya alttan görme gibi bir durum yok yanlış anlaşılmasın ama haber metni yanlış, bunu diyen siyasi doktor yalan söylüyor halk maalesef buna inanıp tepki veriyor ( haklı konuda tabii ki tepkimizi koyacağız) ben burada Suriyeli göçmen ekseninden bakmadın haberin yalan olduğunu biz bu hastalıkları sık olmasa bile gördüğümüzü anlattım
    Tabii ki demografik yapı değişir ve aşı karşıtlığı artar ise eskiden sık görmediğimiz bazı hastalıklar artacaktır
    Hocam zaten insanları burda cahil diye aşağlayıp kendileri cahil duruma düşünce konu zaten uzay oluyor,haberde aidsi bile suriyelilere bağlamışlar allah insanlarımıza akıl fikir versin nediyim, ne akp nin koyunu olsun nede chp nin...tıbbi fazla bilgim olamamsına rağmen okuyorum okuyorum saçma geliyor haber baştan aşağı saçma yahu bendemi bir problem var diyorum biri daha okuyorum dahada saçma geliyor garip insanlarımız var ciddden ilk once at gözlüğü takmayı bırakmak gerek tabi toplum olarak...




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Üzülme gönül bu, ferman dinlemez. Sen ne kadar seversen sev, onlar kendi meşrebinden olana gönül verecektir, elbet. %46 kan bağı var kurdukları ailelerinde, sen içlerine istesen de giremezsin bu kan kardeşliği hevesinle.
    İçimizden birisi de 'bu mikrop zaten vardı' demiş. Yani, bu işin fıtrâtı demiş. Kendisine fıtrata teslimiyet mi sergilemeliyiz, yoksa buğz mu etmeliyiz diye sormamızı telakki ediyor herhâl. Artık, nasıl bir siyasi sapıklık devşirildiyse, işin içine dini dalkavukluklar belletilmeden derdimizi anlatamıyoruz.
    Bu mikroplar hastanelere nasıl yuvalandı diyen yok. Kimi "burnunda", üstünde adının yazılı olduğu anabilimdalının mikrobunu taşıyor diye soran yok. Sağlıkta yeni bakış, aşısız kalan hastalıkları kader diye geçiştirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Kasım 2019; 21:27:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Ha, Kerim ha!

    Arkadaş Doktorum demiş, kanıt?


    "Bizi aydınlattığınız için sağolun" demişsin. Neyi aydınlattı?

    "Yıllarca bu vakaları çok gördüm, ölen çok az deyince" ne dememiz gerekiyor?


    Haber doğrudur yanlıştır, adamlar bütçe görüşmesinde konuşmuş. Sözcü'de yayınlanan bir haber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 23 Kasım 2019; 1:9:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    bozacının şahidi çıracı bunu siyasete bulaşmayan bilim insanlarına sorsan diyorum? ha ?
    Senin biliminsanı dediklerin bu işi sırf rant için kovalayan bir ayağı çukurda olsa bile, en yüksek mevkide nemalanmak suretiyle uzatmalardayken dâhi hâlâ ağzında top çevirmeye çalışan emekli kitle. 'Zaten görülüyordu!', fosil! Daha sayıyım mı?
    - Savaşta gençler çarpışırmış, yaşlılar tartışırmış. Sen iyisi mi kendine bu işe adanmışlardan pay biç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Kasım 2019; 21:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Demek istediğimi bile anlamamışsın.

    Arkadaş, hangi konuda aydınlattı? Ben onu sordum.

    Çocuğun raporlarını mı görmüş, tedavisinde mi bulunmuş?

    Çocuğu tedavi eden Hastanede mi yalan söylüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 22 Kasım 2019; 21:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışmaya girmek istemem ama niye doktor olduğuma inanmıyorsun özellikle tartışmaya açılın ben doktorum gibi girmememden mi?
    Bu hastalık az öldürür nerede demişim gayet mortalitesi yüksek bir hastalık
    Meningokok enfeksiyonu eskiden beri var ve biz bunları çok sık olmasada görüyoruz demişim buradan ne anladın
    Aydınlanma için ne dememi bekliyorsun tıbbi literatür istiyorsan yardımcı olurum
    Sana kanıt olarak tabipler birliği kartımı mı göstereyim bu çiğlik olmaz mı (alioğlunun cebindeki parayı çıkarması gibi)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11aylik bebeğin niye elini ayağını kesiyosunuz caniler uyutun daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim binaya bi suriyeli taşınmıştı adam ayak tırnaklarını apartmanın içinde kesip oraya atıyordu iğrenç yaratık aklıma geldikçe sinirleniyorum hepsi mikrop bunların şimdi bi başkası geldi evde 20 kişi kalıyorlar hepsi köpek gibi öksürüyor birtanesi apartmanın içine balgam atıyor felan acilen birşeyler yapılması lazım böyle olmaz!!
  • Mültecileri hop diye ülkene alırsan böyle olur, hangi multeci ulkeye girerken saglik kontrolünden geçti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Nerenizle okuyorsunuz acaba haberleri. 1. Adam suriyelileri gönderin demiyor, aşı takvimini düzenleyelim diyor. 2. Menenjitin bu türü 5 yaş altındakileri çok yüksek oranla öldürür. 3. Develerden insanlara geçen bir hastalık, Arap coğrafyasında görülüyor ve havadan da bulaşabilen bir türü mevcut. Suriyelilerde de bu mikrop taşınıyor ve bebeğine bu aşıları yaptırmak istersen 1000tl civarı bir tutarı var. Bir de böyle bak isterim olaya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • REM kullanıcısına yanıt
    Mesele Doktor olup olmaman değil, Paldır küldür olaya dalıp "haber tamamen uydurma" demen

    Uzmanlık alanın nedir?


    "Stajyerliğimden beri bu tür hastalıklarla uğraşıyorum, hasta çocuklardan bel suyu alıp tedavisini veriyordum" demişsin. Demek ki tedavi edilebilitesi yüksek, ne dememi bekliyordun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 23 Kasım 2019; 11:21:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu forum insalik vasfini yitirmisler ile dolu . net. beddua (inanmiyorsaniz kotu soz) sahibini bulur derler. insallah oyle olur. bu duruma onlari dusurenlere gucunuz yetmeyince kurban olanlara saldirin siz ancak. o insanlari bu duruma mecbur birakanlardan gram farkiniz yok sizin de . ayni cehennemin odunu olacaksiniz.
  • Türk toprağında ırkçılık kafatasçılık yapıyorsunuz diyen ya araptır ya kürt.
  • menenjit b sınıfı normalde türkiye'de pek görülen bir hastalık değil görülme sıklığı az ancak göçten dolayı arttığı söyleniyor.

    normalde menenjit aşısı yapılsa da bu farklı bir tür olduğundan aşı özel bir aşı(bexhero) 2 doz uygulanıyor ve doz başına 450 TL gibi bir fiyatı var.
  • Bizim durumumuz denize düşen yılana sarılır.. Aynen bu.. Bakıyorsun CHP,İP bunlar mı ülkeyi yöntecek..İP'li vekil TBMM grubu yerine okey salonuna gitsin anlaşacağı uyum sağlayacağı kitle orada.Akşama kadar dedikodu yapsın.. Bilimsellikten uzak açıklama yapsın.. Ben kendimede kızıyorum Ulan şu herifi milletvekili yapan partiye oy verilir mi.. Ülke teslim edilir mi.. Bunu mv yapan başımıza ne çoraplar örer. Keza CHP içinde geçerli bu durum.. miş mış la Siyasete yön vermeye çalışan rezillerle bir arpa boyu yol alamayacağımız kesin.. Yokmu la bunlara alternatif tarihten silinsin bunlar. İşin kötü yanıda AKP arasa bulamaz böyle muhalefeti.
  • Evet evet, Afrika menenjit kuşağından gelme pişmiş kelleler de vitrindeki yerini aldı.
    Aşı zaten hepsine karşı korumuyor, bunlar da bilir bilmez konuşuyor. Mülteci avrupadan gelse hadi dersin aşısı var %60-80. Nedir bu ülkenin menenjitlilerden çektiği?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Code

    Mesele Doktor olup olmaman değil, Paldır küldür olaya dalıp "haber tamamen uydurma" demen

    Uzmanlık alanın nedir?


    "Stajyerliğimden beri bu tür hastalıklarla uğraşıyorum, hasta çocuklardan bel suyu alıp tedavisini veriyordum" demişsin. Demek ki tedavi edilebilitesi yüksek, ne dememi bekliyordun?
    Nihayet dr olduğuma inandın şimdi branş soruyorsun
    Google ile araştırdığın bilgilerle ahkam kesme
    Stajerken hiçbir fakültede menenjit tedavi ettirilmez gözlemlersin, intern olduğunda bile tedavi sen düzenlemezsin hasta senin olur ama ted uzman kişi ve asistan yapar ama sen kendini stajyerlere muayene edersen amenna
    H. İnfluenza eskiden sık gördüğümüz ama şimdi rutin aşı programı nedeni ile azalan enfeksiyon mikrobu
    Pnomokok da rutin yapılınca diğer nedenlerin yüzdesi doğal olarak artmakta ( özellikle n. Meningitis adlı meningokok)
    Toplumda bu hastalık var e aşısıda var devlet niye yapmıyor diyorsan ülkedeki meningokok sıklığının bilinmesi gerekiyor toplu aşılamaların, dünya sağlık örgütü yüzbinde 2 altında rutin aşılamayı gerek görmüyor, yüzbinde onu geçerse bu oran şiddetle aşı öneriyor Türkiye’de bu nasıl maalesef yeterli veri yok Hacettepe den hocam Mehmet Ceyhan nın çok yararlı çalışmaların dışında yeterli değil
    Uzmanlığımı sormuşsun Pediatri doktoruyum ve çocuk yoğunbakım yeterli olmadığı zamanlar da çapada asistanlık yaptım biz bu vakaları o zamanda görüyorduk şimdide göreceğiz yani yazı yalan burada siyasi ırk din gibi şeylerden bağımsız söylüyorum ben bu hastalıkları eskidende görüyor tedavi ediyor maalesef bir kısmı vefat ediyor diyorum sen hala yazıya inanıyorsun
    Göçler demografik yapıyı değiştiri hele aşılanma olmaz ise az görülen hastalıklar daha fazla ortaya çıkabilir ama bu kadar Bilgi kirliliğinde bilimden uzaklaşmamak ve sorgulamak lazım
    Sözcü Cumhuriyet sabah akşam gazeteleri adı önemli değil yalansa yalan demek gerekir beni hocalarımdan bunu gördüm ve öğrencilerime de bunu öğretiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • REM kullanıcısına yanıt
    quote:

    Buradaki meningokok hastalığı uzun süredir görüyoruz
    Çapada çocuk asistanı iken 3-4 bebeğin ailesine ölüm haberini ben verdim yani direkt içindeyim bu hastalık ara ara epidemi dediğimiz salgınlar yapar burada sizin hatanız her habere inanmanız ve sorgulamamanız


    Yukaridaki ifade senin kardesim.Ben "asistanken" diyorsun. (stajyer yazmışım, benim hatam) Tedavi edip etmedigini bilmem, direkt konunun icindeyim demissin, onu diyorum

    Bilim senin tekelinde mi? Her şeyi ben bilirim havasındasınız

    Arastiran herkes fikrini soyleyebilir. Bunu "ahkam kesmek" olarak goruyorsan, o senin problemin.

    Al, faydalandigim yazi....

    https://www.medimagazin.com.tr/guncel//tr-meningokal-menenjit-hava-yoluyla-bulasiyor-2-3-gunde-hasta-ediyor-hayati-risk-yaratiyor-11-87-53711.html

    Doktor olup olmadigina inanmamam sikinti degil, sonucta bir seyler yaziyorsun ve seni tanimiyorum.

    Çocuğu tedavi etmedin, direkt doktor ve akrabasi yalan soyluyor demek dogru olmaz bence

    Ha, bu benim fikrim...Sacma sapan, nedensiz yere beni alintilayip tartisma baslatan da sensin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 23 Kasım 2019; 17:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru bilgiye ulaş, her söyleneni kabul etme biz sana doğru Bilgi veriyoruz sen ise çocuğun akrabası yalan mı söylüyor diyorsun
    Önce doktor olduğun ne malum diyorsun şimdi doktor olman önemli değil diyorsun
    Ben tartışma sizin nezdinde değil habere inanları hedef alıyorum sizinle ilgili bir problem yok yüz yüze görüşmediğimiz bir kişisiniz ( bu bana kardeşim diye hitap etmenizi haklı kılmaz)
    Benim problemim sağlıkla ilgili bir yalan yanlış haberi direk inanan insanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.