Şimdi Ara

11 yılın ardından sevilen strateji oyunu serisinin yenisi duyuruldu: Victoria 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11 yılın ardından sevilen strateji oyunu serisinin yenisi duyuruldu: Victoria 3



    Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Paradox Interactive'in yaptığı strateji oyun serisi Victoria'nın yeni oyunu Victoria 3 duyuruldu.



    Ayrıca Bkz.Orta Çağ simülasyonu Crusader Kings III'ün ilk büyük genişleme paketi Royal Court duyuruldu



    Dün akşam saatlerinde düzenlenen Paradox Interactive etkinliğinde oyuncuların uzun bri süredir beklediği Victoria 3 duyuruldu. Ne yazık ki oyunun çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak oyun çıktığında PC için çıkış yapacak. İlk günden de Xbox Game Pass'e dahil olacak.



    Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyunun tanıtım yazısını ve fragmanını da aşağıda bulabilirsiniz.





    Victoria 3 Hakkında



    Görkemli Bir Geleceğe Şekil Ver



    Paradox Development Studio, seni 19. yüzyılın heyecan ve değişim dolu karmaşasında kendi ideal toplumunu inşa etmeye davet ediyor. Paradox'un tarihindeki en sevilen oyunlardan biri olan Victoria 3'te toplumundaki çakışan çıkarları dengele ve hak ettiğin konumu elde et.



    Nihai Toplum Simülatörü




    • 1836-1936 tarihleri arasında onlarca ulusa liderlik et. Tarım veya Sanayi Devleti, Geleneksel veya Radikal, Barış Yanlısı veya Yayılmacı... Seçim senin.

    • Kendi ekonomik ihtiyaçları ve politik istekleri olan ayrıntılı nüfus grupları.

    • Yeni toplumsal yeniliklerden faydalanmak için hükümetinde ve anayasanda reformlar yap ya da devrimciler karşısında geleneklere sımsıkı sarılarak ulusunun istikrarını koru.

    • Ulusal durumunu iyileştirmek için dönüştürücü yeni teknolojiler veya fikirler araştır.



    Derin Ekonomik Sistem




    • Kazançlı mallardan yararlanmak için endüstrini büyüt ve ulusal refahı artırmak için kârları vergilendir.

    • Temel ihtiyaçlarını karşılamak için ucuz ham maddeler ithal et ve mamul ürünlerin için yeni pazarlar bul.

    • Gelişmiş ekonomini beslemek ve imparatorlukların kaderini kontrol etmek için hayati önemi olan ürünleri güvence altına al.

    • Mevcut iş gücü istihdamı ile yeni işçi türlerinin ihtiyaçları arasındaki dengeyi sağla.



    Büyük Sahnede Oyna




    • Dünya sahnesinde diplomatik konumunu korumak için diplomatik kurnazlıklar yaparak anlaşmalar, ilişkiler, ittifaklar ve rekabetlerden oluşan karmaşık bir küresel ağ ör.

    • Düşmanları çatışmalarda geri adım atmaya ikna etmek için tehditler, askeri beceriler ve blöflerden faydalan.

    • Rakip edinmek pahasına da olsa ekonomik ve askeri gücünü artır.

    • Yurt içinde bir sanayi devi olarak ya da yurt dışında bir imparatorluk kurarak hem prestij hem de rakiplerinin saygısını kazan.




    Kaynak:
    https://www.gematsu.com/2021/05/grand-strategy-game-sequel-victoria-3-announced-for-pc







  • Yeni oyun çıkarmalarına şaştım doğrusu İmparator Rome ve Crusader King 3 hala başarısızlıklarla dolu ve ilginçtir ki Hoi4 ve Eu4'te sürekli DLC çıkarma peşindeler kaldı ki oyun epey de eski fakat sanırım tek tesellim farklı oynanış mekaniklerine sahip olan yeni bir oyun daha geliyor umarım bu sefer üstüne düşerler son olarak strateji odaklı oyunların hitap ettiği kitlede umarım Türklerin sayısı daha da artar ;)

  • Bigmac19 kullanıcısına yanıt

    Ck3 gayet iyi bir oyun neresi başarısızlık?

    Victoria 2 de güzel bir oyun ancak çok arka planda kaldı eski mekanikleriyle. Ck2'den Ck3'e gelen gelişim bu oyunda da gösterilirse tadından yenmez.

  • Şahsen mekanikleri çok iyi bulmuyorum tabi öznellik katarsam da eleştiri olur fakat daha nesnel yaklaşsam iyi olur isyan mekanikleri ve diplomasi seçenekleri oyuncular için çok karışık bir hal almıştı gene menü tasarımları da, aynı zamanda elit ordu oluşturmak kolay tabi bu konu hakkında çalışma yapılmış güncelleme atmış olabilirler. Belki ck2 geçmişim olmadığı için bu zorlukları yaşamış da olabilirim fakat gene de tutoriala girmeden daha açık olsa iyi olurdu. (Gambell vesayireden öğrenmiştim oynanışı :) )

  • Harita tuhaf. Grafik olarak da beğenmedim mobil oyun gibi. Ama mekaniklere de bakmak lazım. Asıl beklediğim eu5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bigmac19 kullanıcısına yanıt

    Ck3 ck2'ye göre daha kolaylaştırılmış bir oyun, ancak mantıklı yönde kolaylaştırmalar var. Aynı şekilde eu4 de eu3'den kolay ancak yine mantıklı kolaylaştırmalar bunlar. Mesela eu3'de, eu4deki gibi rahat bir ilişki tablosu yoktu, savaş açtığında ittifaklarının gelip gelmeyeceğini göremiyordun. Diplomasideki çoğu şey gizliydi ve allah ne verdiyse diyerek oynuyordun sonuçları göremeden. Bu mesela çoğu şeyi şansa bağlıyordu. Aynı şekilde aggressive expansion yerine infamy vardı ancak dibindeki ülkeye savaş açtın diye binlerce km ötedeki çin sana uyuz oluyordu. Bunlar oyunu gereksiz zor yapan şeyler.

    Ck2 oynamadıysan 3'ün zor gelmesi normal. Ancak Ck3 arayüz, grafikler ve mekanikler açısından tam oturmuş bir oyun. İlk defa bir paradox oyununun vanilla halinin bu kadar oturmuş olduğunu gördüm. Eu4'ün vanilla hali ile dlcler ile olan hali arasında hayvanlar gibi fark var. Pek sanmasam da ck3'e de bu kadar dlc çıkabilir, ancak dlcsiz de oynanır uzun bir süre.





  • Aynen eyvallah :)

  • Neresi sevilen , adini bile bir iki kez duymuşumdur . Abuk sabuk oyunlarin devamı veya remake yapana kadar lotr battle for middle earth 2 nin remake ni yapsalar başka bişey istemeyiz

  • Yok ya tamam Victoria o kadar popüler ve başarılı değil ama seven küçük tayfa da çok severdi. konu olarak baz aldığı dinamikler olarak diğerlerinden daha da ayrılmalı. Şahsen bende hoi5 görmek isterim ama EÜ gelmeden onun gelmesi adil olmazdı. Türkiye’yi ilk resimler de görmek çok güzel düşünün tüm dünya görüyor ama haritada şehirler yanlış yerlerde :D Neyse ben kesin ilk Rusları bir hacamat ederim. Şimdi geçmişte vic3 bekleyenler o duyurulunca Eu bekliyor. Ya doyumsuzluk bu :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.