Şimdi Ara

11kdan mezuna bırakıyorum? sizce delilikmi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
7
Favori
5.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sycyc S kullanıcısına yanıt

    şu en üstteki yazı var ya asıl hedefim sıralamaydı sırf bunu fark ettiğim için bu sene kalmayacağım galiba

  • Kesinlikle delilik değil, bu sizin çok idealist bi insan olduğunuzu gösterir ama artılarını eksilerini çok iyi düşünmeniz gerekiyor cunku riskli bir sıralama , ilk 100’ e çekme ihtimaliniz de var, 15-20k lara gerileme ihtimaliniz de var gerçekçi olacak olursak. Her ne olursa olsun, umarım sonuç sizi mutlu eder :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra yapılacak sıralama sizden çok OSYM'nin yapacağı sınava kalmış olduğu için ilk 15k'dan mezuna bırakmayı kumar gibi görüyorum. O sıralamaya bir sürü güzel okul ve bölüm oluyor, Ceng diye ısrarcı olursanız İyte, GTU, Ege gibi seçenekler var, Taü tutmaz heralde. Ben mezuna kalmanızı tavsiye etmiyorum, umarım sonuç istediğiniz gibi olur.

  • Bir kız arkadaşım vardı lisede ankara tıp hayali vardı.
    1.sene) 6binden mezuna bıraktı
    2-3.sene tıp sıralamasına giremedi.
    4.sene ktü tıp kazandı. Hayatın ne çıkaracağını bilseydin . Uruk Hai gibi 2015te birlikte girdik sınava bunla mesela skzxkxkx bu çoxuk mesela 3.sınavından sonra girmezdi

    İlk sene gitmek bazen en hayırlısı olur. Karar sana kalmış ama şunu unutma bu sınav belirleyici bir sınav değildi. Belirleyici bir sınavda bu sonucu tekrarlayamayabilirsin.

    11kdan gidebileceğin eğer sadece itu istiyorsan ituden başka bir mühendislik yazabilirsin. Zaten şu an sen de ne istediğini bilmiyorsun bilgisayar senin için şu an için geleceği olan potansiyelli bölüm olduğu için kafanda .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok riskli. 11k gayet iyi bir sonuç. İlla top üniversite istiyorsan yaz Boun'u İtü'yü ODTÜ'yü iyi ortalama ile bitir. Uzmanlaşmak istediğin alanda yüksek yap devam et hayatına.


    Sene kaybetmek insanın özgüveninden çok şey kaybettiriyor.


    ÖSYM gibi bir kurumun başında olduğu bir sınava güvenmek çoook riskli. Adam gider seneye kolay sorar yığılma içinde kaybolur gidersin.

  • kalma yaz gitsin 11k dan kalınmaz

  • Kendinize güvendiğiniz sürece her şeyi başarabilirsiniz ama Türkiye gibi bir ülkede bence çok büyük bir risk. Sizin yerinizde olsaydım kalmazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz heyecan katarsın hayatına.


    11k güzel sıralama. mezuna kalmaya değmez.

  • Forumdaki çekişlere aldanma bence burda hep iyiler görüyoruz onun daha fazla kötüler de var mesele ben 10kdan mezuna bırakıp geçen sene 8k yapmıştım :d eğer bu sene kendini veremediğini düşünüyorsan kalınabilir ama ben tam anlamıyla kendimi verdim diyorsan pek çekemezsin gibi ve sınavın da nasıl olacağı belli değil ben bi en kolau sınava girdim bi en zor sınava ösymnin ne yapcağı belli olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamanıza göre Ege Bilgisayar, Yıldıs Endüstri, İTÜ İşletme gibi güzel seçenekler var, bir senenizi harcadığınıza değmez.

    Hatta dilerseniz bir sene hazırlık ve gireceğiniz bölümde 1. sınıfı okuyup sınava tekrar girersiniz, dersler sayılacağı için fazla kaybınız olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba,öncelikle ne istediğine bağl kardeşim bende 20k yaptım gidicem inşallah başarılar diliyorum hayatında :)

  • beyler hala ne yapacagimi bilmiyorum cok mesaj gelmis hepsini okudum ama bir cikis yolu bulamadim ne yapacagim ben. itu mat muh dusunuyorum suanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sene mezuna kalmamış olsam garanti kal derdim. ancak şahsen bu işin %50 şans %30 psikoloji %20 ciddi çalışma olduğunu görünce açıkçası kesin konuşamıyorum. mevzu yukarı çekmek değil bence, çünkü çekme ihtimalin hayli fazla. ama ne kadar çekebileceksin? mesela 6k ya çeksen bir senenin karşılığı bu mu diyecek belki de sevinemeyeceksin. istediğin hedef olmazsa iki kat üzüleceksin çünkü bir seneni verip yine başaramamış olacaksın. yani nihai hedefe ulaşamadıkça yetersiz hissedeceksin. örneğin geçen sene 7k dan kalan biri olsun. bu sene 2k ya çeksin ve ceng istesin. yine iyi olan çoğu ceng fakültesine giremiyor. fazla anlamı kalmıyor. bu sene 4-5 dikkatsizliğin bile sonucu ağır oldu. o yüzden iyi değerlendirmek lazım, ilk 100 e bile girebilirsin ama ya giremezsem? bunu da göz önünde bulundurmalı

  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeterartikyeter Y kullanıcısına yanıt

    Donanım alanına kaymak istiyorsan ee, bilgisayar yaz yoksa mat müh ihtiyaçlarını karşılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeterartikyeter Y kullanıcısına yanıt
    mantikli geldi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2.5 dan 3.5 k dan mezuna bırakan arkadaşlarım vardı şimdi hiçbirinden haber alamıyorum. ama 13kdan 12 kdan yine bırakan arkadaşlarım vardı. birisi 2.5 digeri ilk 1000 yaptı. bilemiyorum iyi düşünmelisin ben 45k dan bıraktım pişman degilim

  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Bu hesaba erişim sağlayamıyordum. Ta ki bugüne kadar. Çok şey yazdınız, hepsi için teşekkür ederim. 11 binden mezuna bıraktım. 11756 sanırsam hatırlamıyorum. Köpek gibi çalıştım. Bu yaz emeğimin karşılığını aldım. TR 597.si oldum. Herkese teşekkür ederim tekrardan. Buraya bakanlara güncelleme atmış oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeterartikyeter Y kullanıcısına yanıt

    Ne yazdın la ben de 2022’de 5 binden kalacaktım vazgeçtim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.