Şimdi Ara

12-13 kg civarında şehir bisikleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önerebileceğiniz v frenli en az 27,5 tekerli kilitli maşalı ve en ekonomik fiyatlı şehir bisikleti modelleri var mıdır? bilindiği üzere kilolar 14-15 civarlarında dolanıyor. kilo düştükçe fiyatta artıyor kullanılan malzeme cinsinden dolayı. 1000 TL civarlarında böyle bir şehir bisikleti varsa lütfen paylaşır mısınız? Örnek verecek olursam Carraro 224 kilosu nerelerdir? mossolar maşa problemine rağmen daha hafiftir deniyor ne kadar doğru? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. bulabilirsem 2. eli bile alabilirim bu fiyata indikten sonra.



  • Merhaba. 27,5 inch jant olmaz. Sizin bahsettiginiz dag bisikleti jant olcusu. Sehir/tur bisikletleri 28 inchtir. Yol veya yaris bisikleti aramadiginiz icin 1 kg agirlik farkini cok hissedemezsiniz. Yaris bisikletlerinde 100 gr agirlik bile oldukca onemli cunku agirlik arttikca bisikletin performansi da dusuyor. 1000 TL'ye sifir en fazla Salcano bulursunuz. Orta seviye bisikletler 2000 TL civarinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 6 Mayıs 2017; 19:38:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. 28 inç lik tekerleği olan bir şehir bisikletinde 15 kg yada 13.5 kg almışız çok bişey farketmez doğrumu anlamışım. yani 1000 tl seviyesinde 2.el bisikletler zaten bu kilolarda gezdiği için kilo işine çok takılmamalıyım yani. sıfır salcano yerine 2. el mekanik ekipmanları daha iyi bisikletlere yönelmeyi tercih edeyim o zaman kilo etkilemeyecekse.
  • Arada 3-4 kg gibi bir fark olsa elbette etkiler. Mesela tura cikarken bisiklete baglayacaginiz yuk ile bisikletin agirligi artiyor. Hem kontrol etmesi zorlasiyor hem de hizlanmasi. Ama kadro uzerinde ekstra bir agirlik yokken daha hafiflemis hissediyorsunuz. 1, 1.5 kg farkin tur bisikletleri icin cok onemli olmadigini dusunuyorum. 1000 TL'ye ikinci el Carraro Sportive 225 bulabilirsiniz. F/P urunudur. Piyasadaki pekcok bisikletten daha iyi oldugunu da soyleyebilirim ama almadan once bilen birileri ile bisikleti inceleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi almak istediğim cevabı aldım teşekkürler. açıkçası dizlerimden problemim var yaş 40. ama spor yapmak kendimi hareketsiz bırakmamak istiyorum. bu yüzden kilo işine taktım. beni olabildiğince az zorlasın diye. eki 225 yerine 224 daha iyi değil mi? en azından disk fren olayı yok 500 gr. , 500 gr dır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmrc05

    şimdi almak istediğim cevabı aldım teşekkürler. açıkçası dizlerimden problemim var yaş 40. ama spor yapmak kendimi hareketsiz bırakmamak istiyorum. bu yüzden kilo işine taktım. beni olabildiğince az zorlasın diye. eki 225 yerine 224 daha iyi değil mi? en azından disk fren olayı yok 500 gr. , 500 gr dır.

    Rica ederim. 224 ile 225 arasindaki tek fark hidrolik disk olmasi. V fren, hidrolik disk kadar guclu degil. Misal, islandigi zaman frenleme ve durma mesafesi artiyor. Bu da guvensiz bir surus sagliyor ya da onuze aniden arac ciktiginda durmasi biraz zorlasiyor. Hidrolik diskte ise islansa veya camur olsa dahi frenleme gucunden bir sey kaybetmiyor. Daha guvenilir ve frenleme mesafesi daha kisa. V fren, pabuclari daha kolay bulunuyor ve degisim icin bir bilgiye gerek yok. Hidrolik disk ise kucuk yerlerde balatari bulunmuyor. Youtube'dan videolari izleyip uygun alyan anahtari ile kolayca siz de yapabilirsinuz. Sahsen ben oyle yapiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mosso legarda 1621 modellerine bakabilirsiniz.
  • Hafiflik yönünden mossoların uygun olabileceğini öğrendim ancak şu zoom maşa olayını pek tutmuyorlar sanırım.
  • quote:

    bilindiği üzere kilolar 14-15 civarlarında dolanıyor. kilo düştükçe fiyatta artıyor kullanılan malzeme cinsinden dolayı. 1000 TL civarlarında böyle bir şehir bisikleti varsa lütfen paylaşır mısınız?

    Riverside 500 - 13.2kg.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 25 Haziran 2017; 12:20:9 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.