Şimdi Ara

12-13 m2 odaya soğutma için klima tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oturma odası yaklaşık 12-13m2. Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Benim için önemli olan sessiz çalışması ve enerji tüketiminin az olması. 9000 kapasite bir cihaz alsam yeterli herhalde.

    Mitsubishi veya Daikin almayı düşünüyorum ama onlar çok dallara ayrılıyor. Yok orjinal, yok malezya üretimi falan kafam karıştı.

    Tavsiyeniz var mı ? Bütçe 1700 - 2250 arası.

    Teşekkür ederim.



  • Hocam bazı konularda bazı tespitlerin doğru olmasıyla birlikte, bazı konularda da maalesef şişirme şehir efsaneleri söz konusudur.
    Ben uzun zamandır tavsiye yerine bilgilendirme adı altında yazılar yazıyorum, bu yazılarda da ısrarla hep diyorum ki, ne olduğu kim olduğu ne iş yaptığı belli olmayan ama klimaı olmadığı kesin belli olmalarına rağmen kendisini bu konuda otorite ilan eden forum kahramanlarının lafıyla hareket etmek yerine, İlgili markaların teknik ekiplerinden bilgi almak her zaman daha makul olanıdır.
    Bu gün Mitsubishi dahil olmak üzere laf edilmeyen ve çamur atılmayan marka bulamazsınız. Bunların bir çoğu, pazarlamacıların kendi markalarına yönlendirme çabaları olmakla birlikte, büyük kısmı da marka düşmanlığı içinde olanların manipülasyonlarıdır.
    Mıtsubishi için enerji etiketi sahtekarı, Daıkın için kompresör şaibesi, X marka için Çinli, Y marka için antin, Z marka için kuntin olmak üzere yüzlerce yorum bulursunuz.
    İşin gerçeği ise, Sizin talepe ttiğiniz anlamda SAF üretim artık yok bunu kesin bir dil ile ifade edebilirim.

    SAF üretim nedir? Siz, Dünyanın 1 numarası olan X marka olarak tüketicilerinize ''Ben japon üretimi X markayım'' diyorsunuz. bakıyorsunuz evet Japonyada tesis var mı? Evet var. Bu sefer siz ''Çok iyi yaaaa, çin malı Y marka alacağıma Japon malı X markayı aldım'' diyor ama 2-3 karı para ödüyorsunuz. Enteresan olan şudur ki, tesisler Japonyada olmasına rağmen, üretimde kullanılan bir çok konponentin tedarik kaynağı ÇİN olmaktadır.
    Yani ''ÇİN malı bu kötüdür'' diyerek almadığınız markanın üretiminde kullandığı BAZI konponentlerin tedarik kaynağı kim ise, sizin ''Japın malı bu yaaa'' dediğiniz markanın da tedarik kaynağı aynı yer olabiliyor. Bakınız olabiliyor diyorum zira hangi konponenti hangi şartlarda hangi firmadan tedarik ettikleri veya edecekleri Zaman/Koşul/Ekonomik dürüm/Üretim kalitesi gibi durumlara göre değişiklik gösteren bir durumdur.

    Şimdi bu yazdıklarım demek değil ki ''japon malları da dandik'' hayır bunu kastetmiyorumelbette, sadece eskiden bildiğimiz o saf üretim, yeni dünya ekeonomisi nedeniyle maalesef artık yok.
    Yani sizin Mıtsubishi klimanızın içindeki elektronik kartta kullanılan konponentine kadar girmiş durumdadır ÇİN faktörü.

    Tüm bu bilgiler doğrultusunda çıtanızı bu derece yükseltebiliyorsanız zaten almanız gereken marka belli, geriye sadece Mıtsubishi den bir keşif ekibi çağırıp teknik kısımları detaylandırmaktır




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.