Şimdi Ara

12 Aralık Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı AÇIKLANDI 12.12.2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    12 Aralık'ta merkez bankası toplantısı olacak. Cumhurbaşkanı uyarıda bulundu ve gözler toplantıya çevrildi çünki faiz'ler 0.99 olsada piyasa hala durgun. 0.79'lar ön görülüyor sizce ne olur ?

    Ekonomi ile ilgili olarak atılan faiz indirimi konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı şu ifadeler yer verdi.


    "Faiz, yüzde 40'a doğru gitmişti. Merkez Bankası Başkanını görevden aldık. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da tek haneli rakama inecek 2020'de" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Aralık PPK toplantısından yeni bir faiz indirimi kararı alınması beklentilerini artırdı. Yüzde 23.5 seviyesinden 1000 baz puanlık indirim ile yüzde 13.5 seviyesine inen faiz oranlarının Aralık ayında yeniden düşürülmesi bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 12 Aralık 2019; 14:19:10 >







  • Yakından takip ettiğim bir konu. Beğendiğim bir ev var bu toplantıdan çıkacak kararı bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0,79 değil de 0,85 tahmin ediyorum en son olarak
  • PPK'da faiz oranları kesin olarak düşecek te bunun konut kredilerine etkisi ne kadar olur ne kadar zaman alır bilemiyorum...

    Bankaların bilançolarına daha fazla zararı olmasın diye konut kredilerindeki indirim yılbaşından sonraya kalır gibi geliyor bana. Arkadaşın dediği gibi 0,79 filan yakın zamanda zor gibi de 85-89 daha mantıklı görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 28 Kasım 2019; 10:56:36 >
  • Ekonomiyi pek anlamam takip etmeye başladım eskiden para yoktu finans piyasa falan da takip etmiyordum şimdi iki üç kuruş var ama ne yapacağımı bilmiyorum?? 12 Aralıkta faiz oranlarında indirim yaşanıcak gibi, bu dönem en mantıklı yatırım ne olur sizce?
  • Bende bu işte tecrübesizim sordum soruşturdum herkes farklı birşey söylüyor. Ev alayım diye niyetlendim konut kredisi çekmem gerek tabi trink para kimde varki? Evi beğendik parayı bekliyoruz? Şimdi ben kredi mi çekmeliyim yoksa bankaların bununla alakalı hizmetleri neler bilen var mı?
  • Kredi çekecekler tabiki ayın toplantı kararını beklesin ama yatırım yapacakların da eli armut toplamamalı bu kısa dönemde. Altın konusunda kararsız olduğum için ve her gün her gün takip edemediğim için bono’ya girdim. Adı n kolay bonoydu. düşersede düşssün bonoda %13’ten devam ederim en kötü. Bozacağımı düşünmüyorum ama istesem bozarım faiz kaybı olmadığı söylendi bana. özellikle sordum
  • Şuan bir konut kredisi çektik diyelim. 2 ay sonra faiz düştüğünde banka yapılandırma yapar mi? Sözleşme imzalarken bununla ilgili hangi maddeye dikkat etmek lazım. Önümüzdeki ay başı kredi çekmeyi planlıyorum.yorumlariniz benim için önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkatomant

    Şuan bir konut kredisi çektik diyelim. 2 ay sonra faiz düştüğünde banka yapılandırma yapar mi? Sözleşme imzalarken bununla ilgili hangi maddeye dikkat etmek lazım. Önümüzdeki ay başı kredi çekmeyi planlıyorum.yorumlariniz benim için önemli.
    Yapar tabii de BEDAVA değil... Kalan anaparanın YÜZDE 2'sini komisyon olarak alır.

    Maalesef düzen böyle. O yüzden ben 1,13'ten aldığım krediyi iki defa yapılandırma yapıp ekstra masraf çıkmasın diye tekrar konut kredisi faizlerinin düşmesini bekliyorum. 85-90 arası bana yeter. 15-20 bin TL arası karım olacak.
  • Bakalım ne olacak bugün.
  • Güzel haberleri bekliyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yüzde 14 seviyesindeki politika faizini yüzde 12,00'ye indirdi. Karar sonrası güne 5,80 seviyesinde başlayan dolar 5,78 seviyelerine kadar geriledi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.