Şimdi Ara

12 Cmlik fanla işlemci Isısını 70'den 6 dereceye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar hissedilen sıcaklıkla normal sıcaklığı karıştırmayın,hissedilen sıcaklık rüzgar akımıyla düşük gelir ama sıcaklığın değeri değişmez.Yani bir fanla en fazla soğutabileceğiniz değer yüzde 100 verimle oda sıcaklığıdır oda imkansız ama limiti bu.Rüzgar vücudunuza yada suratınıza çarptığında aktif soğuma sağlar,rüzgar olmasa pasif soğuma sağlar,karşılaştırdığın şey çok farklı.
  • işlemcinin hava soğutma ile oda sıcaklığının altına düşmesinin kesinlikle imkanı yok benim gibi düşünen çoğunluğa katılıyorum arkadaşlarında dediği gibi sensörlerinizde sorun olabilir
  • Madem böyle masa üstünde kullanacaktın, niçin laptop aldın o zaman?
    Hep tabureyle mi kullancaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rectum Basher


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dark-Power


    Bana Teorik Olanı Söyleme Dersen , hava 20 derece fanlar kaç derece üflüyor 20 , işlemci 6 derece olabilir mi hayır

    İstersen Fazla ısrarcı Olma


    oda sıcaklığı 30 derece ise odada çalışan vantilatör 30 dereceden çok daha düşük değerde hava akımı sağlar. fiziksel açıklamasını bilmiyorum ama öyle olmasaydı yaz sıcağında vantilatörler hiç bir işe yaramazdı..

    burada arkadaş zalman ile 15 derece görmüş boştayken :

    http://www.neoseeker.com/forums/4/t1358275-phenom-x3-8450-temperature-question/

    Yanlış bir mantık.. Vantilatör insanı şöyle serinletir; Ortam ısısı 23°C olan bir yerde 1 insanın üzerinde 1m³ hava olduğunu varsayarsak. Vantilatör ortamdaki havayı insanın üzerine daha fazla göndererek birim zamanda üzerinden 23°C lik 3m³ hava geçmesine neden olur. Yani insanın üzerine zamana oranla daha fazla sıcak hava geldiğinden vücut hızla ter üreterek soğumaya çalışır. Tabi ortamdaki nem de önemlidir vantilatör nemli bir ortamda çalışıyorsa havadaki su damlacıklarının da soğumasına neden olur.
    anafikir olarak vantilatör ortamın havasını soğutmaz insanın serinlediğini zannetmesine neden olur. zaten uzun süre direkt vantilatör karşısında durursanız bir süre sonra kas spazmı (halk arasında ceyranda kalma) durumu olur..
    Aynı ortamdaki cisimler ise ortalama olarak aynı ısıdadır. insan bir tahtaya dokunduğunda ılık demire dokunduğunda soğuk olduğunu hissetmesi cismin ısı geçirgenliğine bağlıdır. yani aslında hepsi ortalama aynı ısıdadır.
    .
    şekildeki düzeneğe gelirsek fan direkt notebook soğutucusuna üflediğinde soğutucu oda ısısına kadar iner ama daha altına inemez. anakart üzerindeki Thermaller veya Program hatalı ölçüm yapıyor olabilir.
    .




  • dediğim gibi fiziksel açıklamasını bilmediğimden teknik açıklama yapamıyorum ama verdiğim linkte elman 15 dereceyi nasıl yakaladı o zaman. Bırakın oda sıcaklığını kasanın için zaten kafadan 30 derece vardır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.