Şimdi Ara

12 Monkeys (1995) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Filmi biraz önce izledim daha önce neden izlemedim diye kendime kızdım film eski olması rağmen günümüz bilimkurgularına taş çıkartır ve en iyi bilim-kurgu filmi diyebilirim. Tabiki sadece bilimkurgu olarak değil psikolojik yönüde çok iyi ve gizem unsuruda filme çok iyi yansıtılmış film gizemini sonuna kadar koruyor muhteşem bir film kelimelerle ifade edemiyeceğim ama bence esaretin bedeli, leon, fight club gibi kült filimlerden çok daha iyi tabi bu benim görüşümdür bana göre imdb'de birinciliği hakeden bir film. Filmi çok dikkatli izlemek gerekiyor filmdeki her kare her diyalog en ince ayrıntısına kadar herşey konu ile alakalı kesinlikle ölmeden önce izlemesi gereken bir film 11/10
  • Çok güzel film gerçekten Geçenlerde tekrar izledim
  • Brad Pitt'in Fight Club'la birlikte en iyi oynadığı film herhalde.
  • yav ben bunu türk filmi sanıyordum kafamda öyle bir yer etmiş, konusunu okuduğumda çok hoşuma gitti yorumlarda hoş, listeme ekliyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bynoun

    yav ben bunu türk filmi sanıyordum kafamda öyle bir yer etmiş, konusunu okuduğumda çok hoşuma gitti yorumlarda hoş, listeme ekliyorum...

    maymun cetesi diye bi cocuk dizisi mi ne vardı... belki onu cağrıstırmıstır...
  • Bu filmde Brad Pitt ve Bruce Wills oyunculuk dersi veriyordu :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_65802894/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65802894 Başlıktan geldim beyler soru şuydu

    Arkadaşlar filmin sonunda bildiğiniz gibi bilim adamlarının başındaki kadın uçakta virüsü yayan bilim adamının yanına oturuyor ve "sigortacıyım" diyor. Bir kaç tane teori var bu sahneyle ilgili siz neler düşünüyorsunuz?


    1. Teori
    Amerikan kültüründe sigortacı toplumun en alt seviyesinde olmasına rağmen "Kişiler zaman ve şartların değişmesiyle her hangi biri yükselip liderliği ele alabilir." olgusu.
    2. Teori
    Kadının asıl amacı virüsün yayılmasını sağlayarak Sigortacılık işini daha sağlam bir yere getirmek mi? Netice de zamanda geri gönderdikleri kurtarıcı yarı deli suçlu biriydi. Yani baştan beri ölü bir görev miydi?
    3. Teori
    Bu kadın bilim heyetinin başındaki kadın olamaz çünkü 2035 yılındaki haliyle 1996 yılındaki hali aynı olamaz. Fakat eğer oysa Cole'un görevini tamamlamama ihtimaline karşı gönderilmiş bir " Sigorta" mıydı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ekşi sözlüğü okumak istemiyorum filmle ilgili noktaları tam anlamak için.
    Zira filmden aldığım zevkin içine ediyorlar.
    Eridiğim o kadar sahne var ki.
  • bana göre filmin sonu 3. teori;


    3. Teori
    Bu kadın bilim heyetinin başındaki kadın olamaz çünkü 2035 yılındaki haliyle 1996 yılındaki hali aynı olamaz. Fakat eğer oysa Cole'un görevini tamamlamama ihtimaline karşı gönderilmiş bir " Sigorta" mıydı?

    - aynen öyle.
  • Bu film ölmeden izlenmesi gereken filmlerden bir tanesidir.
  • Eksiklerine rağmen gerçekten güzel bir film. Benim gibi kafasını yormayı sevenlere, gizemli film arayanlara, psikolojik kasveti yaşamak isteyenlere ideal bir yapım. Şimdi bazı açıklamalarım var. Filmi izlemeyenler kesinlikle bakmasın. Arzulayanlar okuyabilirler.


    Filmimiz kapitalizm, insanlığın sonu (bir nevi insanların kıyameti), psikoloji ve zaman kavramı üzerine dört farklı yolda gidiyor. En etkisiz kullanılan ve tadında bırakılan kısmı ise kapitalizm kısmı olmuş. Diğer üç konu derinlemesine şekilde işleniyor.

    Öncelikle belirtmeliyim ki filmin kötü kahramanı bana göre başlı başına ''sigortacıyım.'' sözünü dillendiren ablamız. Cole kesin olarak yanlışlıkla 1990 yılına gönderilmiyor. Bilerek ve isteyerek o yıla gönderiliyor. Onun sorumlusu da bilim adamı rolü kesen sigortacı. Böylece Cole'u akıl hastanesine yatırıp hem Jeffrey ile tanışmasını hem de ona olası bir fikir aşılama psikolojisini yaratmak için o yıla gönderiyor. Cole ve Railly kendileri için çabalarken diğer yandan insanlığın sonu ve menfaatler güzel bir şekilde işleniyor.

    Dişsiz adam hep Cole'un peşinde. Beyninde, aklında, her yerde.. Onun aklına yerleştiren kişi yine bilim sigortacısı. Bunu şöyle açıklıyorum... Cole'un laboratuvarda perde arkasından gördüğü kişi de dişsiz adam. Çünkü o hep orada. Dişlerini söktüğü sahneyi anlatırken ''beni izleyemezler çünkü dişlerimi söktüm.'' diye vesvese okuyor. Zaten otel odasında Cole'un dişlerini sökmesi bu adamın fikirleriyle oynamasına izin verdiğini gösteriyor.

    Gelecekte tekrar gönüllü koltuğuna oturtulan Cole şu yazıyı görüyor.

    12 Monkeys (1995)

    Bu yazıyı görmesinin sebebi ne olabilir? Tabii ki sigortacı ablamız. Ondan sonra tekrar geçmişe gönderilen Cole bu sefer 12 Maymun Merkezi'nde bu yazıyı görüyor. Bu yazıyı Railly yazıyor ve onu yazmadan önce danıştığı kişi kim? Dişsiz bey. Bunlar tesadüf değil.

    12 Monkeys (1995)

    Bunu da gördükten sonra Cole ''bu yazıyı daha önce gördüm'' diyor.

    12 Monkeys (1995)

    Yazıyı Railly okumadan hemen önce resimde sol tarafta görünen asistanla çarpışıyor. Sonra resimde elinde görülen virüsü engellemek için geçiş yerine doğru harekete geçiyor. Sigortacı kadın zaman makinesiyle içli dışlı olan biri. Neler olup bittiğini çok iyi bildiği için uçağa binen de o, bu resimi Railly'nin aklına sokan da o, bunun akabinde gelişen Cole'un vurulmasına sebebiyet veren kişi de o.

    12 Monkeys (1995)

    Şu kareye dikkatle bakın. Aslında tüm insanlık için kırmızı ışık yanmış durumda. Ama bu kırmızıyı en çok hissedenler 'WANTED' ilanındalar. Olan herşey de onlara oluyor. Şimdi en önemli soruya cevap vereyim. Neden Cole'un rüyasında Jeffrey var?

    12 Monkeys (1995)

    ''Watch it!' repliği geliyor bununla birlikte. Hay tipini .... şu surata bak. Neden asistan yok da Jeffrey var değil mi? Cole akıl hastanesinde ''insanlar herşeyi yok ediyorlar. keşke onlar da yok olsalar ve sadece hayvanlar dünyaya hakim olsa'' sözcüklerini sarfediyor. Bunları Jeffrey'e karşı söylüyor, Jeffrey ondan ilham alıyor ve Cole fikri ona verdiği için son derece pişman. Bu yüzden kendisine bir idea yaratıyor. Burada da başrol Jeffrey.. işte bu yüzden orada asistan yerine Jeffrey var.

    12 Monkeys (1995)

    Şu sahneyi gördüğünüzde aklınıza ilk hangi hayvan gelir? Kesinlikle maymun. Bu sahneden hemen sonra başta verdiğim sahne gözüküyor. Bundan hemen sonra geçmişe dönüldüğünde de ikinci verdiğim sahne peş peşe sıralanıyor. Filmde asıl maymun olan bilim sigortacısı. ''Bütün bu şiddet, bu delilik çok iğrenç. Havaalanlarında bile silahlar patlıyor artık. Sıradaki yok olacak tür biziz desen yanlış olmaz. Biz, insanoğlu.'' Burada asistanla tanışıyor ve kendisinden virüsü bir şekilde alıp kendi yararına kullanıyor. Pekin, Bangkok gibi şehirlere seyahat edip oralara da bulaştırıyor. Tüm dünya böylece mikrop yuvası haline geliyor. Filmin finali böyle müthiş bir şekilde bağlanıyor. Ayrıca Railly'nin Dünya Savaşı'nda Cole'u gördüğü sahnede müthişti. Zaman makinesine ait bir çizgi film geliyor filmin bir yerinde. ''bu zaman makinesini ben yarattım'' diyor karakter. Filmde gerçekten de zaman makinesi yaratan biri vardı çünkü.


    Gerçekten takdire şayan bir senaryo... Benim teorim bu şekilde, saygılar.
  • Kaçırılmaması gereken bir film.
  • film hakkında bi çok yorum okudum ama kadın neden o adama ben sigortayım desin ki? hala filmin sonu anlaşılamamıstır
  • Yeni izledim oldukça güzel bir filmdi ama
    psikiyatr kadın deli çıksaydı aslında her şey onun kafasında olsaydı daha güzel olabilir miydi? bir an onu bile düşündüm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim beynim yandı arkadaşlar

    herkes farklı bir teori yazmış

    bu filmin gerçek sonunu bilen yok mu allah aşkına
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    benim beynim yandı arkadaşlar

    herkes farklı bir teori yazmış

    bu filmin gerçek sonunu bilen yok mu allah aşkına
    Yanacak bir şey yok. İçindeki ayrıntılara çok dalmadan basitçe düşünürsek:


    Bilinmeyen biri tarafından sadece insanlara etki eden bir virüs yayılmış. Bunu bulmaya çalışıyorlar. Ve o zaman Brad Pitt olabileceğini düşünüyorlar ama o olmadığı filmin sonunda ortaya çıkıyor. Ama tabi bunu geleceğe aktaramıyor. Engelleyemiyor da. Her gelecekten gönderilen aynı döngüyü yaşayıp duruyor tahminen.
  • Filmi yeni izledim. Bi bu filme bakın bide şimdiki filmlere..

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.