Şimdi Ara

12 VDC to +-37 VDC invertör devresi görüşleriniz nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha henüz şema ve baskı devresini yeni tamamladığım +-37VDC invertör devresi için fikirlerinizi almak istiyorum. Özellikle baskı devredeki olacabilecek hatalar konusunda. Devrede kullanılan trafo Bilgisayar güç kaynaklarının içerisinden çıkan 2,7 cm lik toroid nüve kullanılarak Primer sargı (0,75*2)*2=>6 sipir, Sekonder Sargı (0,75*2)*2=>20 sipir şeklinde sarıldı (sarım kolay olsun diye 0,75 tel kullandım aslında 1,5 olması gerekiyordu).

    Baskı devrenin resmini siteye bir türlü upload edemedim. Resmi buraya nasıl göndereceğim?

    İsteyene Eagle çizilmiş şema ve baskı devreyi atabilirim.



  • Baskı devre resmini buraya koydum

    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=4088346&url=http://img377.imageshack.us/my.php?image=200winverter0os.jpg" target="_blank" data-href="http://img377.imageshack.us/my.php?image=200winverter0os.jpg" target="_blank"><img src="http://img377.imageshack.us/img377/6513/200winverter0os.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting atwww.ImageShack.us" /></a>




  • Amma beceriksizim bir linki bile koyamamışım

    http://img377.imageshack.us/my.php?image=200winverter0os.jpg
  • Çıkış kondansatörleri ters'mi olmuş açık şeması varsa daha iyi olacak...
  • Evet haklısın nasıl gözümden kaçmış anlamadım. Çok teşekkürler..
  • güç atında hatlar çok ince, bence kalınlaştırın onları....
  • Baskı devreyi uyarılar üzerine giriş ve çıkış voltajlarının hatlarını baya bir kalınlaştırdım. Özellikle +12 v hattı neredeyse 1cm ye yakın.

    Bu arada bir şey sormak istiyorum bu devreyi yapıp çalıştıran arkadaşlara. Transistörler ve diyotlar çokmu ısınıyor acaba??

    Uyarılar için teşekkürler.
  • bu devrenin aynısı değil ama bir benzerini yapmıştım bir zamanlar. Anahtarlamalı / switching çalıştığı için pek ısınmadığını söyleyebilirim. mesela bende 4 adet mosfet vardı ve 4x2 cm2 lik bir 2.5mm kalınlığındaki alüminyum plaka yeterli gelmişti. devre 190Watt verebiliyordu. Dikkat etmeniz gereken nokta , girişteki ve çıkıştaki kondansatörlerin 105derecelik olması. Aksi takdirde giriştekiler ısınacak ve hatta patlayabilecekler , çıkıştakiler ise tam bir doğrultma yapmayacaklardır.
    Saygılar.
  • Şu devrenin şemasını da verde bizde yapıp deneyelim olmaz mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.