Şimdi Ara

12 yıldır aralıksız yaptırdığım kaskoyu bu yıl yaptıramadım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
11.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam karşı tarafa ne oldu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef. Bu hata kusur oranlarına karar veren kişilerin vay haline...

  • Bir kasko örneği daha vereyim.


    2020 mart ayında Trabzon forum avm de o zaman ki aracım ford ranger pickup ön cama bir vatandaş sivri cisim ile vurduğunu düşündüğüm bir darbe sonucu ön cam şoför tarafından çatladı. 10gün içerisinde boydan boya yürüyerek ön camda tehlike arz edecek seviyede bir cam çatlağına dönüştü. Evime döndükten sonra beyan ile kaskodan cam yetkili serviste o zamanın fiyatı ile 6500TL bedel ile değişti. Bilmeyenler için ön cam rezistanslı olduğundan fiyatı biraz yüksek. Kasko önemli.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Yaş farkediyor mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • makinedekihayalet M kullanıcısına yanıt

    Ediyor da 75 yaşındaki kişinin de risk priminin yüksek olması gerekiyor nasıl ucuzluyor anlamadım.

  • Kasko nedir bilmem. 6 yıl aktif şekilde kullandım. Aman kaza yaparsam , aman şu olursa diyenlerin basina geliyor nedense böyle işler. Tavsiye yazısı değil tabi ki bu ama ben kaskoya para yedirmem. Acemikige denk geldi ilk arabamı aldığımda ödedim o kadar . İlk ve son oldu. Trafikte kendimi biliyorum. Kendi arabama , karşıdakine, arkadakine , ucana kaçana hakimim ve 6 yıldır en ufak bi kazamda olmadı. Yaklaşık 120 bin km kullandım. Benden bile ustaları da var. Araba 200 binde ve boya , hata , kaza yok. Benim pimpirikli arkadaş vardı elemanın araba çarpışan arabaya dönmüştü!

    2 yılda emanet bir araba kullandım. Onda da 20 bin yaptıysam 8 yıl 140 bin km eder. O kadar tavsiye etmemelerine rağmen motor alacağım. Çok tehlikeli ama dediğim gibi ben kendimi , önümdeki, arkamdakini biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenolog -- 21 Mart 2022; 22:19:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araba varsa kasko şart arkadaşlar, insan faktörüne ek doğa olayları da söz konusu.

    Arabamın tepesine kiremitler uçmuştu fırtınada o gün bugündür kasko candır gerisi heyecandır diyip dururum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenolog kullanıcısına yanıt

    Kasko konusunda hak veririm ama motor bambaşka bir dünya. Kaza anında sürücünün kaporta görevi üstlendiği bir araç. Ne yol kalitesi müsait, ne de trafik kültürü. Ne kadar kendini bilirsen bil, kendini bilmezin biri sana çarptığında sonuç felaket olur.

  • Vuran araba beyaz bir Toros’tu, adam tarlasını satıp ödedi galiba kasko şirketine parayı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • espial kullanıcısına yanıt

    70' inden sonra her türlü noter işlemi için heyetten aynı gün alınma akıl sağlığı raporu isteniyor.

    Yani bir anlamda 70' inden sonra ölü kabul ediliyor...

  • Kaskom yeni bitmişti. Kısa süre sonra yurt dışına çıkacağım için yaptırmadım. Trafik ışığında beklerken arkadan biri geçirdi. Araç bagaj havuzuna kadar yamuldu.

    Yetkili servise götürdüm. Karşı tarafın sigorta eksperi ile değerlendirme yaptılar. Örneğin yetkili serviste boyama 200 lira ise, karşı tarafın trafik sigortası 100 TL veriyormuş ve yetkili servis ile anlaşmaları olmadığı için(aynı firmadan kasko yaptırsanız olur) parayı önce benim ödeyip, daha sonra trafik sigortasının karşıladığı oranda paramı alabilecekmişim. Bundan dolayı sigorta şirketinin kendi servisinde, muadil parçalar ile onarım oldu. Onarım dıştan iyi olsada tampon ufak bir dokunmada hemen çatladı. Aşırı dandik bir parça takmışlar.

    Bu kazadan bir sene önce çıkan sigorta kanununda sigorta şirketleri bu şekilde korunmuş.

    Üstelik hiçbir suçum olmamasına rağmen aracım serviste yaklaşık bir ay kaldı ve trafik sigortasında ikame araç olmadığı için araçsız kaldım.

    Benzer bir durumu arkadaşım kaskolu iken yaşadı. Servise bıraktı. İkame araç verdiler. İkame araç sıfır araç çıktı üstelik. Dertsiz tasasız orjinal serviste atlattı.

    “10 sene kaskoya para vereceğime, o parayla yeni araç alırım.” Diyenler olmuş. Bilginiz yoksa, fikrinizde olmasın. Ben 400 binlik araca 2.5 bine kasko yaptırdım. 160 yıl kasko yaptırırsam mevcut aracımın fiyatı çıkar. 160 yıl boyunca kaskoya ihtiyacım olmaz diyen varsa buyursun yaptırmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arabaların değerine göre olmalı. örnek 2 milyonluk araç trafiğe ciktiğinda 50 bin tl lik aracı zor almış adam ile kazaya karıştığında skıntı. 1 milyon değer üstü değeri olan araçlara trafiğe sokanları da yükümlülük bildirmeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoyla ilgili yanlış bilinen bir gerçekte kaskoların arabaların fiyatlarıyla ters orantılı olmasıdır. Yeni bir aracın kaskosu 20 yaşında bir araçtan daha düşük olabilir. Çünkü yeni araç son güvenlik teknolojilerine sahip ve taze olduğu için kaza yapıp sorun çıkarma ihtimali eski araca göre çok daha düşüktür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • istanbul gibi bir yerde yaşamasam sanırım ben de bu rakamlardan sonra kasko yaptırmazdım. Ama deprem, sel, çalınma ve kaza gibi riskleri göz önüne alınca, kasko değeri 450bin tl olan aracı kasko rakamı çok yüksek çıktı diye sakınmak, riske etmek mantıklı gelmedi. Önceki arabamı 8 ay önce senelik yakıt hariç masrafları 5bin tl oluyor ve artık çok az biniyorum diye satmıştım, güncel aldığıma sadece kasko sigorta 6.200 tl ödedim.(MTV, bakım, 2 senede 1 muayne vs. katmadan sadece kasko sigorta ile daha yüksek yani maliyet)



    Güncellemeye göre kaskonuzu yaptırmışsınız, doğru tercih olmuş, umarım kazasız belasız devam edersiniz, hiç ihtiyacınız olmaz bozmaya.

  • Bakan Nebati: Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun

  • krstarica kullanıcısına yanıt
    İbretle okudum. En kısa zamanda aklını başına alman dileği ile.

    Bu hovardalık ve kendinden eminlik gün gelir hayatını karartır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Eski Bakan Albayrak: Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan, niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15'ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. E, ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsa da şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kâr etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Ölü kabul edilene daha az prim çıkacağını söylüyorsunuz.

  • Bu ne boş bir yorum böyle. Zincirleme bir kazaya karışırsın g.ndeki donu bile alırlar farkın olmadan.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.