Şimdi Ara

1200 - 1500 YTL AMFI + 2 KOLON ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, odama sesleri net alabileceğim güzel bir stereo sistem kurmak istiyorum. Buradaki birçok forumu baştan sona okudum, internet sitelerini dolaştım ama aklım daha da karıştı, şaşırıp kaldım.
    Bu işe soyunmadan önce technics bir amfi + 2 tane de kaliteli kolon alır eve getiririm diye düşünüyordum ama okudukça karşıma çıkan seçenekler beni kararsız bıraktı. Büyükşehirlere de uzak bir yerde oturduğum için mağazalar bu tür ürünleri deneme fırsatım yok. Dinlediğim müzik türü genellikle jazz, new age ve enstrumental müzikler. Amasya'dayım, en yakın yer Ankara. Siz neler önerirsiniz bana komple sistem olarak şu A/V receiver'ı al yanına şu iki kolonu al, yaklaşık şu fiyat tutar? tarzında öerileriniz olursa bana çok yardımcı olacak. Şİmdilik bu işe ayırabileceğim fiyat 1.200 - 1.500 YTL arasında. Klasik Gitar ve Piano çalıyorum, o yüzden dinlediğim müziklerde genellikle bu enstrumanlar ön planda. Bu da belki amfi ve kolon seçimimde rol oynayabilir. Şimdiden teşekkür ederim.







  • Stereo için kendi kullandığım sistem olan Wharfedale diamond 9.6 ve Nad C 320 BEE'yi öneririm. Fiyat olarak ta belirttiğiniz bütçe dahilinde kalmış olurusunuz. Ayrıca bu kombinasyon dinlediğiniz müzik türleriyle de uyumlu olacaktır.
  • Wharfedale ile uyumunu bilemiyorum ama caz ve klasik için uygun fiyatıyla Rega Brio'da (230£ - 450$) bence değerlendirilebilir. Eleştirilen noktası uzaktan kumandasının olmaması.
  • Rega Brio 2000 Nad C320 bee den daha iyi bir seçim olur.Ama bütçe arttırabilirse Nad C352 alabilirsin.
  • Çok teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz marka ve modelleri not alıyorum sürekli. 2-3 hafta içinde Ankara'ya gidince fiyatlarına bakıp bütçem hangisine elverirse onu alacağım.

    Bir şey daha sormak istiyorum, A/V Receiver + Amfi setler görüyorum, birçok kanaldan giriş alabiliyor, bu sistemlerin performansları nasıldır ? Forumlardan edindiğim izlenim bu sistemler salt amfilerilerin yerini tutmuyor, yanılıyor olabilirim. Niyetim cd playerı bağlarkern, başka bir kanaldan müzik kayıtlarımın ve programlarımın bulunduğu Apple bilgisayarı ve elektronik klavyeyi de bağlamak, böyle birşey mümkün mü bu sistemlere yoksa ayrıca bir mikser almam gerekirmi ? Mesela cd çalarken, klavyede bastığım sesleri de ana kolonlardan alabilirmiyim ?

    Bilgileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
  • Miksersiz dediğin şekilde alamazsın.Yani karıştıramazsın.AV Receiverlarda amaç film izlemektir.Müzik performansları elbette stereo anfiler kadar iyi değildir.
  • Merhaba
    Ben de buraya ilk arkadaşım gibi ses sistemi ile ilgili bilgiler almak için yazdım. Ama bu konuda bir bilgi birikimim çok fazla değil. Bir ses sistemi istiyorum. Ama bütçe sorunu var. Başlangıç olarak, amfilerin mutlaka gerektiği kanısı oluştu. Ama entegre amplifikatör (Örnek NAD C 320 ya da 352) ile ya da AV receiver amplifikatör (NAD T 743) arasındaki farkı anlamadım. Hangisi seçilmeli. Buna basit bir mobil CD player bağlayabilir miyim?. Yine bu sistem için bilgisayarlara kullandığımız 4-1 sistemler eklenebilir mi? Ya da makul bir hoparlör sistemi ne olmalıdır?
    Selamlarımla
  • İkisi arasındaki fark C352 ve C320 ler stereo anfiler.Yani 2 kanaldan ses alırsın.Nad t743 ev sinema anfisi.Film izlemek amacıyla kullanılır.Her türlü cd playerı bağlayabilrsin hepsine.Stereo anfiden müzik performansı sinema anfisininkinden daha iyidir.
  • teşekkür ediyorum.
    Eski forumlarda konuşulanları takip etmek de çok faydalı oldu, diğer sorularıma da yanıt buldum. En önemli tavsiye her zaman işi yapan kişilerden alınmalıdır bir kez daha ortaya çıkıyor. Ben forumları yöneten, katılan herkese selamlarımı iletiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.