Şimdi Ara

125 nci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı Safranbolu/ KARABÜK (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
5
Favori
159.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guzelyali

    349. KSD olarak hem acemilik hem usta birligini yaptim.
    Sorulari olan varsa elimizden geldigince.

    Slm kisa donem usta birligim safranbolu orada usta birliği için gelenler ne is yapar . acemi birliği başka yer .forumlardan okuduğum kadar ile acemi için gidenler çok çekmişler bizde ayni sikintiyi yasamayalim. Konu hakkında bilgi verir misin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wlademir_huso

    quote:

    Orijinalden alıntı: Guzelyali

    349. KSD olarak hem acemilik hem usta birligini yaptim.
    Sorulari olan varsa elimizden geldigince.

    Slm kisa donem usta birligim safranbolu orada usta birliği için gelenler ne is yapar . acemi birliği başka yer .forumlardan okuduğum kadar ile acemi için gidenler çok çekmişler bizde ayni sikintiyi yasamayalim. Konu hakkında bilgi verir misin.

    Acemi birligi icin sikintili bir yer ama uzun donemler icin, KSD icin degil.

    Usta birligi olarak 2 taburda 8 bölük var toplam, her bölükte ortalama 130-150 civari uzun dönem acemi asker ve 4-5-6 adet usta asker var, yani toplam ortalama 8 bölükte 40-45 usta asker var ve şanslıysanız eger bölüklere düşerseniz usta asker olarak verilecek gorevler; revirci, yazici, depocu, yemekhane, gece cavusu, gunduz cavusu, bölük komutani postasi, koguscu.

    Ayrica karargah var, hizmet ve muhafiz bolugu olarak, burada sadece usta askerler var, muhafiz bolugu adi ustunde nobet erleri sadece, gunde ortalama 6 saat nobet tutar, geri kalan zamanlarda spor yaptirirlar ve ivir zivir isler olarak soyleyebilirim..Hizmet bolugunde soforler, mutfaktakiler (asci, bulasikci) vs. vs. yani alayin icinde islerin yurumesi icin gerekli genel isler olarak soylenebilir.

    Eger usta birligi olarak fazla asker gelmezse KSD olarak tahminim hepinizi hizmet muhafiz bolugune verirler.




  • Arkadaşlar bende buraya düştüm şoför adayı olarak yazıyor sülüsümde şoför adayları nasıl şoför oluyor neler yapmamız lazım neler yapmamız lazım belirtebilirseniz çok sevinirim :)
  • Selamun Aleykum Arkadaşlar 125.Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı 6 Şubat 2014 Teslim tarihim HATAY Dörtyoldan Tahir DİNÇ ... Allah yar ve yardımcımız olsun...

    Daha önce acemi birlik eğitimini ve vatani görevini tamamlamış olan arkadaşlar ve abilerime gözünüz aydın dileklerimle..
  • Merhabalar arkadaşlar bende 5 şubatta teslim olacak 2 yıllık muhasebe mezunuyum izmirden gidiyorum.
    2010-2012 arası yazılanları okudum korkmaya başladım :D acemiliğini yeni bitirenler orası hakkında bilgi verse çok sevinirim :)
    (safranbolu 125. jandarma)
  • Bugün saat 13.00'da abim teslim oldu. Ben onun adına merak ettiğim için yazıyorum, sülüsünde "hizmet eri" yazdığı belirtilmiş ilk askerlik şubesine gittiğinde. Bilgili kişiler varsa bunun ne olduğunu açıklayabilir mi? Yani hizmet eri yazıp da orada ne olarak görevlendirilebilir?
  • 352/2 tertip olarak gelmiştim. Çok şükür yarın (24 şubat) kurtuluyorum bu Allah'ın belası yerden. Tam bir sürgün yeriydi, rezaletti. Bizden sonrakilere Allah sabır versin.
  • Sozlum teslim olcak yarin arkadaşlar devre kaybi nasil bir yer biriniz bilgi verebilirmi rica etsem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma günü 94/1 yemin törenine giden oldu mu benden başka? Haftasonu 3 gün boyunca orada kaldık. Dağıtıma çıkmayanları evciye saldıkları için. Her neyse akşama veya yarına mesajımı editleyip detaylıca tüm gördüklerimi ve görüşlerimi yazıp birkaç resim eklerim. Ama özetle birkaç cümle söylemek gerekirse kesinlikle Safranbolu televizyonda anlatıldığı gibi bir yer değil. Gerçekten çok kötü bir yer ve asla gezmeye değecek bir yer değil, zaten gezecek yer yok, uyduruk bir Eskiçarşı dedikleri bir yer var işte oradaki evlerin dışı tarihi diye turistler geliyor, en çok da Japonları gördüm hep. Ayrıca havası falan da çok pis, oraya giden hasta veya alerji olmazsa iyidir diyorum. Aşırı derecede tozlu bir havası var. Askeriyeye gelirsek abimin deyişiyle "lanet bir ahır". Bölge olarak bildiğiniz dağların dibinde ıssız bir yer. Yemin töreninden sonra siviller de bir süre içeride dolaşabiliyordu koğuşa kadar girdim tek kelimeyle çok iğrenç bir yer burası. Türkiye'nin İzmir/Foça'dan sonra en zor acemi birliğidir. Koğuşları, tuvaletleri pislik içerisinde her 10 askerden 7'si öksürüyor, hapşırıyor herkes hastalanmış durumda ve eğitimleri de çok ağır bir yer. Yemekleri de çok iğrenç ve insanğn midesini bulandıracak düzeydeymiş. Kendisi de bir ara yemek dağıtmış, yemekleri hazırlayan kişiler bile hep askerlerdenmiş yani dışarıdan değil. Adam mesela eti hiç parçalamadan direk olduğu gibi büyük parçalar halinde fırlatıyormuş tencereye eliyle ne var ne yok. İnsanın etlere falan baktıkça midesi bulanıyormuş. Her şeyi askerler yaptığı için temizliği de, yemeği de çok büyük bir sorun. Gerçekten hapishane hayatı gibi bir yer abimin söylediğine göre. İnsanın psikolojisi bozuluyor orada.

    Ne yalan söyleyeyim yine de İstanbul'un havası gibi yok geliyor bana. Bildiğiniz Karadeniz havası var orada, gündüz ile gece sıcaklık farkı çok fazla. Mesela sabah 5-6 gibi -1, -2 dereceye kadar düşerken öğlen 11-12 gibi 17 dereceye kadar çıkabiliyor. İlk gittiğimiz gün sabah donuyordum, tören esnasında da güneş deli gibi yakıyordu. Çok dengesiz bir hava koşulları var. Akşamları çok ayaz oluyor, gündüz de 3-4 saat çok sıcak oluyor sonra soğuyor.

    Ulaşım olarak kolay bir ulaşımı var. Bilgilendirmek amacıyla söylüyorum kendi arabanızla eğer İstanbul'da trafik olmazsa tam 5 saatte oraya ulaşabiliyorsunuz. İstanbul-Ankara yolu boyunca ilerliyorsunuz, Bolu'yu geçtikten sonra Gerede-Karabük istikametine sapıp Safranbolu'ya kadar çok rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Biz giderken şansımıza Gebze-Ankara yolunda çalışma vardı fazladan 1,5 saat tek şeritli yolda trafiğe yakalandık, gece 12'de çıkıp sabah 6'da oradaydık. Bunun dışında dönerken trafik olmadığı için daha erken geldik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 4 Mart 2014; 14:46:07 >




  • Her ne kadar 86 doğumlu olsam da 91/3 olarak acemi birliğimi 125'İNCİ JANDARMA EОİTİM ALAY KOMUTANLIОI'nda yaptım...

    Sülüs 5 gün bozuk olduğu için ben teslim olduğumda askerler eğitime başlamıştı bile... Akşam üzeri yemek içtimasından önce bölüğüme geçtim ( 2. bölük ) Daha içeri gireli yarım saat olmamıştı ki komutandan gelen sesle neye uğradığımı şaşırdım ( İstikamet sağınız dağılın marş marş, istikamet solunuz dağılın marş marş ) kısacası sivil sivil sürünmeye başladım...

    Zaten aç olmadığımdan yemekten önce hemen ailemi aradım zaten Ankara'ya yakın olduğundan eve daha yeni girmişler... İlk söylediğim ben nasıl bir yerdeyim daha içeri girer girmez süründürdüler dedim... Daha sonra her sabah saat 05.15 de uyandırıldık saat 05.30 da uyandığımız zaman seviniyorduk hesap edin artık...


    Eğitimleri oldukça ağırdır bölükten uygun adım bir başlarsın yürümeye eğitim alanına kadar uygun adım zaten eğitim alanı taaa ebesinin nikahında yürü babam yürü... Eğitim alanına giderken yediğimiz istikametleri saymıyorum bile... Güneşin alnında saatlerce boş boş beklemek, senden sadece 3 ay önce gelen askerin bile sana emirler vermesi, tuvaletlerin iğrençliği, yaşanan hırsızlıklar ( ulan adamın basur kremini bile çaldılar hesap edin artık ) ankesörlü telefonların bir kısmının çalışması... bu liste uzar gider...

    Acemi birliği buraya düşen arkadaşların yüzde 95i doğu ve güneydoğu ya tim olarak giderler. Geriye kalan yüzde 5 ise eğer ilk grupta ise yüzde 90 batıya giderler. İkinci ve üçüncü grup ise artık şansa kalmış... ( Ben üçüncü grup şoför olarak Söğüt'e gittim kura ile Dma Şoförü olarak Konya'ya gittim ) Ufak bir not Söğüt'e giderseniz şoför eğitimi için ne yapıp edip kuradan Dma yı çekin geri kalan diğer tüm bölükler yüzde 99 doğuya gönderiyor. Dma bölüğü ise yüzde 99 batıya gönderiyor...


    Acemi birliğinde aldığınız eğitim çok önemli komutalarınız ne diyorsa dinleyin ve uygulayın derim... Ben oradayken Van'da bir karakol basmışlardı yanılmıyorsam 4 askerimiz şehit olmuştu. Safranbolu'dan giden bir timi vardı komutanımızın aradı durumlarını sormak için nasılısınız dedi komutan askerlere. Çok şükür komutanım bizim timin olduğu mevzilere yaklaşamadılar bile dedi oradaki asker... Buda verilen eğitimin önemini gösteriyor...


    Biraz uzun oldu ama askerlik anısı anlat anlat bitmez diye boşa demiyorlar :) Kısacası arkadaşlar zevk almaya bakın o zaman daha çabuk geçiyor zaman. Allah yanınızda olsun sizleri korusun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SAFRANBOLU 125 J.EĞT.A.K.LIĞ/SAFRANBOLU beyler acemilik buraya çıktı benimle birlikte gitcek olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KadirKk35

    SAFRANBOLU 125 J.EĞT.A.K.LIĞ/SAFRANBOLU beyler acemilik buraya çıktı benimle birlikte gitcek olan var mı?

    benim yerde oraya düştü yorumlarda hiçde iyi demiyorlar ama bakalım hayırlısı olur inşallah
  • acemilik kastamonu, ustalik burasi cikti.

    var mi hic kd? 2.grup
  • Kardeşim benimde aynı yer ve ikinci grup haberleşelim orda sıkıntı çekmeyelim
    birbirimize destek olmalıyız kısa dönem olarak :) https:// @turhanyalwww.facebook.com/zulfikar.yornuk linki attım ekle
  • benimde 2.grup acemi kastamonu usta safranbolu haberleselim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vlkncvdr59

    benimde 2.grup acemi kastamonu usta safranbolu haberleselim .


    Üstadım benimde safranbolu acemi birliği yalnız grup yazmıyor bende face vs üzerinden haberleşelim madem.
    cetinmurat81@gmail.com facebook adresim
  • usta birliğim safranbolu 125. jandarma alayı.. onbaşı olarak gidiyom. isteyen bana ualaşşsın yardımcı olurum özelden msj atın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    usta birliğim safranbolu 125. jandarma alayı.. onbaşı olarak gidiyom. isteyen bana ualaşşsın yardımcı olurum özelden msj atın

    vay beee bayağı zaman geçmiş.. o zamanlar şafağım 314 falanmış galiba.. şimdi hem çavuş olduk hemde şafağım 160
  • 89\4 gitmistim geleni 4 sene olmus vay be konuyu ben actim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    quote:

    Orijinalden alıntı: haribo21

    usta birliğim safranbolu 125. jandarma alayı.. onbaşı olarak gidiyom. isteyen bana ualaşşsın yardımcı olurum özelden msj atın

    vay beee bayağı zaman geçmiş.. o zamanlar şafağım 314 falanmış galiba.. şimdi hem çavuş olduk hemde şafağım 160

    56 şafak bitmiyoooo




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.