Şimdi Ara

1394 FireWire ve Snazzy arasındaki fark...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kameradan PC'ye görüntü akrtarma konusunda kapture kartları arasında bir kıyaslama yapabilirmisiniz?
    Örneğin 1394 FireWire ve Snazzy kartlarını kıyaslayacak olursak, hangisinden daha kaliteli görüntü aktarabiliriz.
    Ayrıca geçenlerde bir yerlerde okumuştum ki USB 2.0 üzerinden aktarım daha hızlı olduğundan kaliteli aktarım mümkün.
    Bu konuda da bilgili arkadaşların fikirlerine ihtiyaç vardır.



  • capture kartlarında 1394e göre encoding olayı real time yani eş zamanlı oluyor dolayısıyla bilgisayara atarken istediğin nitelikte encoding olayı olduğu için beklemiyorsun. kamerayı 1394 ile bilgisayara direkt bağlantı yaparsan önce harddiske kayıt yaprsın daha soorada ayrıca encode edeceğin için zaman kaybedersin. Kameradan direkt usb ile aktarım yapma görüntü kalitesi farkı oluyor. ben direkt olarak bu olayı tecrübe ettim. şu an bende pinacle usb movie box var. aldığıma pişmanım. neden diecek olursan çünkü bayaa bi para vedim. eğer diosanki ben beklerim param cepte kalsın, 1394 ile aktarım yap soorada bilgisayarda encode yap. diğer türlü sadece vakit kazanırsın. zaten 1394 aktarımı görüntü aktarımı çindir haberin olsun.
  • Arkadaşım, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Eğer sonunda elde edeceğim görüntülerde bir fark yoksa neden daha fazla para verip Snazzy alayım o zaman.
    Ben 1394 IEEE beklemeye razıyım, arada ne de olsa hatırı sayılır fiyat farkı var.
  • Capture yaparken seçtiğin format da görüntü kalitesini çok etkiliyor. 1394 karttan yaptıgım görüntü beni tatmin ediyor. Bence de çok daha fazla para vermeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cüneyt irday -- 15 Haziran 2005, 23:25:55 >
  • Arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki 1394 sadece kameradan görüntü aktarımı için değildir. Aynı zamanda bir ağ kablosudur. Zaten 1394 bir ağ protokülüdür. Bunu bilgisayarınızda ağ bağlantılarınıza göz atarak doğrulayabilirsiniz.

    Yani bir firewire kablosu kullanarak iki makineyi birbirine bağlayabilirsiniz aynı zamanda. Tabi bunun için her iki makinada 1394 portu olması lazım. Üstelik bu şekilde yapılacak bağlantı ile bildiğimiz cat5 kablosuyla yapılan bağlantıdar daha hızlı olacaktır (480 mbps > 100 mbps)

    Bir diğer konu usb ile yapılan aktarım ile firewire ile yapılan aktarım konusunda. Snazzi, Dazzle, Pinnacle gibi capture aygıtları kendi işlemcilerine sahip olduklarından harici kaynaktan alınan görüntüleri direkt olarak işleyip sadece işlenmiş görüntüyü bilgisayara aktarırlar. Bir nevi kopyalama işlemi gibi birşeydir bu. Yani görüntü cihaz tarafından alınıp işlenir ve bilgisayara usb yoluyla aktarılır.

    Diğer yandan firewire ile yapılan aktarımlarda durum böyle değildir. Yukarıda arkadaş belirtmiş burada iki yol mevcuttur.

    1. Görüntüyü ham olarak hiçbir sıkıştırma yapmaksızın bilgisayara aktarırsınız. Yaklaşık 1 saatlik görüntü 12 gb yer kaplar. Daha sonra bilgisayarda render işlemi yaparsınız.

    2. Görüntüyü alırken aynı zamanda render edersiniz. Burada tüm yük tamamen bilgisayarın işlemcisi ve ramı üzerine biner. Sistem kaynakları resmen hortumlanır ve buna rağmen yine de capture cihazlarındaki hızı yakalamanız mümkün olmaz. Çünkü bu yapılan işlem yazılımsal bir işlemdir. Halbuki capture cihazları bu işi donanımsal olarak yaparlar.

    Aynı piyasada bulunan software modemler gibi. PCI yuvasına takıyorsunuz ancak internal hardware modemlerden farklı olarak sistem kaynakları üzerine oldukça fazla yük bindiriyorlar. Birçok işi yazılımsal olarak yapıyorlar. Bunun içindir ki dahili hardware modemler ve harici modemler her zaman daha performanslı olurlar.




  • Cevap yazan arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Sayelerinde konu hakkında fikir sahibi olduk.
    Son olarak 1394 FireWire kartı tavsiyesi verebilirmisiz acaba?
    Yani sistem kaynaklarını fazla yormayan,bu yükü kendisi alan, dolayısıyla kaliteden ödün vermeyen bir firewire kartı?
  • yok
  • 1394 firewire kartları 20$lık basit kartlardır. Sadece aktarım amaçlı kullanıldığı için video işleme sistem kaynaklarını kullanma gibi işleri yapmazlar. video işleyecekseniz işlemci ve raminizi arttırmanızı tavsiye ederim. Hiçbi efekt dahi vermeden birebir DV capture yaptığınızda dahi saatlerce DVD ye yazması için beklersiniz bu normaldir.
  • quote:

    DAZZLE DV EDITOR 2005

    İçindekiler :32-bit IEEE 1394 (FireWire/iLink) uyumlu PCI kart,Pinnacle Studio 7 Lite Edition Yüksek kaliteli IEEE 1394 (FireWire/iLink) kablo (6 pin - 4 pin)

    DV camcorder ile elde edilen görüntülerin, kalite kaybı olmaksızın işlenebileceği en ideal video işleme kartıdır. Dijital video yakalama (capture), görüntü tarama (scan), işleme (edit) ve kasede yazdırma (print to tape) işlemlerini video formatında yapabilen bu kartın kullanılabilmesi için bir DV kamera ve bir PC’ye ihtiyaç vardır. Ayrıca, her 10 dakikalık, yüksek kalite videonun oynatılması için, 2.2 GB disk alanı gerekmektedir.


    Peki Bu kart hakkında düşünceleriniz?
    Görüldüğü gibi oldukça iddialı...

    Bu arada PC işlemcim:
    P4 3.0 GHz
    2 * 512 DDR2 RAM DUAL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maytas -- 16 Haziran 2005, 22:34:28 >




  • merhaba
    bir dönem biz de oldukça tırmalamıştık. güzel bir bilgisayar topladık . capture card alacak para kalmadı tabi. neyse biz bir belgesel çektik ve paramız olmadığı için mecidiyeköyden bir 1394 kartı aldık. sonuç bizim için inanılmazdı. 600-700 dolar biriktirip capture card alacaktık ama hala ihtiyaç duymadık. tabii sanıyorum PC'nin gücü de bunda oldukça etkili. (AMD 3000 64 bit+200GB SATA+ASUS k8n+512DDR)

    daha sonra bir arkadaşta markalı (şu an tam hatırlayamıyorum) bir capture card gördüm 125 dolara almıştı. bizim aldığımız karttan HİÇ BİR farkı yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antropo -- 16 Haziran 2005, 23:34:01 >
  • IEEE 1394 kart tavsiyesi?
  • marka çok önemli değil al bi tane 15-20 dolarlıklardan kablosunuda kontrol etmeyi unutma bide kablo aramak zorunda kalırsın? 4-6 kablo olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thunderace

    marka çok önemli değil al bi tane 15-20 dolarlıklardan kablosunuda kontrol etmeyi unutma bide kablo aramak zorunda kalırsın? 4-6 kablo olacak


    Teşekkür Ederim...
  • bişey değil
  • arkadaslar benim bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim

    ibm 1,3celeron mobile islemcili 256 ramli ve 30gb (4200rpm) harddiski olan bi laptopum ve sony handycam dcr hc 14 e marka bi kameram var.kamerada 1394,usb ve s-video portları var.usb kablosuyla bir kaç kez capture yaptım ama hic bir zaman goruntu eş zamanlı olarak aktarılmadı hep kesik kesik aktarıldı (ulead videostudio programını da kullandım)

    benim isteğim kameradaki görüntülerimi(sesleri ile birlikte) geçek zamanlı olarak bilgisayarıma atmak ufak tefek efekt ler yapmak ardındanda cd ortamına basmak istiyorum bu işlemlerimi en kolay ve sorunsuz yapa bileceğim donanım ve yazılımı ayrıntılı bi sekilde anlatırsanız sevinirim.
    s-video için sadece goruntu aktarılır ses aktarılmaz denildiğini duydum bunun doğruluğu nedir bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkürler
  • usb de sorunlar çok sık yaşanıyor. En doğrusu iee1394 ile görüntülerinizi pc ye atıp sonra DVD medyaya yazmanız. CD ye yazarsanız çok kalite kaybedersiniz.
    PC için ise en az 60-80GB lık HDD gerekli video efekt ve edit yapmak istiyorsanız sizin laptop yavaş kalacaktır. Tavsiyem yeni bir PC konfigürasyon yapmanız.
    S-video adı üstünde videodur. Ses yoktur.
    Donanımınız minimum bence şu olmalı
    P4 2.4GHz veya AMD 2500
    80GB HDD
    iee1394 kartı
    512MB ram
    Ulead Video Studio 8 veya 9

    snazzy gibi analog svideo capture kartına ihtiyacınız yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.