Şimdi Ara

14.799 TL Acer Aspire 7 A715-43G Ryzen 5 5625U, 8/512GB, 144Hz, RTX 3050 4GB (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
6
Favori
32.832
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ryzen 5625U'lu cihaz geldi ilk intibam olumlu. Gerçi daha oyun deneyemedim. Bazen çoklu işlem yaparken bir kaç saniye takılma oldu ama muhtemelen ilk yükleyiş ve ram kaynaklı. Daha sonra yapmadı. Ama genel olarak akıcı ve hızlı bir cihaz. Açılışını biraz yavaş buldum sanki parmak izi okuyucu da keşke güç butonunda olsaymış.


    Gelelim fan sesine. Burada ve diğer konuda fan sesi filan denince gözüm çok korkmuştu traktör sesi gibi bir şey bekliyordum. Fan sesi çok hafif çoklu işlem yaparken geliyor. Bu arada cihazı normal modda kullanın fan sesi olmuyor. Sessiz modda çok fazla işlem yapınca gücü yetmediği için fanı açıyor sanırım. Normal modda ise geri kapatıyor. Günlük işler için normal mod ideal gibi.

    Batarya konusu ise daha ilginç bende batarya uzun gidiyor şuan ne hikmetse daha oyun oynama fırsatım olmadı ama zaten oyun için değil günlük kullanım da pil tasarruf modunda filan en az 3-4 saat götürecek gibi. Ben daha kötü bekliyordum açıkçası.


    Cihazda ısınma yok. Şarj ederken hafif klavye tarafı ılık oluyor ama rahatsız etmiyor.

    Ayrıca cihazın sesi az geliyoru kim dedi ya gayet yeterli bence en son seste dinleyemem ben mesela.


    Windows 11 home kurdum ilk kuruluşta wifi'yı tanımıyor ethernet kablosuyla bağlamak gerekiyor. Windows 11'in mi yoksa Acer'ın sorunu mu bilemiyorum. Ethernet ekranını geçtikten sonra ama sıkıntı yok wifi dahil bütün sürücüler otomatik yükleniyor. Sadece acer'ın sitesinden quick access ve care center'ı bir de nvidia geforce experience ve amd adrenaline diye bir şey indirdim. Oyun için sanırım.


    Ekran kartı ayarını otomatik yaptım ama normal kullanımda rtx 3050 devre dışı gözüküyor şuan. Oyun oynarken devreye girecekse sorun yok onu oyun indirince deneyeceğim.


    Bunun dışında ekranı filan mat güzel ama 144 hz'yi hiç hissedemedim normal kullanımda. Hatta ayarlardan açıp baktım acaba 60hz mi diye ama 144hz'miş. Ben böyle daha uçuk kaçık olur sanıyordum.


    Genel olarak laptopu beğendim sadece keşke 14 inç olsaymış dedim. Biraz büyük ve bence ağır. Ama yine de standarda uygun bence.

    Son olarak cihazın içindeki ram Samsung M471A1K43EB1-CWE model ram. İntel versiyondaki gibi Micron bekliyordum şaşırdım. İnternette fiyatı 650 tl filan. Ancak Crucial'ın sitesinden bizim modele uygun olarak Crucial CT8G4SFRA32A modeli 450 tl ye bulunabiliyor. Sanırım onu alacağım.

    Bence bu fiyata laptopu kesinlikle alın. Zaten 30 gün iade süreniz var Amazon'da hem denersiniz o ara başka ürün bulursanız avantajlı iade edip onu alırsınız.


    Oyun olarak gta 5 indiriyorum şuan bir kaç oyun daha indirip yine bilgi veririm. Ama şuan ram eksik olduğu için çok bir oyun performansı beklemiyorum bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 16 Ocak 2023; 18:22:57 >




  • Gta 5’i denedim en yüksek ayarlarda 70-80 fps verdi ama çok dalgalanma var fps’te. Oyun açılır açılmaz fan devreye giriyor o zaman fan sesini yüksek bir şekilde duyuyorsunuz. Zannedersem bütün oyun laptoplarında benzer şekilde oluyor. Kulaklık takınca ama hiç farkedilmiyor fan sesi. Oyundan çıkıp masaüstüne döndüğün anda da kesilip çok az duyulacak bir seviyeye düşüyor. Oyun oynarken sıfır ısınma vardı cihaz buz gibiydi. Cihazın modlarını da birazcık anlamış oldum. Laptop fanı açıp açmamaya kendi iç sıcaklık durumuna göre karar veriyor. Sessiz modda birden fazla işlem yapıp, açık bir sürü sekme bırakınca fanı açılıyor bu sefer normal moda alınca tekrar kesiliyor. Normal modda fan sesi başlayınca anlayın ki performans moduna almanız gerekecek. Her fan sesi duyduğunuzda bir üst moda alın. Oyunda direk performans moduyla başlayın her halükarda fan açılıyor galiba oyunda. Bu arada 144 hz’yi oyunda hissediyorsun direk 60 hz başlayınca mouse filan çok yavaş hareket etti, sanki takılıyormuş gibi 144hz yapınca oyun hızlandı resmen. Bu arada cihazın şarjı ortalama 3,5 saat civarı gidiyor. Gerçi bu değer %80’e kadar şarj için geçerli, Pil koruma moduna alınca %80 de şarjı bırakıyor. Şarj arttırma denemelerim olacak bakalım. Şuan için laptoplar memnun gibiyim. Sadece biraz büyük geliyor 15.6 inç bana küçük cihaz daha çok seviyorum. Eğer bu 1 ay içinde rtx 3050’li Asus vivobook ya da acer swift gibi cihazlar 15 bin bandına düşerse iade edebilirim yoksa elimde tutarım gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Lithium kullanıcısına yanıt

    Hocam şuan mevcutta hangi marka model ram varsa birebir aynısından almaya çalışın ki çift kanal çalışsın ramleriniz. Bir Samsung, bir micron olursa çift kanal çalışmaz performans kaybı yaşarsınız.

  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Crucial alacağım sanırım cihazdaki RAM Samsung ama daha pahalı. Crucial resmî sitesinde cihaz desteği gözüküyor. Yani uyumlu olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Diğer intel işlemcili olanın konusunda da herkes ya kingston ya da crucial aldı sıkıntı yaşamadılar. Performans kaybı kesin oluyor mu ki?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Yok hocam dert etme. Herhangi bir CL22 3200 MHz RAMle dual channel çalışır rahatlıkla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada cihazın hafızası az gelecek gibi sanki 512 GB ileride yetmeyecek gibi hissediyorum. Taşınabilir 1tb’lık ssd’lerden almayı düşünüyorum ileride oyunları filan direk oradan açarım diyorum acaba verimli olur mu? Yoksa içindeki ssd yi çıkarıp 1 tb’lık m2 mi takmak daha mantıklı olur? 1 Tb takarsam içinden çıkan 512 gb’lık ssd’yi kutu alıp harici bir şekilde kullanabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 17 Ocak 2023; 14:23:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kimi zaman aynı marka model ramler bile üretim tarihi farkından farklı marka çip kullanılması sebebiyle çift kanal çalışmıyor. Bu sebeple farklı marka ramlerin çift kanal çalışmaması çok çok yüksek bir ihtimaldir. Bu yüzden tavsiyem aradaki 100-200 lira farkı ödeyip aynısından almanızdır. İsterseniz kendiniz de araştırın, ancak benim bu konuda görüşüm bu şekilde, karar sizin. Hatta benim tavsiyem cihazdaki belleği satıp, 2x8 16gb kit halinde almanız olacaktır eğer bütçe elveriyorsa.


    Sistemdeki 512gb diski söküp yerine 1tb yada 2tb disk takmanız daha mantıklı olacaktır. Taşınabilir disklerin sürekli bağlı şekilde sistem diski olarak kullanılması verimli olmayacaktır hocam. Sistemden çıkardığınız 512gb diski kutu alıp harici disk olarak kullanabilirsiniz.


    @Lithium




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 17 Ocak 2023; 19:32:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Laptop RAMlerinde bunun olma ihtimali çok düşük. Masaüstü ramlerinde bile düşük. En kötü ihtimal overclock yapamıyorsunuz. Burada overclock söz konusu bile değil zaten. Bu konuyu kafaya takmaya gerek yok. Zaten içindekiyle tam aynı modeli bulamazsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Laptopu HDMI kablosuyla monitöre veya televizyona bağlayan oldu mu? Bağladığınız zaman hangi GPU'yu kullanıyor? 5625U'ya ait olan Vega'yı mı yoksa 3050'yi mi?


    Bunu kontrol etmek için laptopu HDMI portundan monitöre veya televizyona taktıktan sonra masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia kontrol panelini açın. Sol taraftaki menüde PhysX diye bir şey görmeniz lazım. Onun üzerine tıklayın ve açılan ekranda bağlanan monitörün hangi tarafta durduğuna bakın.



    14.799 TL Acer Aspire 7 A715-43G Ryzen 5 5625U, 8/512GB, 144Hz, RTX 3050 4GB


    HDMI logosu RTX 3050'nin altındaki kutucuktaysa HDMI portu ona bağlı anlamına gelir. Bunun performansa etkisi oluyor. MUX switch etkisi görüyor performans konusunda. Dahili grafiğe bağlıysa bile oyunlarda yine RTX 3050 kullanır ama direkt bağlanması kadar verimli olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chilianrose -- 18 Ocak 2023; 4:43:44 >




  • Chilianrose kullanıcısına yanıt

    çift ekran kartı modellerin (dizüstü) hepsinde ob ekran kartı ile görüntü aktarımı yapıyor akşama isterseniz aspire 7 dende görüntü atabilirim şuan ki acer nitro 5 den.

    14.799 TL Acer Aspire 7 A715-43G Ryzen 5 5625U, 8/512GB, 144Hz, RTX 3050 4GB
  • Lithium kullanıcısına yanıt

    hocam ekran ips mi tn mi? çok bakındım ama cevabını bulamadım.

  • STND kullanıcısına yanıt
    Ekran IPS panel hocam,full HD 144hz, hdr video özelliği var hdr yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 18 Ocak 2023; 11:46:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KirkLeeHammett kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ama bazılarında HDMI portu doğrudan harici grafiğe bağlı olduğu için bir harici monitöre bağlandığı zaman performans kazanımı oluyor. Aşırı önemli bir şey değil tabi. Teşekkürler ekran görüntüsü için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Crucial CT8G4SFRA32A model RAM aldım. Takınca çalışıp çalışmadığını yazarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ryzen 5500u’lu 42g’si Vatan bilgisayar’da 13500’e düştü almak isteyen kaçırmasın.

    https://www.vatanbilgisayar.com/acer-aspire-7-5-nesil-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-15-6inc-rtx3050-4gb-freedos.html

    5625u’lu modelle 5500u’nun karşılaştırması

    https://www.epey.com/laptop/karsilastir/784809-814991/acer-aspire-7-a715-42g-r016_acer-aspire-7-a715-43g-r233/

    Sizce 14800’lük olanı iade edip bunu almaya değer mi? Arada 1300 tl fark var ama benimki daha iyi donanım olarak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Lithium kullanıcısına yanıt
    1300 tl fark için değmez bence işletim sistemi kurup cihazı calistirdiysaniz yeni cihaz tamamen muamma olarak gelecek.Ben risk alınacak bir tutar olduğunu düşünmüyorum ayrıca Amazon’un koşulsuz iade politikası ve müşteri memnuniyeti için bu meblağ ödenebilir işlemci farkı da cabası.Vatan’da sorun yaşadığınızda başınız ağrıyabilir servis vb işlerle uğraşırsınız.Sonuç olarak 1300 tl fark için bu işlemi yapmak son tüketici olarak size kalmış aklınızda kalacaksa iade edin vatan’dan alın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Eğer Epey'in söylediğini doğru kabul edersek Vatan'daki modelin ekran kartı daha performanslı çalışıyor. Araştırmak lazım. Ama işlemci olarak 5625U 5500U'ya göre daha iyi gerçekten. Nesil farkı var bir de arada. 5500U Zen2, 5625U Zen3. Ekran kartı farkı düşündürdü ama beni şu an

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Chilianrose kullanıcısına yanıt
    Amazon’da satılan 43g’de 60w yazıyor diğerinde bir şey yazmıyor. Diğeri kaç w?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Acer'ın sitesinde yazmıyor ama attığın Epey linkine göre Vatan'da satılan 80W. Frekanstan anladım. Yazmadığı için otomatik olarak en yükseği vermiş de olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chilianrose -- 18 Ocak 2023; 23:58:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Chilianrose kullanıcısına yanıt
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/acer-aspire-7-a715-42g-gpu-kac-watt.2182077/

    https://www.technopat.net/sosyal/konu/acer-aspire-7-a715-42g-ekran-karti-watt-degeri-nedir.2021369/

    Buralarda 60w olduğu yazıyor sanmıyorum 80w çıkacağını rtx 3050ti olanında da 60w’mış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.