Şimdi Ara

14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
9
Favori
34.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
637 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marjinally

    Öncelikle geçmiş olsun hocam. Yaptırdığınız test size hastasınız, bulaştırıcısınız demiyor, diyemez. Virüsü vücudunuzda taşıdığınızı ifade ediyor. Tahminimce yaptırdığınız test PCR testi. Şöyle kısaca PCR testinden bahsedeyim size; virüsü kafanızda canlandırın, sonra o virüsün RNA mı yoksa DNA virüsü mü olduğunu düşünün. Covid-19 bir RNA virüsüdür yani genetik materyalini RNA olarak taşır. PCR testinde de bu RNA'nın içerisinde bulunan özgün baz dizisine uygun RNA primeraz enzimleriyle (DNA eşlenmesinde kesikli oluşan ipliklerin kesikli kısmını oluşturan enzimdir ama PCR testinde kullanılan insanda bulunan değil bir bakteride bulunandır. Nedeni ise sıcaklığa dayanabilmesidir.) çoğaltılmasıdır. Yani makine diyor ki bu örnekte RNA var, bu örnekte yok. Yani virüs bedeninizde var mı yok mu bunu anlatıyor. Tabi PCR pozitif veya PCR negatif için düşünmemiz gereken farklı olasılıklar var.

    Doğru PCR pozitif: Sizden alınan örnek doğru, işlem doğru şekilde yapılmış -ki yıllardan beri makinesi var-. Size söylenen => Covid-19 Pozitif

    Yanlış PCR pozitif: Sizden alınan örnek başka bir hasta ile karıştırılmış olabilir, işlem doğru enzimlerle yapılmamış veya farklı primeraz enzimleri yanlışlıkla kullanılmış olabilir. Size söylenen => Covid-19 Pozitif

    Doğru PCR negatif: Sizden alınan örnek doğru, işlem doğru şekilde yapılmış. Virüs vücudunuzda bulunmuyor. Size söylenen => Covid-19 Negatif

    Yanlış PCR negatif: Alınan örnek yanlış alınmış olabilir, burundan veya ağızdan alınan salivanın o kısmında virüs bulunmuyor olabilir -düşük ihtimal-. İşlemler doğru yapılmamış olabilir. Doğru enzimler kullanılmamış olabilir. Salivanızdan alınan parça doğru bir şekilde işlenmemiş olabilir. Size söylenen => Covid-19 Negatif

    Şuraya açıklık getirelim. PCR testi gayet güvenli bir test. Bu yazdığım hatalar yapılacak türden değil ya da ihtimal olarak çok düşük ihtimaller. Yani sağlık kurumunuz size ilk testte de 2. testte de pozitif olduğunuzu söylüyorsa bu büyük ihtimalle doğrudur.

    Ama burada kafamız ilk cümlede dediğim şeye geliyor. Madem pozitif veya negatif olmak hastasın veya değilsin demek değil, o zaman neye göre hastayız veya değiliz? Klinikte semptom gösteriyor musunuz, göstermiyor musunuz bu önemli (İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı bu kriterleri esnettiklerini düşünüyorum, hafif ateşte virüs şüphesi ile işlem yapmamaları gibi). Hasta olup olmadığınıza semptomlarınız karar verir. Bu semptom ateş de olabilir, boğaz ağrısı da olabilir, akciğerlerinizde tahribat da olabilir. Buna göre hasta olduğunuz söylenir size, ilaçlar verilir vesaire. Elimizdeki imkanlarla SARS-CoV-2 denilen koronavirüsüne karşı spesifik bir ilacımız yok. Verdikleri ilaçlar genellikle sizin bu semptomları atlatmanızı kolaylaştırır ve / veya ilgili patojenin direncini düşürür vs.. Hastalığı yenen, virüsün; kan plazmasındaki veya vücudun diğer dokularındaki, organlarındaki aktif konsantrasyonunu azaltan yine sizin bağışıklığınızdır. Hidroksiklorokin zaten aslında sıtmaya yönelik bir ilaç iken avigan biraz daha spesifik anti-viral bir ilaç. Ama yine de al bu korona ilacı diyebileceğimiz bir ilaç yok. Araştırmaların kusursuz gittiğini, herşeyin normal bir şekilde seyrettiğini düşünürsek önümüzdeki 10 yılın sonunda böyle bir ilacı en iyi ihtimalle bulacağız. Aşı konusununda bilgim yok, prosedürlerini bilmiyorum, belki ilaç bulmaktan daha kolaydır. Belki de o yüzden tüm dünya ilaç bulmakla değil de aşı bulmakla uğraşıyordur diye düşünüyorum. Neyse devam edelim.

    Karşımızda şöyle bir durum var: Siz şüphelendiniz test yaptınız pozitif çıktınız. Bu sizin hasta olduğunuzu göstermez. Siz ne zaman hasta hissederseniz semptomlarınız baş gösterirse o zaman hastasınız.
    Diyelim ki hastalandınız, daha sonrasında iyileştiniz. Testiniz yeniden pozitif çıkabilir, bu gayet doğal bir durum. Yukarıda bahsettiğim gibi virüs ilk vücuda girdiğinden beri pozitifsiniz. Fakat vücudunuz bu virüsün kendisini tamamen yok edemese de düzeyini sizi hasta etmeyecek kadar azaltabilir. Başka bir yorumda okudum birisi de virüsün parçalandığından, parçalarının vücudunuzda bulunduğu için pozitif çıktığını söylemiş. Evet bu ihtimal de mümkün fakat düşük bir ihtimal. Vücutta saliva gibi sıvılar sıklıkla yenilenir. Ama dediğim gibi imkansız değil. Sonuç olarak evet, belki 10 boyu test yaptırırsanız en sonunda negatif çıkarsınız. Testin negatif çıktığı insanlarda virüs yok mu sanıyorsunuz? Virüsün örneğin alındığı salivada bulunmaması o virüsün vücutta bulunmadığını göstermez. Bir makalede de ince bağırsaklarda antikor tepkisinin oluştuğunu okumuştum. Yani virüs vücudunuzun başka bir yerinde olabilir ki muhtemelen dağılmış olarak bir çok dokuda bulunuyordur. Semptom göstermediğiniz sürece hasta falan değilsiniz. Kendinizi böyle psikolojik olarak üzmeyin, direncinizi yüksek tutmak için elinizden geleni yapın. Teste falan takılmayın.
    Sağlık Bakanlığı'nın karantinayı 10 güne düşürmesi konusunda da dediğim gibi bizim insanlarımızda bulaştırıcı seviyede hastalık süresinin pozitif testten sonra en fazla 10 gün sürdüğünü görmüş olabilirler. Ya da tamamen ekonomik bir sebep, siyasi bir sebep yani bilimsellikten uzak bir karar da olabilir.
    Ama dediğim gibi, kendinizi iyi hissettiğiniz sürece sıkıntı yok. Sosyal mesafenize özen gösterin, temastan kaçının. Herşeyin başı sağlık. Negatifmiş pozitifmiş şuymuş buymuş gerçekten dert etmeyin. Sağlık Bakanlığı da bilmiyor mu sokaktan sağlıklıyım diye gezen 10-15 vatandaşa test yapsa aralarında pozitifler çıkacak. Biliyor. Bu pozitif vakaların belki çok daha uzun süre de pozitif olarak kalıp da hasta hissetmeyeceğini de biliyor. O yüzden her defasında ısrarla söyledikleri şey sosyal mesafe. Bulaştıran başkasına bulaştırmasın, sağlıklı olan da kendisini koruyabilsin diye. Günlük hayatınızda, işinizde vesaire karşılaştığınız her insana virüslüymüşçesine mesafenizi koruyun. Geçmiş olsun.
    Yazımla ilgili karşıt bir bilgisi veya görüşü olan varsa açıklasın beraber öğrenelim.
    Ders erken bitti hocam, şans işte ben de oturdum yazdım :)

    Alıntıları Göster
    Valla hocam çok sağolun ne kadar teşekkür etsem az güzel bi açiklama olmuş herkes için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devletin isi gucu yok hergun sana test mi yapacak bikere yapmis iste sukret otur evinde dogal gazida bulduk bedavaya isinacaksin miss makarna filanda dagitirlar. Disari cikip bulastirma kimseye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Çok ihmalkar davranıyorlar. Bunu sorunca da yoğunluk var ne yapalım cevabını alıyoruz. Aynı şekilde anne baba ve ben pozitif çıktık. Ayrıca annemle benimki başta negatifti semptomlar baş gösterdiği için bir daha yaptırdık pozitif çıktı yani testler çokta güvenilir değil. 10 gün karantinaya düştüğünü bugün gelen filyasyon ekibi bana da söyledi. Dün çıkan pozitif sonucun üzerinden 20 saate yakın sonra anca ilaç getirdiler. Şimdi biz de garantiye almak amaçlı karantina bitince tekrar devlet hastanesine gitsek test yapmazlar mı ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 16 Eylül 2020; 16:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun ancak karantina süresi hasta olan için değil diye biliyorum ben. Temaslısınız, sizde olup olmadığının belirlenmesi için 14 günlük karantinada kalmanız isteniyor semptom göstermezseniz karantinadan çıkıyorsunuz. Pozitif olanlar için ise tedavi başlıyor ve tedavi sonuçlanana kadar karantinaya alınıyorsunuz, yine test yapılıp negatif olmadan da tedaviniz bitmiyor sayılıyor. Çevremden sürecin böyle işlediğini duymuştum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Geçmiş olsun ancak karantina süresi hasta olan için değil diye biliyorum ben. Temaslısınız, sizde olup olmadığının belirlenmesi için 14 günlük karantinada kalmanız isteniyor semptom göstermezseniz karantinadan çıkıyorsunuz. Pozitif olanlar için ise tedavi başlıyor ve tedavi sonuçlanana kadar karantinaya alınıyorsunuz, yine test yapılıp negatif olmadan da tedaviniz bitmiyor sayılıyor. Çevremden sürecin böyle işlediğini duymuştum.
    İkinci test malesef yapılmıyor hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkish horror story
  • İlk günden beri mesai değişmeksizin çalışıyorum, 3 kere hastaneye gittim hiç birinde test yapılmadı. Kısmet bakalım ne zaman gebeririz.
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    negatife döndüğünüze dair ikinci bir test yapılmıyor artık.
  • nightmare06 kullanıcısına yanıt
    Bu durum kötüymüş, 1 ay kadar hasta olanları okuduk duyduk. Geçmiş olsun, ne diyelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istedikleri kişiye test kitlerinde "tanımlı RNA örneği" verip istedikleri gibi pozitif çıkartabiliyor hastaneler.
    Seni hasta gösterip üzerinden para kazanmaya çalışıyor olabilirler mi? devlet hastanesi bile olsa sonuçta devletten para alcaklar...
    Özel hastaneler ise adım atsan 500tl den aşşağı çıkılmıyor zaten, insanları kovid gösterip paralarını almaları da gayet normal bence...
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    https://www.trthaber.com/haber/koronavirus/turkiye-koronavirusle-mucadelede-dort-ayi-geride-birakti-500455.html

    Dünyaya örnek oluyormuşuz yersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CardoMann -- 16 Eylül 2020; 17:14:22 >
  • Çok geçmiş olsun...Maalesef kaderimizle baş başa bırakıldık....İmkanı olmayan ne yapacak Yazık çok yazık !!

    14 GÜN KARANTİNA SONUNDA YİNE POZİTİFİM!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pozitif çıkman bir şey ifade etmez, PCR testi çok hassas bir test ve virüsün kırıntısı kalsa bile pozitif çıkabilirsin ki zaten 9 gün sonra sendeki virüsün bulaşıcılığı da yok denecek kadar azalır.

    Matematik problemi değil bu, sadece sayılara ve eksi artılara bakarak bir şey anlaşılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTnetlover -- 16 Eylül 2020; 17:48:55 >
  • Kuzenim de hastalandı. 10 gün sonra aranıp karantina bitti dediler. Ne kontrol amaçlı test var ne de başka bir şey.

    Herkes kendine dikkat etsin. Süreç kontrolden çıkmış gibi gözüküyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    Allah 'a emanetse derken sanki kötü birşeymiş gibi algılanıyor. Allah 'a emanetse hiçbir sıkıntı yoktur o zaman :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde kardeşim bu ayın 2'sinde test yaptırdı, 3'ünde sonucun pozitif olduğunu öğrendik. 7 sinde babam ateşlendi test yaptırdı, pozitif çıktı. Ertesi gün abim, annem yaptırdı pozitif çıktı, belirti var diye test yaptırdılar. Ben de hiçbir semptom yok ve aynı evde enfekte biri varken test yaptırmayı gereksiz bulduğum için karantinanın sonunu bekledim. Yani yarın test yaptırmaya gidicem. Buraya kadar her şey normal.

    Kardeşim 10. günü tamamladığında işe gitmeye başladı. Bugün 3. günü hatta. Biz evdeyiz. Annem, babam, abim karantina bitince çıkacak. İş yeri test istediği için mecbur yarın test yaptırıcam. Yaptırmasamda oluyor sağlık bakanlığına göre. Nasıl bir süreç yürütülüyor anlamadım. Evde enfekte var ama ben yarından itibaren serbestim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TTnetlover

    Pozitif çıkman bir şey ifade etmez, PCR testi çok hassas bir test ve virüsün kırıntısı kalsa bile pozitif çıkabilirsin ki zaten 9 gün sonra sendeki virüsün bulaşıcılığı da yok denecek kadar azalır.

    Matematik problemi değil bu, sadece sayılara ve eksi artılara bakarak bir şey anlaşılmaz.
    İşte emin olamıyoruz evet bulaşıcılığım bitmiştir en ufak şeyi görüyordur test benim bişeyim kalmadı ama ya bulaşıcılığım devam ediyosa düşüncesi insanı ürkütüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Su-i Hal

    Benimde kardeşim bu ayın 2'sinde test yaptırdı, 3'ünde sonucun pozitif olduğunu öğrendik. 7 sinde babam ateşlendi test yaptırdı, pozitif çıktı. Ertesi gün abim, annem yaptırdı pozitif çıktı, belirti var diye test yaptırdılar. Ben de hiçbir semptom yok ve aynı evde enfekte biri varken test yaptırmayı gereksiz bulduğum için karantinanın sonunu bekledim. Yani yarın test yaptırmaya gidicem. Buraya kadar her şey normal.

    Kardeşim 10. günü tamamladığında işe gitmeye başladı. Bugün 3. günü hatta. Biz evdeyiz. Annem, babam, abim karantina bitince çıkacak. İş yeri test istediği için mecbur yarın test yaptırıcam. Yaptırmasamda oluyor sağlık bakanlığına göre. Nasıl bir süreç yürütülüyor anlamadım. Evde enfekte var ama ben yarından itibaren serbestim
    Tam olarak durum bu kimse ne yapacağını biliyor bu duruma itiliyoruz,

    Bu Kısacası şu demek ; kardeşim paran varsa testini yaptır yoksa da bişeyin yoktur devam et bulaştırırsan da bulaşır napalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nightmare06 kullanıcısına yanıt
    Evet, tam olarak öyle. Doğru düzgün bilgilendirmiyorlar insanları. Sonra süreçte karman çorman oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.