Şimdi Ara

1400 TL bütçe, SLR Kamera Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam dediğim gibi iso değiştirmek için menüye girmek zorunda kalırsın. Ayrıca makineleri çok hafif. Benden sana tavsiye; git bir teknoloji markete, ikisinide eline alıp dene, ondan sonra karar ver. Nikon düşmanı değilim ama Canon alman daha iyi olur bana göre. Kısayolları Nikon'dan daha fazla.
  • giriş seviyesi nikon pek önermiyorum açıkçası.

    1-) portre çekmek istiyorsunuz ve bunun için 50mm bir lense ihtiyacınız var(bahsettiğiniz flu yapma olayı yani). şu anda yaygın olarak kullanılan nikon af 50mm f1.8 (120 dolar) i giriş seviyesi bir nikonla af olarak kullanamazsınız, kendiniz netlemek zorunda kalırsınız. yeni çıkan afs 50mm f1.8 ise biraz pahalı(220 dolar), mutlaka eskisine göre daha iyidir ama 50mm lerin bir olayı da ucuz olması. mesela canon 50mm yi 105 dolara alıp sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz.

    2-)m42 bayonetli eski manuel lensleri belki ilerde kullanmak istersiniz, çünkü oldukça ucuzlar canon-sony-pentax ile bu lensleri optik elemansız adaptörle sorunsuz olarak kullanabilirsiniz ama nikonlarda bu sıkıntı, arada optik eleman bulunduran bir adaptör kullanmak zorunda kalırsınız(sonsuza netlemek için) bu da görüntü kalitesini hayli etkiler(keskinlik, mor saçaklanması vs.. gibi).

    http://www.bascek.com/mesaj/topic/258


    grantili almak istiyorsanız 1100d öneririm, üzerindeki lensin is özelliğine sahip olup olmadığına bakın bu önemli.




  • 50mm i 200TL ye sattım iki gün önce, onun üstüne Canon 40D yada 50D bence yakışır. 40D makinem hala satılık bilginiz olsun, arayan varsa yönlendirirseniz çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.