Şimdi Ara

144hz monitör videolarda kasma gibi titreme sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
4.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • leventserdar kullanıcısına yanıt

    Konuyu açalı 4 sene olmuş benimde üstüne 7-8 monitor denedim tn-va-ips aynı hep bi oled denemedim :D Arkadaşlara soruyorum senin monitorde oluyor mu diye yok falan diyorlar gidip bakıyorum onlarda da var ama millet anlamıyor çok tuhaf.

  • Ben de 2024 yılından yazayım. 10 sene boyunca Philips'in LCD 60 hz monitörünü kullandım. Böyle bir sorunla asla karşılaşmadım. Artık 60 hz olduğu için mi ya da başka bir sebepten mi kaynaklandığını anlayamadığım şekilde titreme vs olmuyordu.

    2024 itibariyle ilk olarak MSI 170 hz ve Dell 165 hz monitörleri kullanma şansım oldu. İkisi de IPS paneldi. İki monitörde de bu konuda bahsedilen sorun yüzünden monitörlerden soğudum. Oyunlarda ve 60 FPS videolarda hiçbir sorun olmuyor ama iş normal FPS'teki videolara gelince özellikle yatay hareketlerde göz tırmalayan o titremeler oluyor. (internet ortamının %90'ı bu videolardan oluşuyor.) Haliyle bir şey izlemek işkenceye dönüşüyor. İlk bunu farkettiğimde yeni monitörleri eski sistemime bağladım o titremeler yine oldu. 3 farklı ekran kartı 2 farklı işlemci, çeşitli ssd ve anakartlarla denememe rağmen sonuç değişmedi. İlk başlarda o kadar kafama takmıştım ki alelade bir internet kafeye gidip ordaki bir monitörde de baktım o da aynıydı.

    Bu konu hakkında hiçbir şekilde bir bilgi ve ya şikayet konusu bulamadım. Milletin bu sorunu fark edememesini anlayamıyordum. Ta ki bu konuyu görene kadar. Yalnız olmadığımı bilmek bir nebze olsun sevindirdi. :)

    İşin ilginç yanı ise monitörleri bir uydu alıcısına bağladığımda herhangi bir titreme olmuyor. (Yüksek ihtimal 30 fps olduğu için) Yağ gibi akıyor görüntü. Sorun Windows'tan bir video izleyince ortaya çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htrtvt -- 17 Nisan 2024; 2:43:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.