Şimdi Ara

15.000 - 20.000 TL ARASI NE İŞ YAPABİLİRİZ ? ( dükkan açamadık ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
96.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okul çevresinde hele okul işlek biryerde kırtasiye mükemmel iş yapıyor ilkokul ise dışarıya oyun makinesi koydu bizim buradaki kırtasiye şöyle direksiyonlu falan paraya para demiyor adam yani şöylede diyebilirim bir mezeci açıyorsan dükkandan sonuna kadar faydanalan sadece meze değil ufak tefek farklı şeylerde koy dükkana her türlü geliri olur

    ayrıcı işlek bir yerde detaylı bir kırtasiye tarzı bir yer açabilirsin nt ve fima var bizim burada hergün sıra oluyor hele fima gaziosmanğaşa merkezde yanında 1,2 tane dershane var süper iş yapıyor öğrenciyle ilgili ne ararsan var içeride



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan_Drake -- 12 Ekim 2011; 2:55:35 >
  • hocam biliyosun ki bu çiğköfte yerleri çoğalmaya başladı. sende mesela onun gibi bir döner-iskender mekânı açabilirsin.
    yani büyük restaurantlar gibi kebap salonu değilde. ufak bir yerde sadece et döner salonu açabilirsin. Gerçekten iyi iş yapıyor ben İzmir/buca'da oturuyorum ufacık dürüm dönere 5 lira istiyor ve tıklım tıklım.. Düşünmeni isterim..
  • çiğ börek yapan bir yer açın çiğ börek iyidir
  • battalbey falan hikaye 3 hafta izmirde kaldım 2 tl den aşağı çiğ köfte göremedim. bursada tat çiğ köfteleri var battalbey gibi zincir ama dürüm 1 tl. araştır sen bi bu tat çiğköfteyi. bayilik al. 1.5 dan daya çiğ köfte dürümü tamamdır. dükkanın önüne koy mısır tezgahınıda, mısırın bardağı 30-35 kuruşa mal oluyor(2 sene önce yaptım bu işi) gerisini sen düşün. çiğ köfteylede sınırlı kalma. tosttur, carttır curttur ne yapabilirsen yap.
  • o para ile adim bile atamazsin.
  • O miktarda para ile kesinlikle diğerlerine göre risksiz olan "gıda sektörü"ne girmelisin.Zaten kafanada yatmış yorumlarına bakarsak. Pilavcı bence size on numara gider,ustasıydı şuydu buydu masrafta yapmazsınız,eğer döner koymayacaksan.Pilavı valide hanıma yaptırırsınız,günlük evden alır gelirsiniz.Bende yardım amaçlı bi abimin yanında çalışmıştım(pilavcı),iyi getirisi var..Orayı normal büfe gibi işletiyorduk zaten,sadece pilavla sınırlı değildi,ayvalık tostu vardı,köftesi,çorbası derken baya çeşit koymuş.En son kokorec arabası düşünüyordu dışarı ama yaptımı bilmiyorum.

    Birde en önemlisi eğer dükkanı şu dakika ben açacak olsam,broşür bastırırdım,çevredeki esnafla tanışır,ilk gün açılışı sebebiyle çok uygun fiyatlara dükkana çağırırdım,maksat kalabalık olsun,iş yaptığım görülsün hesabıhem esnafla samimiyeti kurarsın,hemde güzel reklam yaparsın.

    Bizim bi arkadaşın çay ocağı vardı,iş yapmıyordu devretmeyi düşündü,o halde sinek avlarken biri gelse kimseye devredemez doğal olarakgitti bütün esnafa "yarın çaylar beleş,arayın getiricem" dedi ertesi gün devredeceği adam "bura iş yapıyor" diyerek elleri ovuşturdu ve devraldı o gün




  • Bostanlı'da oturuyorum burda yeteri kadar yemek yeri yok burda aç bir yer müşteri zengin kesimdir sıkıntı çekmezsin ben de senden yerim hem
  • http://www.bizimbeyoglu.com.tr/-1-3936-ldquobu-isin-ehliyiz-corbamiz-125-tlrdquo.html
    Burası ehlitat lokantası, yeri taksimde. Burayı bulmadan önce yok balkan lokantası,burgerking,mcdonald pizzahut felan giderdim. ama artık taksimde yemek yediğim tek mekan orası.
    Neden mi? öncelikle fiyatları ucuz ve yemekleri lezzetli+kaliteli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

    http://www.bizimbeyoglu.com.tr/-1-3936-ldquobu-isin-ehliyiz-corbamiz-125-tlrdquo.html
    Burası ehlitat lokantası, yeri taksimde. Burayı bulmadan önce yok balkan lokantası,burgerking,mcdonald pizzahut felan giderdim. ama artık taksimde yemek yediğim tek mekan orası.
    Neden mi? öncelikle fiyatları ucuz ve yemekleri lezzetli+kaliteli.

    balkan ucuz güzeldir hocam galiba sende taksimde çalışıyorsun ne iş yapıyorsun taksimde mağaza falanmı




  • Lokanta filan diyenlerin bu işlerle alakası yok sanırım. Çok kalite olmayan orta sınıf bir restaurant açmanın maliyeti 200-250 bin tl den aşağı olmaz. Ve maalesef 15-20 bin tl gibi bir parayla yapılacak iş çok sınırlı ve küçük çaplı olur. İlla yemek sektörü olacaksa seyyar pilav, kokoreç türü şeyler olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ninova80

    quote:

    Orijinalden alıntı: Feel Me

    Arkadaşlar merhaba , yaşım 18 , İzmir'de yaşıyoruz. Maddi durumumuz çok iyi değil , çeşitli borçlarımız var Allah'a şükür 3-4 aya bitecek , babam işsiz , şu an babamın emekli maaşı ve bir evimizden aldığımız kirayla geçiniyoruz.

    Neyse babamla oturduk düşündük , yeter artık dedik ve bir dükkan açmaya karar verdik. Ya çıkalım ya batalım yani. Yıllardır istediğimiz şeyleri yapamadık veya yaptık ama büyük zamanımızı aldı.

    15-20 bin TL'nin büyük bir kısmı kredi olacak elbette. Bütçemiz yazdığım gibi 15-20.000 civarı taş çatlasa 25.000 olur , bir kuruşta geçemez 25.000 TL'yi. Dükkanı İzmir/Üçyol , Hatay , Altıntaş , Nokta , Basınsitesi civarlarında açacağız.

    İnternet/PS3 kafe kurmayı düşünmüyoruz.

    Ben mezeci olarak düşünüyorum ama geliri nasıl olur bilmiyorum. Dışarıda meze satan dükkanlarda mezenin kilosu 10-15 TL'den başlıyor. Çeşitli yiyecekler satarız. Mezeyi , reçeli , peyniri yapacak biri lazım , ona maaş vermek lazım , dükkan kirası var. Dükkanda satılmasını düşündüğüm gıdalar :

    Meze
    Ev yapımı reçel , peynir , zeytin , turşu , yoğurt ( bunların hepsini evimizde yapıyoruz zaten , dışarıdan sadece peynir alıyoruz )
    Ev yapımı poğaça , börek , kurabiye
    Tost
    Bisküvi , cips , sakız , çikolata vb.
    Mısır standı
    Çiğköfte

    Açıkçası önerisini istediğim iş ileride tutarsa büyütebileceğimiz bir iş. Çevremde bir çok böyle dükkan var. En yakın örnek 20 sene önce babam ve amcamın kurduğu bir toptancı dükkanı. Babamı çeşitli oyunlarla işten çıkardılar 12 sene önce. Şimdi o dükkan büyüdü ve 5.000.000 TL'lik bir şirket oldu. Yine bir diğer örnek cadde üzerinde büfe tarzı bir yer vardı. Adamlar 5 sene sonra büyük bir market açtı. Yine çevremde manav olan 3-4 kişi , tahminen bir 10 sene sonra çok büyük bir sebze meyve market açtılar , nazar değmesin ama baya tuttu yaptıkları iş.

    Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar , çarşamba günü dükkan bakmaya çıkacağız.

    Sana tavsiyem internet cafe değil Ps3 cafe açmandır inan bana çok iyi kazanacaksın.Ama oda bir hayli masraflı olur ama 10 bin tlye döner dükkanıda açabilirsin çok iyi kazanıyorlar...

    biz 35.000tl ile ps3 + wii cafe açtık izmir güzelyalıda.dükkan sadece masrafını zar zor karşılıyordu.sana günde 50 tl kar ya kalıyor ya kalmıyordu. Geçen sene dükkanı devrettik yoksa zarar edecektik.tavsiyem ps3 kafe açmaman o bölgede çok var zaten fiyatta 3 tl standart.




  • senin bütçene ve yapmak istediğin işe yakın bi yatırım olarak çiğköfteci var dostum. eğer başında duracaksan yatırdığın parayı da alırsın çok iyi paralarda kazanırsın.

    ben giriyordum bu işe direkten döndüm. pm at bana daha net anlatayım.
  • Babana söyle taksi plakası kiralasın, taksicilik yapsın, 20 bin liralık sermaye ile zaten çok kazanamazsın ayda, en sağlamı taksicilik yapmak, ayda 900-1200 bırakır heralde izmirde. Hatta ikiniz vardiyali taksicilik yapın baba oğul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 12 Ekim 2011; 13:32:33 >
  • Arkadaşlar yorumlarınız için öncelikle herkese teşekkür ederim. Olursa gıda sektörü dışında bir iş düşünmüyoruz , bu kadar kâr oranı yüksek olan bir iş daha bulabileceğimizi sanmıyorum. İşlek bir yerde doğru dükkan tutar elbette. Sorun o işlek yeri ve dükkanı bulmakta. Çiğköftenin kârı çok büyük sanırım. Kilosu 7'den alınıp 15'e satılıyor. 1 kilodan 10 tane dürüm çıkıyor. Bir kilo 25 TL ediyor yani.7 lirayıda çıkardık mı 18 TL kâr. Tahminen günde 20 dürüm çiğköfte satılır. Yanına meyve suyu sıkacağı , tost , sandviç , mısır standı , ev yapımı börek , kurabiye kondu mu gider diye düşünüyoruz.

    İkinci seçenek meze , turşu , peynir , pastırma , sucuk , cips , alkol , çerez vb. şeyler satan dükkan.

    Üçüncü seçenek söğüş , kokoreç , uykuluk , adana dürüm vs. yapan dükkan.

    Edit: 2 senedir bir sürü özel mesaj geliyor , konunun ilk mesajına da yazdım ama hâlâ "açtınız mı dükkan" deniliyor , tekrar yazıyorum : "Açamadık".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 20 Ekim 2013; 18:50:17 >




  • hocam suanda son durumunuz nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    hocam suanda son durumunuz nedir ?

    anlaşılan konuyu senede 1 kez güncellemek gerekecek.

    dükkan açamadık, açmayı da düşünmüyoruz malesef şuan. durumumuz allaha şükür fena sayılmaz. ama imkanımız olsa tekel bayi vb. bir şey açardık herhalde.
  • Eyvallah kullanıcısına yanıt
    15-20 bin tl bütçeyle bana tavsiyeniz ne olur mesela hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccc123

    15-20 bin tl bütçeyle bana tavsiyeniz ne olur mesela hocam ?

    bilemiyorum valla dostum. 4 sene önce 15-20 ile bir şey bulamadık açacak. şimdi daha zor gibi. emek ağırlıklı bir iş yapılabilir yine, ufak bir dükkanda ev yapımı meze, peynir vs.
  • Gıda işine gireceksek sürekli çalışacaksın bunu bil başta. Öyle tatil falan hikaye, he ben elemana veririm tatilimi yaparım dersen kime güvenip vereceksin elemanın ne yaptığını bilemezsin.

    Yani işe başlarken negatif düşünerek başla. Kirayı ödeyebilecek misin? Havalar soğuduğunda ne yapacaksın yine aynı satışı yapabilecek misin? Kira veya eleman maaşları senin satış yapıp yapmamana bakmıyor bunlar senin sabit giderlerin. Birde olayın bürokratik yönü var. Belediyesi gelir zabıtası gelir polisi gelir.

    Belediye;
    1) İşgaliye diye bir olay var. Dükkanın çevresini kullanacak mısın? Kullanacaksan işgaliye illaki vereceksin
    2)Belediye ıvır zıvır şeyler çıkartıyor özellikle belediyeler değiştiğinde yani yerel seçimlerden sonra. Haftasonu açma ruhsatı, sağlık raporu, eleman listesi bir ton ıvır zıvırla uğraşıyorsun. Bunların hepside masraf

    Zabıta Polis vs;
    Zabıtalar genelde yiyici oluyor belli ikramları illaki yapacaksın yoksa sana sıkıntı olurlar. Poliste aynı şekilde. Bunlarda sana masraf olarak yansır


    Malın tedariği;
    1)Bunu nasıl yapacaksın. Nereden alacaksın, aldığın yer ucuz ve kaliteli mi? bunları bulup iyice araştırmak lazım. Yani malı alırken kazanman lazım. Sebze veya mevyeyi halden almak büyük tasarruf sağlar
    2)Malı kim alacak. Bu işi bilen birisi olması lazım aldığın malların kaliteli olup olmadığını anlayan ve piyasayı iyi bilen biri olması lazım

    Çalışacak eleman;
    1) İstediğin gibi eleman bulabilecek misin? İstediğin gibi çalışacak mı?
    2) Maaş konusu; ne kadar para vereceksin? Senin verdiğin paraya çalışacak eleman bulabilecek misin?
    3) Eleman maliyeti; Şu an asgari ücrette birini çalıştırmaya kalksan maaş hariç maliyeti 350 370 TL civarı
    4) Yemek sektöründe iş kuracaksan Hijyen diye bir olay var düzenli olarak çalıştırdığın elemanlara sağlık kontrolü yaptırman lazım. bu da bir maliyet
    5) Elemanın çalışma etiği nedir. İşe alırsın adamı bir gün gelir üç gün gelmez yüzüstü kalırsın, işler senin başına kalır o gün.

    Diğer masraflar;
    Vergi; İşverenlerin belini büken işlerin başında gelir. KDV Geçici vergi vs bir ton vergi var.
    Düzenli olarak illaki bir şeyler bozulur veya kırılır. bunlarda başlı başına bir masraf.

    En önemlisi; Malı satabilecek misin? Bu büyük bir sorun. Gelen insanları tekrar gelmeleri için bir şeyler yapman lazım. Ürün satmak göründüğü kadar kolay değil maalesef.


    Sonuç; Bunları göze alarak iş yapacaksan yap kardeş.




  • Dikkate almanı öneririm,

    Reçeli peyneri yağı eğer varsa çevre köylerdeki hanım ablalara teyzelere yaptırın. Hem köy mahsulünün alıcısı çok olur eğer tuttrabilirseniz. Varsa tanıdık bildik köyleri gezmenizi öneririm, tereyağıdır, yumurtasıdır, reçelidir, salçasıdır turşusudur, bahçeden toplama yeşilliğidir aklınıza ne gelirse köylerde gayette uyguna alabilirsiniz.

    Ben doğma büyüme istanbulluyum, aile samsunlu. Samsunda köy pazarları kurulur. Gariban köylü teyzeler gelir bi poşet fasulyesini 2 şişe sütünü satmak için saatlerce bekler durur o pazarlarda. İzmirde durum nedir bilmiyorum ama eğer dediğim köy ürünlerine ulaşma imkanınız varsa ulaşmanızı ve onları cuzi karla satmanızı yada ürünlerinizde kullanmanızı öneririm.

    Kahvaltıcı açıcaksanız işin hakkını verin. 30 liraya 2 kişilik kahvaltı diyip 2 yumurta kırıp 1 kase peynir 1 kase reçel vermeyin adama. Bir daha gelmez. Zaten ucuza aldığınız yada kendi ürettiğiniz kahvaltılıkları adam akıllı servis edin. Temiz tutun. Zaten ilk 1 ayı devirince insanlar sizden memnun kaldıkça çoğalarak gelirler. Bakmayın esnaf öldü denmesine, gıda işi ölmez. İşini hakkıyla yapan gıdacı adam batmaz.

    Adam pastane açmış dünden kalan poğaçayı kitlemeye çalışıyor müşteriye, bu adam sürünse arkamı dönüp bakmam. Siz hakkıyla yapınki hak bekleyin.

    Islak hamburgerdir, içini müşterinin seçeceği sandviçlerdir iyi iş yapar. İstanbulda çok sık görüyorum adamlar seyyara yığmışlar salamı domatesi salatalığı zeytini otobüs metrobüs girişinde müşterinin isteğine göre sandviç satıyorlar kuyruk oluyor sabah 7 -8 de. 10 olmadan arabayı bitirip gidiyorlar.

    Rast gele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 27 Nisan 2015; 16:55:41 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.