Şimdi Ara

15.000 TLlik altın nasıl almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, elime para geçti. Altın almak istiyorum. Nasıl alayım?
    Kuyumcuya gidip, 15.000 TLlik çeyrek altın mı ver diyeyim, bilezik mi alayım, külçe altın eder mi, yani ileride geri sattigimda alis/satış marji yüksek olmamalı, ne önerirsiniz.
    Not: kasam var, ona atcam. Bankada tutmak istemiyorum.

    Isin rajonu nedir yani?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • ben gram altın öneriyorum
    kuyumcularda da vardır 1 gramlık 10 gramlık ... seçenekler falan var
    kuyumcular dışında katılım bankalarında altın hesabı açıp paranı altın hesabına da yatırabilirsin
    fiziksel olarak tutma derdi yok
    hesap cüzdanı alırsın kaç gram varsa orada yazar
    bozmak istediğinde gidip 1 gram bile bozabilirsin altın almak istediğinde parana göre gidip şubeden de alabilirsin
    fiziksel olarak tutabilirsin ama hırsızlık olursa her şey gider.
  • Ben kesinlikle fiziki olarak alınması taraftarıyım , hem hayali altınların alınıp satılmasını engelliyor hem dine uygun.Nasıl alınacağına gelince öncelikle 24 ayar gram dışında (çeyrek,bilezik,ata vs.) kesinlikle önermiyorum , ilk tercih kendi yaptığım gibi işlenmemiş kalıp halinde altın almanızdır ki her kuyumcuda olmaz kapalı çarşıların ara,arka sokaklarında toptan işlem yapan dükkanlardan alabilirsiniz , alım satım farkı çok az olur.Bulamazsanız iar,nadir vs. firmaların külçe şeklinde gram altınları var pakette satılıyor kuyumcuyla konuşup pazarlık edip , alış-satış farkını az tutmalarını sağlayarak bu şekilde alabilirsiniz.
  • Teşekkür ederim. Gram altın yapacağım muhtemelen. Yani banka durduk yere benim paramı saklamaz tabi. İşlem ücreti keser, altınımı kullanır, bir şekilde belki fiziki altın almaz vb., getirimden stopaj kesilebilir vb.
    Ayrıca bankadan kasa kiralamıştım, 3 yıldır kiralık. Zaten burada güvende tutabiliyorum.

    Aslında altın satacak birini bulup ondan altın almak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaypcnet

    Ben kesinlikle fiziki olarak alınması taraftarıyım , hem hayali altınların alınıp satılmasını engelliyor hem dine uygun.Nasıl alınacağına gelince öncelikle 24 ayar gram dışında (çeyrek,bilezik,ata vs.) kesinlikle önermiyorum , ilk tercih kendi yaptığım gibi işlenmemiş kalıp halinde altın almanızdır ki her kuyumcuda olmaz kapalı çarşıların ara,arka sokaklarında toptan işlem yapan dükkanlardan alabilirsiniz , alım satım farkı çok az olur.Bulamazsanız iar,nadir vs. firmaların külçe şeklinde gram altınları var pakette satılıyor kuyumcuyla konuşup pazarlık edip , alış-satış farkını az tutmalarını sağlayarak bu şekilde alabilirsiniz.

    Bankalarda ki altın hesaplarının dine uygun olmadığını neye dayanarak söylediniz?
  • Olmayan altının alınıp satılmasının dine uygun olmadığını kendi mantığımla çıkarabiliyorum ama ondan önce hadislere göre altın vs. alınıp satılırken alışveriş o anda fiziken gerçekleşmeli.Biraz araştırısanız bulursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaypcnet

    Olmayan altının alınıp satılmasının dine uygun olmadığını kendi mantığımla çıkarabiliyorum ama ondan önce hadislere göre altın vs. alınıp satılırken alışveriş o anda fiziken gerçekleşmeli.Biraz araştırısanız bulursunuz.

    Senin mantığına göre şuan yaşanmaz. Cebindeki para aslında yok. Onlar da hayali.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtyg kullanıcısına yanıt
    Cebimdeki para değil ama piyasada dönen paranın %80,90'ı hayali yani karşılığı yok.2020 yeni ekonomi kitabını tavsiye ederim veya inside job filmini.
  • Kuveyttürk öneriyorum altın hesabı açıyorsun fiziki altın ile çalışıyorlar diğer bankalar gibi sanal altın değil istersen şubeye gidip altınını alabiliyorsun, altın alıp eve koyma dedektörle girip 5 dakikada çıkıyorlar yazık olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.