Şimdi Ara

15.PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / AMASYA MERKEZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
5
Favori
24.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Düştüğün bölüğe göre değişiyor. Bir tarafta ufacık büfe oluyor diğer tarafta herşey bulabileceğiniz cafetarya tarzı ps tv olan bir yer var. Son hafta yoruyor gösteri için hazırlık yaparken. Rahat diyemem. Zorluk seviyesi. 5 üstünden 3 felan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C59A4F632 -- 28 Ocak 2024; 21:53:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11şubatta teslim oluyorum amasya. giden varmı beyler yada gitmiş arkadaşlar içerde durumlar nasıl

  • Aqress1vve kullanıcısına yanıt

    Ben de 11 şubatta teslim oluyorum kanki :) :) Bodrum dan geleceğim otobüsle. Kullanıcı adımı kaydet. cankaragol48 :) :)  

  • 11 Şubatta Başka gelecek olan varsa yazsın lütfen. Kendimizi oralarda yalnız hissetmeyelim :)   

  • numaralaşalım dostlar 11 şubatta buluşalım o zaman :) akhisar dan otobüsle geleceğim

  • Aqress1vve kullanıcısına yanıt

    bende somadan gideceğim kardeşim yakınmışız benimde 11 ama ben 1 gün önce gidicem aynı gün gitseydik orada buluşurduk :)

  • mmmmaaa M kullanıcısına yanıt
    1gun önce niye gidiyorsun ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de 11'inde pazar öğlen gibi orada olacağım, manisa da gideceğim bakalım hayırlısı..

  • QRX kullanıcısına yanıt

    Merhaba, acaba sorun oldu mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurivz O kullanıcısına yanıt
    Denemedim hiç. Tuşlu kamerasız telefon ile girdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QRX kullanıcısına yanıt

    Şartlar nasıldı hocam, hiç gördünüz mü klavyeli eski BlackBerry usulü telefon kullanan? Ben yeni Isparta'da yaptım önemsemiyorlardı, Amasya'ya kuzenim gidecek diye QWERTY kameralı bi Nokia aldım, ama sorun çıkar gibiyse iade edeyim. Tavsiyelerinizi de beklerim uygun ise


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Menenjit ve Tetanoz aşısı yapılıyor dimi ?


    birde askercell yerine hattımızı kısıtlatıp , kamerasız eski tip telefon ile girsek sorun oluyor mu ? illa askercell mi almak lazım . Askercell kalktı diye biliyorum ama zorla veriliyor felan diye okudum bir ara ( aylar önce ) .

  • Riqus kullanıcısına yanıt

    Merhaba, eğer bedelli askerlik için soruyorsan ben bedelli olarak Şubat 2024 te gittim geldim. zorla aşı yaptırma gibi bir durum yok. Herkese aşı için birer kağıt veriliyor. O kağıda aşı olmak istiyorum veya istemiyorum şeklinde işaretleme yapıyorsun o kadar :) :) o kağıtta bahsettiğin aşıların adı yazıyor zaten. Askercell konusuna gelince; ben Askercell aldım. Askere giriş anında Komutanlar hat almanız konusunda çok ısrar ediyorlar. Sivil hattı olanların hattını kargolatıyor. Ama benim dönemimde kimse askercell kullanmadı. Kimse de askercell in var mı deyip kontrol etmedi. Ben Askercell alıp gitmiştim. Biraz risk alma meselesi. Karar senin :) :)

  • onurivz O kullanıcısına yanıt

    Merhaba👋 Ben Şubat 2024 celbiydim. şubat ayında bedelli olarak gidip geldim. Bedelli askerlik için soruyorsanız; Ben hiç klavyeli blackberry , klavyeli nokia kullanan görmedim. Komutanlar askere girişte askercell almanız ve kamerasız bir telefon kullanmamızı ısrarla belirttiler. Bu iş maalesef biraz Risk alma meselesi:)

  • Arkadaşlar, ben Amasya'da bedelli askerlik yapıp 6 Mart 2024 te askerliği bitirmiş kardeşiniz olarak oradaki süreci size anlatayım. Amasya Merkeze geldiniz . Amasya merkezden Askeriyeye giden TUGAY DOLMUŞU var. o dolmuş sizi askeriyenin önünde indiriyor. indikten sonra askerler sizden askerlik sevk belgenizi istedikten hemen sonra sizi eğer bedelli iseniz sizi çadırlara götürüyorlar. Çadırlarda size bir kağıt veriliyor. Orada sağlık ile ilgili bilgilerinizi doldurup oradaki doktora kağıdınızı verdikten sonra sizi giyindirme bölümüne (kayıt Kabule) götürüyorlar. orada kıyafetlerinizi çoraplarınızı vs. veriyorlar. Sonra koğuşlarınızın olduğu alana götürüp, burada sizin takım manga sıra numaralarınızın olduğu bir kağıt veriyorlar. diş fırçası vb malzemelerinizi dağıttıktan sonra koğuşlarınıza geçip hazırlığınızı yapıyorsunuz. Hazırlığınız bittikten sonra yemekhaneye götürüp yemeğinizi yediriyorlar. ilk gün böyle bitiyor.

    -

    NOT: ben gittiğim gün yatışımız gece 12 yi bulmuştu. Yatmadan hemen önce size ertesi gün kalkacağınız saati söylüyorlar. Bizim KALK saatimiz 05:30 tu.

    -

    2. NOT:

    SÖYLEMEYİ UNUTTUM; HAFTADA 2 GÜN DUŞ ALMA HAKKINIZ VAR. Biz Duşa öğleden sonra girdik. Sizin de aynı olur büyük ihtimalle.

    -

    (1.HAFTA) 2.GÜN:

    2.gün eğitimlerin başladığı gün. Sabah kalktıktan sonra saat 06:00 da kahvaltıya gideceksiniz. ondan sonra bir iştima alınacak . bugünden itibaren Düzen eğitimleri veriliyor ilk hafta (RAHAT, HAZIR OL, SELAM VERME (Tekmil verme) vb. ilk hafta böyle geçiyor. Öğlen yemeği saat 11:30 ta oluyor. Bizim böyleydi. akşam yemeği ise saat 16:30 da yeniliyor. her gününüz böyle geçeçek zaten.

    -

    (2.HAFTA)

    2. Hafta ise Atış yapacağınız hafta oluyor. Bu hafta genellikle atış eğitimleri ile geçiyor. Atış yapacağınız Tüfeğin adı G3 (Piyade Tüfeği) hiç korkmanıza gerek yok. Bu tüfek hiç tepme yapmıyor. Çok gürültü çıkaran bir tüfek ama sesi kadar korkutuvcu değil :) :) 2. Haftanın başında G3 tüfeğinin özellikleri komutanlarımız tarafından bize anlatıldı. Sonrasında G3 ün sökülüp-takılması parçaları vs. anlatıldı. Yine elimizde G3 varken duruş eğitimi nasıl yapılır onlar anlatıldı. 2 gün böyle geçiyor. Gece eğitimini de unutmamak gerek. 2. Haftanın sonunda Atış günü geliyor. Atış yapacağınız mesafe 25 Metre. Yatarak atış yapıyorsunuz. Atış yaparken komutanlarımız zaten bizim hep yanımızda durdu. Atış yapmadan önce atış komutunu bekleyin; komut geldikten sonra atışınızı yapın gitsin. 2. Hafta atış yaptıktan sonra bitiyor zaten  

    -

    NOT: 3 Atış hakkınız var.

    -

    (3 ve 4.HAFTA)

    Evvet , geldik 3 ve 4.Haftaya. Bu haftadan sonra HER GÜN törene çalışacaksınız. 3 ve 4. haftalar tören hazırlıkları ile geçiyor. Atıştan hemen sonra Sizi 320 lik paket diye bir pakete ayıracaklar. komutanlar boy, kilo vb kriterlere göre ayıracaklar. 320 lik pakete girerseniz çok yürüyeceksiniz. Eğer 320 lik pakete girmezseniz sürekli mıntıka ve tuvalet temizliği ile zamanınız geçecek :) :)

    -

    Ben 320 lik pakete girmeyeyim, koğuşta yatayım diye bir durum yok kesinlikle :) :) Bizim koğuşta kaçmayı deneyenler oldu ama kaçmayı başaramadılar.

    -

    Yaklaşık 10 gün kadar bir süre tören hazırlığı ile geçiyor. Törenden sonra eşyalarınızı toplayıp en geç 13:00 - 14:00 gibi askeriyeden Terhis Belgenizle çıkarsınız :) :) :)

    -

    SOSYAL İMKANLARDAN KISACA BAHSEDEYİM:

    -

    Askeriyenin içinde 2 tane kantin var. 1.si Merkez kantin. bir de diğer kantin var. MERKEZ KANTİN. Burası bizim gitmemizin yasak olduğu kantin. Kantinlerin içinde PS3 Langırt vb aletler mevcut. zaman geçirmek için PS3,PS4, langırt oynayarak zaman geçirebilirsiniz. Hemen küçük kantinin yanında pide lahmacun yapan bir tesis var. Yemekhaneden yemek istemediğiniz zaman oradan birşeyler yiyebilirsiniz. Sosyal imkanlar bu kadar:) :)

    -

    -

    NOT sakın dışarıdan yemek sipariş etmeyin Siparişiniz Nizamiyeden geri gidiyor. Ayrıca KOMUTANLAR bu duruma çok kızıyor, haberiniz olsun :)


    Benden bu kadar. anlatacak bir şeyim kalmadı şimdilik :) :)





  • cankaragol48 C kullanıcısına yanıt

    Hocam siz aşı oldunuz mu ? Yani tetanoz ve menenjit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riqus -- 19 Nisan 2024; 22:45:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riqus kullanıcısına yanıt
    Hayır, ben aşı olmaya gerek yok diye düşünüp aşı olmadım. Benim askerlik 1 ay olduğu için gerek görmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cankaragol48 C kullanıcısına yanıt

    Hocam selam, iceriye ilac ve sivil hat sokma isi nasil oluyor? Hatti direkt olarak cüzdanda sokabilir miyiz? Askercell alip yine de iceride sivil hat kullaniyorlar ogrendigime gore




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 21 Nisan 2024; 17:48:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Massohcu kullanıcısına yanıt
    Selam :) içeriye ilaç sokma işi şu şekilde:
    -
    Askeriyeye ilk girişte sizi kronik rahatsızlığı olanlar ve sağlıklı olanlar şeklinde 2 gruba ayırıyorlar. Sonrasında görevli doktora gitmeden önce hastalıklarla ilgili size kağıt verilecek. O kağıda kronik rahatsızlığınız var ise işaretleyip doktora söylemeniz gerekiyor. Doktor yanınızda ilaç olup olmadığını soruyor. Doktor izin verir ise ilaçları yanınıza alabiliyorsunuz. **Yalnız size tavsiyem ; yanınızda Reçeteniz var ise onu yanınızda taşımanız. Aksi takdirde vitamin ve burun spreyi dışında diğer ilaçları sokmak yasak 🚫 Benim vitamin ve mide bulantısı hapım vardı. Vitamin dışında diğer hapları çöpe attırdılar. BENİM DÖNEMİMDE BÖYLEYDİ EN AZINDAN. ŞUBAT 2024
    -
    Askercell konusunda ise; askercell hattını alıp içeride sivil hat kullanabilirsiniz. Duyduklarınız doğru. Sivil hattı Cüzdanınızın içine saklayabilirsiniz. Kimse cüzdana bakmıyor. Yalnız, sakın bavulunuzun içine SİM kart veya telefon koymayın. Bavulunuzu X ray e atıyorlar, X ray de hepsi çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankaragol48 -- 21 Nisan 2024; 19:36:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.