Şimdi Ara

15 Yaşından Sonra Boy Kaç Cm Uzar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
109.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an 15.5 yaşındayım,yakında 16 ya gireceğim. Ergenliğe 13 yaşında girmeye başladım.14 yaşında tam belirtileri başladı, ama 2 yıldır çok fazla boyum uzamıyor.Çünkü 2 yıldır uyku düzenim düzensiz olduğu için böyle diye düşünüyorum.bu 2 yıl içinde hep geç yattım saat 1-3 arası.Artık tekrardan erken yatmaya başladım, bu saatten sonra uzama imkanım var mı? bir de 13 yaşından bu yana ayakkabı numaram 4 numara büyüdü şu an giydiklerim de küçük gelmeye başladı toplamda 5 numara yani. Ama boyum toplamda 6 cm uzadı.Sizce bunun sebebi nedir? ergenliğim bitmiş olsa ayaklarım büyümeye devam etmezdi değil mi? boyum 13 yaşından önce her sene 5 cm uzardı. Erken yatmaya başlsam tekrar öyle olur mu ?



  • 13 yaşından önce boyunun her sene 5 cm uzaması sağlıklı olduğunun göstergesi. Annen baban boyunu takip ettiler mi her sene?

    Ergenliğe girince boy uzamanda sıçrama olur normalde 5 cm uzuyorken 8 cm uzarsin ve ondan sonraki seneler azalarak uzamaya devam edersin.

    14 yasinda 8 cm

    15 yasinda 4 cm

    16 yasinda 2 cm

    17 yaşında 1 cm

    Rakamlar sadece fikir versin diye yazdım.



    Şimdi yaşın küçük bu yüzden boyunun uzaması için erken yatmaya, özellikle yüzme, voleybol,basketbol gibi sporları aktif olarak yapmaya özen göster. Bu arada boyun kaç?
  • delisakir6 kullanıcısına yanıt
    evet boyumu takip ettiler. Ama ergenliğe girince birden boyumda sıçrama olmadı.

    Ergenlikten önce de boyumda sıçrama olmadı. Hep uzundum zaten ama hiç birden uzama olmadı.

    Şu anda da boyum 184 ama az az uzamaya başladı. bu 2 yıl içinde tam tersi birden uzamam gerekirken.

    yani gelişimim durma evresine girmiş olsa, ayağımın büyümeside dururdu diye düşünüyorum o yüzden sordum.

    ve bu boyda kalmak istemiyorum en az 195 olmak istiyorum.
  • Ergenlik döneminde yılda 5cm boy uzaması olması gerekiyormus. Ergenlik bitince artık büyümen yavaşlayarak duracak. Boyun 184 olduysa muhtemelen boy uzaman yavaş yavaş duracaktır. Tahminim 190 ı biraz geçersin.

    Ben boyumu hiç takmadım 18 yaşıma kadar aklım neredeyse şimdi neden kısayım diye dert yanıyorum ( 167 cm)

    Dua et annen baban ilgiliymis.

    Ayrıca çok işine yaramayacaksa 190 dan sonrası da kötü olur.
  • Purkan P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 1.84 boyun var siz Allahtan cezanızımı istiyorsunuz anlamıyorum 1.95 olup napıcan basketçimi olmak istiyorsun
  • dostumhttp://www.agrisinaiyigelen.com/en-hizli-boy-uzatma-yontemleri-boy-uzatma-egzersizleri/En hızlı boy uzatma yöntemleri diye bi yazı okudum geçenlerde. Belki faydası olur. Benim boy 1,74 valla Türkiye ortalamasının üstünde ama !,85 in üstünde olmak istiyorum. Yaşım 17. Burada yazzanları uyguluyorum bakalım hayırlısı




  • delisakir6 kullanıcısına yanıt
    boyum 184 ama birden olmadım birden uzama olmadı yani hep yaşıtlarımdan uzundum.

    genetik olarakta kısa değilim babam uzun ama şu an daha uzun olmalıydım bence

    ve nerdeyse uzamam durduğu için bu soruyu sordum ayaklarım büyümeye devam ediyor boyum kaldı orantısız gözüküyor

    o yüzden en az 195 olmam lazım
  • agrisinaiyigelen A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • ben ergenliğe 13 yaşında girdim şuanda yaşım 15 ergenliğe girdiğimden bu yana yaklaşık 15 santim uzadım ama uyku düzenime hiç dikkat etmiyorum boyum 169 basketbol oynuyorum beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum sizce boyum 178 civari olur mu annemin boyu 158 babamın boyu 174 uzamayı çok istiyorum nolur bilgili birisi cevap versin
  • bugnayman B kullanıcısına yanıt
    (Anne boyu+baba boyu+13)/2 yapınca çıkan sonuc +-5 cm oynama payıyla bulunabilir. 175 civarı olursun
  • Delisakır6 sanırım o verdiğin hesaplama bilgisi yanlış benim boyum 1.88 cm 17 yaşındayım babam 1.70 annem 1.70 boya sahip üst sınır yanlış çıkıyor sanırım eski genlerin bağlantısı var.
  • Beyler, ben şuan 15 yaşındayım. 5 veya 6 ay sonra 16 olucamve boyum 1.76-1.78 arası bişeyler. Son 2 senedir boyum neredeyse 20 cm uzadı ve 3 veya ayda hemen hemen 5 cm uzandım . 8.sınıftayken en kısa bendim (şuan çoğundan uzunum).Boyum sonradan uzamaya başladı. Annem ve babamın boyları da 1.60 - 1.65 arası. Anne tarafım çok uzun (1.90 - 1.80 ler var) ama baba tarafım kısa (en fazla 1.70 ler). Benim anne tarafıma çektiğim söyleniyor. Şimdi sorum şu :En fazla ne kadar uzarım veya 1.80 - 1.85 arası bişeyler olur muyum? @delisakir6
  • Benim yaşım 14,5 yakında 15 yaşına gireceğim şuan boyum 1,70 babamın boyu 1,80 ablalarımın boyları 175,170 annemin boyu 1,62 sizce 1,80 e kadar uzar mıyım (sürekli olarak spor yapıyorum)
  • dostum %80-85 genetik bir durum bu. Benim boyum 1.72 ben bile bu kadar dert etmedim ayrıca. barfiks direğine günde 2 dk asıldım yoğurt yedim spor yaptım her şeyi denedim 1 cm bile uzamadım sonra doktora gittim büyüme plağının rontgenini çektiler ve büyüme plağımın kapandığını, artık balığın en iyi yerini yesem bile uzamyacağımı söylediler. yani öğrenmek istiyorsan gidip doktora röntgen çektiriceksin uzayıp uzamıcanı söylerler. bu arada benim büyümem 14 yaşımda durdu ortaokulda da 1.72 ydim bir çok kişiden uzundum lisede karşılaştığımıda bana 7 8 cm fark atmışlardı herkes farklı bir zamanda boy atıyor. Bu arada 1.84 boy gayet ideal 1.90 olursan bu sefer gelecekte takım elbise ceket falan alırken bulamamaya başlarsın daha sıkıntılı durum olur tabii havan da olur ama ben liseyi bitirdim gayet de kızlarla aram iyiydi çok da önemli bir durum değil yani(basketçi değilsen).
  • Aga şu an 15 yaşındayım Ağustos ta 16 oluyorum annem 157 babam 172 ben şu an 174 üm ileride boyum en fazla kaç olur

  • delisakir6 kullanıcısına yanıt

    Kac yil olmus konu kapanmis ama bende yillar once anlattigin durumdayim boyun kac suan abi?

  • 21 yaşına kadar uzamanız mümkün hocam çok dert etmeyin şuan ki boyunuza +10 cm vs. minimum ekleyebilirsiniz bence.

  • Sana tavsiyem vitamin takviyesi

    Ama ağızdan alınan dan değil. Neden mi?

    Çünkü ağızdan alınan mide asidine düşüyor çoğu ölüyor,

    Sonra bağırsak iyi çalışıyorsa az kalan vitamini emiyor ve kana karıştırıyor sonra hedefe gitmesi gerekiyor ama maalesef yetersiz


    Aşağıdaki sitede vitamin deposu Türk malı sağlık bantları var. İçerisinde gümüş İyonu kırmızı kore ginsenkgi saponin germenyum kalsiyum bayağı bileşen ve elementler var. Yapıştırıysun hemen deriden kana karışarak vücudu tedavi ediyor. Pilot bölge sağ arka sırt oradaki kas önemli, sonra sıkıntılı yere yapıştırıyorsun. Çevremde 20 ye yakın insana kullanırdım. Bel fıtığı boyun fıtığı mantar diyabet tansiyon migren çok var tekrar geçmiş olsun sorunuz olursa seve seve yanıtlarım




    entering.onemoreglobal.com

  • Çıldıracam amk ben 1 ay sonra 15 olacam boyum 1.55 1.56 arası boyum 14 yaşın ortalarında 5 santim falan uzadım acaba uzayabilirmiyim onuda bilmiyorum derde bak mk

  • l o o o s L kullanıcısına yanıt

    Şimdi kaç oldun ? Ben şimdi 14 yaşındayım 5 ay sonra 15 olacağım ve sınıfın en kısasıyım, 1.66 gibi boyum. Sizce ne kadar uzarım?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.