Şimdi Ara

150-200.000 tl borcum var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçmiş olsun arkadaşım diyebileceğim tek şey bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayat günahı olmayanlardan hesap soracak kadar acı gercekten gecmis olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • taytay123 kullanıcısına yanıt

    bayağı olduk. Anayasa mahkemesini yerel mahkeme sallamıyor,AYM kararı beni bağlamaz diyor.


    Basın hürdür,sansür edilemez yazıyor anayasada Türkiye de sansürün kralı yapılıyor.


    herkes önceden izin almaksınız istediği yerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapabilir yazıyor anayasada ama uygulamada öyle değil.


    Anayasa da laiklik var ama uygulamada yok.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Beni niye siyasi konuların içine çekiyorsun kardeşim ben burda adamın sorduğu birşeye açıklık getirdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeşim.

    Bundan 5 sene önce bende battım. 150 bin + Cupra gitti borç kalmadı ama halen ceremesini çekiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_34

    Geçmiş olsun kardeşim.

    Bundan 5 sene önce bende battım. 150 bin + Cupra gitti borç kalmadı ama halen ceremesini çekiyorum

    hangi işte battın

  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt
    Benimki dost kazığıydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimseye ödeme sözü verme yeter. Benimde 300.000 TL var. Üstüne bir taşınmaz yada araç falan yoksa maaştan başka bir şeye haciz koyamazlar.

  • benim dayım vakıflar genel müdürlüğüne yıllardır borçlu ama ödemiyor. eve haciz gelmiş hacize gelen kadın ananemi görmüş. evin içi de harabe en yeni şey 15 yıllık çekyat onu da biz vermiştik. neyse hacizci kadın acımış bizimkilere 50TL bırakıp gitmiş. kesin bir şey olmaz diyemem ama çok sıkma canını hal olur elbet.

  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Gelirse aileniz bunlar bizim eşyalarımız dediği sürece haczedemezler. Haczedilse bile evdeki eşyalar zaten satılamaz onu dert etmeyin. Hapis sureci de şöyle işler ilk önce haciz olur, haciz işlemi sırasında size borcu ödemeniz için avukat aracılığıyla taksitli bir plan ayarlanır, eğer bu plana uymayıp borcu odemezseniz o zaman hapis söz konusu olabilir. Borcu ödememe dışında borç ödeme için yeterli paranız olmasına rağmen ödememeniz gerekir. Bu nedenle en başta haciz sırasında size plan uygulanmasini istemeyebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adam


    "paranoyak sizofreni hastasiyim"



    diyor..


    millet ciddi ciddi cevap yazıyor. Belkide adam gördüğü bir hayali anlatıyor..

  • Maalef zor günler sizi bekliyor. Benzer şeylerin çok daha ağırını 2010 yılında yaşamıştım. Hayatta erteleyeceğin, kaçıracağın şeyler olacaktır. kurt kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz misali izleri de kalacak. Ama unutma ki bunun da zamanı geldiğinde çıkışı olacak.


    Baban şirketi senin üzerine kurduysa daha önce kendi üzerine kurup iflas ettiği şirket olmalı. Kısacası baban ticarette pek başarılı değil (benim babam gibi), borcun ödenmesi konusunda ona çok güvenmemelisin. Bu başarısızlığın sebebi bazen ayağını yorganına göre uzatamama, bazen herkesi kendin gibi sanıp güvenmekten/iyi niyetten kaynaklanır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. hapse girmezsin. ancak borcları iyi yönetmen lazım.

  • tonodias kullanıcısına yanıt

    manyakmısın sen aq

  • Geçmiş olsun bizim şirketin de 600 binin üzerinde borç var. Gelir pek yok.En başta evdeki iş yerindeki malları başka yere naklet. İcraya geldiklerinde 2 kişi sana tahaddüt imzalatmak isteyecek eğer onu imzalar ödeyemezsen hapse girersin 3 ay. Tahaddütü imzalamaman lazım. Tahaddüt imzalamazsan içeri atamazlar.

  • para borcundan dolayı hürriyeti kısıtlayıcı ceza verilemez ilkesi geçerlidir. hapse girmezsin. tabii karşı taraf bazı edimlerini dolandırıcılık vb ceza hukukunda tanımlanan soyut suç taasvirlerinden birine girdiğini ispatlarsa oradan gelme ihtimali var. üzerine malmülk yoksa hiçbir şey olmaz. icra-iflas kanunu borçluyu da korur, 'muhtaç kalmaması gerekir' der.

  • Hapse girmek istemiyorsanız icra taahhüdü, ticareti terk ve karşılıksız çek konularında bir avukata danışmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir plan yapmalısın.


    Devlet borçları ile özel sektör borçlarını ayrı ele alman lazım.


    En başta kaydı kuydu olmayan elden şahıs ve firmalara borcun varsa bunları note edip altın veya dolar karşılığı yaz. Daha sonra borçlu olduğun kişilere telefon açıp bu parayı ödeyemeyeceğini ve durumunun kötü olduğunu söyle. Yıllar içinde durumun düzelirse ödeyeceğini belirt.


    Sana borcu olupta ödemeyenler varsa 100 TL den 10000 tlye miktarına bakmadan para toplamaya çalış. Gerekirse her gün ara. Tel açmıyorsa mesaj at. Mail at. Hatta mektup gönder. Sürekli paranı alana kadar iletişim kur. Ancak asla küfür etme. Asla kızgın ifade etme. Sürekli durumunun kötü olduğunu söyle.


    Banka ve turkcell gibi firmalar borçlarını başka firmalara devreder. Bu firmalar ile iki şekilde anlaşmaya git. Örneğin turkcellde 11000 borç var ve sen 5000 vereyim kapatalım yoksa ödeyemem de. Yada 7000 TL olarak ayda 1000 TL yedi ayda ödeyeceğini söyle. Bu ve benzer şekilde bu borçları en önceliğe al.


    Devlet borçlarına vergi - sgk - bağkur sıralaması yap. Şirkette çalışan varsa hemen çıkar. Sgk nın km yazmasına izin verme. Şirketi kapatabiliyorsan hemen kapat stopaj vs yazmasın. Sürekli devletin yasal düzenlemelerini takip et. Vergi dairesine gidip bilgi al. Eğer maaşın hem bankaları hem devlet borçlarını ödemeye yetiyorsa yapılandırma yaptır.


    Geçici olarak gücün yetiyorsa ek iş yap. Ek işler mümkünse işçilik işleri olsun. Örneğin işten çıkıp garsonluk gibi bir şey yapma. Örneğin badana boya yapmak, evde betondan saksı yapıp çiçekçilere satmak gibi el yakınlığına uygun işçilik isteyen bir ek iş yap. Bu işler bazen 1 haftada bir aylık maaş kazandırabilir. Ayrıca esnek olur.


    Minimalizmi araştır. Minimalist yaşamaya çalış. İhtiyacın olmayan hiç bir şey satın alma var olan her şeyi sat bağışla kurtul.


    Her akşam yatarken bütün borçlarını ödememiş olduğunu ve yeni bir araba aldığını hayal et. Ve sürekli Allahtan yardım iste ve dua et.


    UNUTMA Kİ BORÇ ÖDEYEN ERKEK, PARA KAZANAN ERKEKTEN DAHA SAYGINDIR.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • keşke çok param olsa herkesin borcunu öderdim

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.