Şimdi Ara

150 binde biten motorlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
6.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    japonic youtube kanalından izleyerek yazıyorum

    japonic 7-8 senedir orada

    japonlar 100.000 km de ki bir arabaya DÖNÜP BAKMAZ BİLE diyor.
    Çok büyük ihtimalle işçilik ücretleri çok yüksektir o sebeple. Benim bulunduğum ülkede de sandık motor veya çıkma motor komple motor rektefiyesinden çok daha ucuza geldiği için motor onarımı yaptırılmaz kolay kolay. Veya motoru bozulan arabayı hurdaya ayırırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Bendeki araç 185binde ve yağ eksiltiyor. Radyatör pastan delinmiş uzun yolda su bitiyor sonra araç hararetten segmanlar yada supap lastikleri zarar görüyor ve yağ eskiltmeye başlıyor. Daha motor üst kapak açtırmadım. Sesinde hiçbir sıkıntı yok ama gel gelelim 10binde 4 lt yağ yakıyor gaza abanırsan daha çok..



    Turbo dağıtsa motor gider

    Enjektör işeme yapsa motor gider.

    Radyatör delinse motor gider

    Yağ pompası ki en riskli parça motor gider



    Motor durduk yere zaten dağılmaz bu kompanentler yüzünden ne oluyorsa oluyor



    Yağ falan hikaye ....
    Senin aracının sonu bu yağ eksiltme hadisesi sebebiyle olacağa benziyor. Bir araç yağ eksiltmeye başladıkça ister istemez yağın özelliği kayboluyor ve koruyamıyor bu da hasarı artırıyor, artan hasar ile araba daha çok yağ yakmaya başlıyor. Mesela gün geliyor ve araç 1000km'de 4 litre yağı bitirmiş ve sen bunu yağ ikaz lambasının yanması ile anlıyorsun. Eğer bu yağın üstüne tamamlaya tamamlaya gidersen o koyduğun yapın da bir anlamı kalmıyor. Zaten ciddi yağ eksilten araçlarda bana kalırsa yağ değişimi elzem. Çünkü eksilen yağ özelliğini ciddi anlamda kaybediyor.



    Bu yağ eksiltme hadisesi motordaki hasarın boyutunu ciddi anlamda artırıyor. Mesela krank kurtarılabilirken belki kurtarılamaz hale geliyor vs. daha çok parçada hasar oluşuyor kaçışı yok.



    Sözünü ettiğin gibi hararet, hava filtresi, turbo gibi motor harici parçaların da motorun ömrünü azaltma ihtimali yüksek.



    O yüzden yağ kontrolünü bana kalırsa günlük yapmaya çalış ve aracını fazla sıkıştırmadan kullan ve ciddi oranda yağ eksilmişse yağı değiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakımı adam gibi yapılmazsa, ucuz ve adi yağ kullanıp, km fazlasıyla geçerse, soğuk motorda çok gaz verilirse 100 binde bile motor yapılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüs ve kamyonlar da durum nasıl acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgul2002

    Otobüs ve kamyonlar da durum nasıl acaba
    Bmc bile 1 milyonu rahat geçiyor yağ ve filtreleri düzenli değiştiyse birde mazot çok önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her haltı devire bağlıyorsunuz.Devirsiz kullanmak motoru yorar asıl.Astra j 1.6 benzin araç ile 140-180 kmh arası 4-5 bin devir giderdim saatlerce.Arkadaşlar bakımlı araç yüksek devirde yapar sıkıntı olmaz.Önemli olan bakımı yapılıyormu.



    Bide ani hızlanmalardan kaçınmak lazım ani hızlanma devir yükselmesi falan motora, motor kulağına falan zarar bunlar.Motoru çalıştırıldığında ve stop etmeden 30 saniye beklenilmesi de yeterlidir.



    Şimdi 1.5 dci clio aracım var, ayda 1-2 kez çıkarırım dışarıya 120 kmh 3. vites 4000 devir 20 dakika falan sürerim.Hem dpf temizlenir hemde motor rahatlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musluk Suyuu -- 19 Ocak 2019; 19:9:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musluk Suyuu

    Her haltı devire bağlıyorsunuz.Devirsiz kullanmak motoru yorar asıl.Astra j 1.6 benzin araç ile 140-180 kmh arası 4-5 bin devir giderdim saatlerce.Arkadaşlar bakımlı araç yüksek devirde yapar sıkıntı olmaz.Önemli olan bakımı yapılıyormu.



    Bide ani hızlanmalardan kaçınmak lazım ani hızlanma devir yükselmesi falan motora, motor kulağına falan zarar bunlar.Motoru çalıştırıldığında ve stop etmeden 30 saniye beklenilmesi de yeterlidir.



    Şimdi 1.5 dci clio aracım var, ayda 1-2 kez çıkarırım dışarıya 120 kmh 3. vites 4000 devir 20 dakika falan sürerim.Hem dpf temizlenir hemde motor rahatlar.
    2 bin devirle giden bir araç ile 4 bin devirle giden aracın yağlaması çok farklı olur yüksek devirlerde yağlama azalır aşınma artar bakın ticari araçlara 1.5 milyon kilometreleri görüyor devirli kullanılsa yarısını bile göremezler bu kmnin.He ben demiyorum aracı 1500 devirde kullanın oda zararlı ama ideali 2000-3000 aralığıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 19 Ocak 2019; 20:15:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen hafta babamın olan 7 yıl kullandığımız 148 binde 2008 dizel focusumuzu sattık. Bu süre zarfında hiç yağ eksiltme yşamadık, castrolden başka yağ, opetten başka yerden mazot almadık. Gelen de hava da kaptı zaten.

    Orjinal km.li araç yokki piyasada. 100-150 binlerde tabi motor yaptırırlar.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Eğer ki radyatörde pas varsa içerisinde antifiriz konulmamıştır.Neden değiştirmiyorunuz.Çok mu masraflı?

    10 bin kmde 4 litre yağ eksiltmesi çok ta büyük bir problem değil. 4litre tam sentetik yağ 100-200tl arası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    japonic youtube kanalından izleyerek yazıyorum

    japonic 7-8 senedir orada

    japonlar 100.000 km de ki bir arabaya DÖNÜP BAKMAZ BİLE diyor.
    Bir japon olduğunu varsayalım. Gelirin 4-5 bin euroya tekabül ediyor olsun. Sıfır bir araç 20 bin euro civarı yani 4-5 aylık maaşın 0 bir araç alıyor. Bunun yanında işçilik ücretleri yüksek aracın kaputunu açmaya 500 euro alıyorlar ve 4-5 yaşında araç 3-4 bin euroya satılıyor.

    Şimdi bunu alıp Türkiye ye getirelim 30 bin TL maaş alıyorsun sıfır araç 120-150 bin TL. 4-5 aylık maaşın sıfır araç alıyor ve 4-5 yaşında bir araç 20-30 bin TLye satılıyor ve bu 20 bin liralık aracının kaputunu açmak için dahi 3-5 bin TL tamir ücreti istiyorlar.

    Sen olsan 100 bin üstü araba alır mıydın?




  • altrea kullanıcısına yanıt
    Radyatör deki pasın antifriz ile ne alakası var ben anlayamadım. Araçta antifriz olmasa -10 derece kaç kere gördü en iyi ihtimal motor tapaları atardı.



    Bu araç bu zamana kadar hiç yağ eksiltmedi 0-30 yağ koyuyorum tam sentetik ama durum hiç normal değil.

    Zaten sağlıklı bir motorun bu kadar yağ eksiltmesi normal değil. Resmen yanma odasına yağ giriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araçta dijital yağ seviye göstergesi var. Araç kontak çevirince yağ seviyesini zaten görüyorum kaputu açıp yağ çubuğuna bakmama gerek yok.

    Yağ özelliği kayboluyor diyorsun ancak yanma odasına yağ girdiğinde yanıyor ve egzos atıyor sistemde dolaşan yağ yanma odasına zaten girmez neden bozulsun. Tam sentetik yağlar 20bin kmden fazla kullanılıyor. Ben 10binde bir değiştiriyorum. Yağın özelliğinin kaybolacağını zannetmem.



    Motoru açıp göreceğiz ozaman akadsr motorda ne hasar var bilemem ancak bir kaç kişi en fazla segman atarız açmışken kol yataklar değişir diyorlar. Ben sübap lastiklerinden şüpheleniyorum. Zaten triger zamanı geldi onuda aradan çıkartı cam fazla masraf çıkmaz gibi bakalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçtaki sensörlere güvenme derim. Ama çubuk ile kontrol imkanı yoksa yapılacak birşey yok malesef.



    Yanan yağ atılıyor evet. Demek istediğim karterde kalan yağın miktarı azaldığında yağ ömrünü çok daha erken tamamlıyor. Aracın yağ kapasitesi 5 litre ise ve 2 litre eksilttiğinde araç kullanıldığında o kalan 3lt yağ bozulmuş oluyor. Elle kontrol imkanın da yoksa yağ değişim esnasında bir yağına bak ne durumda, çok kötü durumda ise ona göre önlem al derim.



    Segman atarız ama kol ve yataklar değişir:) Ee geriye ne kaldı:) Ben yağ eksilten aracın tamamen sökülüp kontrol edilmesi taraftarıyım, çünkü yıpranmış parça daha sonradan sorun açabiliyor ve önceki yapılan işlem, parçalar hepsi ziyan oluyor. Ziyan olduğu gibi kalmıyor motor kullanılmaz hale geliyor ve daha fazla parça hasar almış oluyor.



    Supap lastiği basit iş onu ihmal etme ve krank havalandırma sistemini de kontrol ettir o sırada ondan da yağ eksiltiyor olabilir. Tabi bu kadar eksiltmez ama katkıda bulunuyor olabilir... Bu arada araban benzinli mi, dizel mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 300 liraya bakım yapıyorlar sanayi var ya o kadar ucuz ki bazen yeri geliyor üste para bile veriyorlar kafası bitmediği müddetçe daha çok 100 binde motor bitirenler olur.

    Basit bir örnek vereyim,daha geçen yağ değiştirdim dışarıda, 150 TL'ye de 265 TL'ye de var.Aynı marka bu arada, koyulduktan sonra ikisi de koyulur. Ama 265 TL olan versiyonun eski aracımda 200 bin km boyunca kullandım biliyorum her şekilde parasını hak ediyor biliyorum. Fakat yağcının dediği çok nadir bu yağı kullanan çıkar geneline ucuz olanını koyuyoruz. Hatta çoğunlukla 100 TL olan yağı kullanıyorlar. Hepsi o araca konulabiliyor ve markalı ama kalite farkı var.
  • Bakımını yaptır, yağını suyunu koy.. Motor öyle 150-200 binde ölmez..
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Antifiriz yağlı bir sıvıdır ve radyatörde oluşabilecek pası engeller.Araştır istersen..Bilgin olur.İçerisindeki sıvı eskimiş olabilir de..

    0W30 çok ince bir yağ.5W30 yada 5W40 vb 0W40 gibi yağlar deneyebilirsin.
  • Araştırdım içinde etilen glikol varmış bir tür alkol. Yağ diye birşey yazmıyor ... Zaten devirdaimde yağın ne işi var ... İlgi alaka için teşekkürler ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

    2 bin devirle giden bir araç ile 4 bin devirle giden aracın yağlaması çok farklı olur yüksek devirlerde yağlama azalır aşınma artar bakın ticari araçlara 1.5 milyon kilometreleri görüyor devirli kullanılsa yarısını bile göremezler bu kmnin.He ben demiyorum aracı 1500 devirde kullanın oda zararlı ama ideali 2000-3000 aralığıdır

    Alıntıları Göster
    o yağlama azalmasi falan hurafe o işler 4 bin sevirde yağlama yetersiz olsa 4 bin devir çevirttirmezler limit koyarlar.



    sürekli yüksek devirden motor yiyen araçlar genelde hararet yüzünden yer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sıfır km 2012 yılında aldıgım araç 170K km'de.

    Rutin bakımlar dışında bir kere dpf temizliği yaptırdım.1 kere sıcaklık sensoru arızası verdi sensor değişti. Onun dışında servis ile alışverişim olmadı. :)

    Şu rakamlarla 250K km kullanırım bu aracı diye düşünüyordum otomatik ihtiyacı doğdu.

    Aracı yeni ilana koydum satmak için, bu yuksek km'ye rağmen ilk sahibi olmam sebebi ile belki de arayan ilgilenen var.

    KM değil, km'nin doğruluğu aracın geçmişi araştırılmalı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

    2 bin devirle giden bir araç ile 4 bin devirle giden aracın yağlaması çok farklı olur yüksek devirlerde yağlama azalır aşınma artar bakın ticari araçlara 1.5 milyon kilometreleri görüyor devirli kullanılsa yarısını bile göremezler bu kmnin.He ben demiyorum aracı 1500 devirde kullanın oda zararlı ama ideali 2000-3000 aralığıdır

    Alıntıları Göster
    Yağlama azalır derken? Aksine yağlama hızlanır, yağ pompası doğrudan motorla aynı devirde döner. Devir arttıkça yağlama basıncı ve hızı da artar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.