Şimdi Ara

1500tl ye kadar kalvye önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aklımda corsair k95 platinum razer blackwidow elite geçen ay çıkan modeli o bide razer blackwidodw chrome v2 tournament edition büyüğünü istemiyorum makro tuşları falan sevmiyorum öyle şeyleri ondna küçük alcam başka öneriniz varsa yazın please



  • razer klavyede omron swicth kullanmıyor
  • Rampage kb-r73 e bakabilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Veya rampage kb-r 74 e de bakabilirsin logitech g103 e de bakabilirsin logitech g213 olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • leogregory kullanıcısına yanıt
    Hocam K95 Platinium bunu harcar. Ben de bu konunun aynısını açmıştım. Tartışmasız K95 Platinium. Switch olarak da Brown almayı planlıyorum yazılım yazdığımdan dolayı. Ama siz yazı yazmayıp full oyun oynuyorsanız Red alın derim. Oyunla alakanız yoksa da Blue switch daha mantıklı olacaktır. 5 macrosu var ama macrosuz istiyorsanız Razer Huntsman Elite alın derim. Ben de Black Friday'de hangisi daha ucuz olursa onu alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1500 lira kesinlikle abartı. Ben mevcut modellerin artılarını ve eksilerini yazayım. Daha 1 hafta önce Cooler Master MasterKeys MK750 aldım kendim.

    Almadan önce de çok araştırdım. LinusTechTips ve benzeri forumları, Reddit Mechanical Keyboards bölümü, gerçekten kaliteli incelemeler yapan YouTube kanalları. Genel olarak söylenen şey şu;
    Corsair, Razer, Logitech ve SteelSeries markaları işin donanım kısmında gerçekten iyi değiller. Yazılımları ile öne çıkıyorlar. SteelSeries Apex M750'nin tanıtım reklamı bile iyi bir örnek ne denli yazılım ağırlıklı bir ürün olduğunu göstermek adına.

    Şimdi; nelere dikkat edilmeli, onları da biraz açıklamak iyi olacaktır. Her şey RGB aydınlatma ya da yazılım değil nitekim. Switch'ler bir yana, klavye tuşlarının kaplaması çok önemli. Böyle bir paraya ABS denilen kaplamalı tuşlara sahip klavye alınmamalı. Bu tuşlar çok kolay parmak izi ve yağı tutuyorlar. Kullanım ömürleri uzun değil ve çok gecikmeden silinmeye/aşınmaya başlıyorlar. Double-shot PBT denilen duşlar, üstlerine işleme yapılmadan doğrudan olması gerektiği gibi üretilen tuşlardır.

    1500TL bütçe, Amazon.com açısından 230-235 Dolarlık bütçe demek yaklaşık olarak. Bu kadar bütçem var, hangi klavyeyi alayım diye yabancı forumlara sorarsanız doğrudan Ducky Shine ya da iKBC isimlerini duyarsınız. Bu markalar hem klavye iskeleti hem de tuş kaplamalarının kalitesi açısından Razer, Corsair ve SteelSeries'in fersah fersah önünde.
    iKBC MF108;https://www.amazon.com/MF108-Mechanical-Keyboard-Aluminum-Keycaps/dp/B06W5SBQNG/
    Ducky Shine 6;https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=3541 (Ducky Shine 7 de duyuruldu ve aynı sitede ön siparişte şu anda)


    Yok ben Türkiye dışından almayacağım dersen bunlar seçenek olmaktan çıkıyor tabi ki. Benim Cooler Master'dan yana tercihte bulunma sebebim bütün bu araştırmalarım esnasında bu bilgileri veren ahali Cooler Master'ın klavyelerinin Razer'gillerdense, Ducky ve iKBC gibi olduğunu söylediler. RGB'yse RGB. Cherry MX switch ise o da var.
    Neyse, kendi tercihimi ülkede modeller hakkında bilgilerimi paylaşırken daha detaylı açıklayacağım;
    - Corsair K70 MK.2 / K95 Platinum, temel olarak ikisi de aynı klavye. Corsair'in bu 2 üründeki malzeme kalitesini gömmüyorlar en azından. Yine de memnun değillerdi. K95'in en bariz avantajı macro tuşlarının olması. Corsair'in en bariz eleştirildiği şeylerden biri gerçekten malzeme kalitesi. randomfrankp isminde klavye konusuna hakim bir YouTuber var ve o bile K95'indeki tuş takımını değiştirdi. Corsair'in K70 MK.2 SE dışında düşünülebilir bir modeli yok bence. O da double-shot PBT tuş kaplamaları ile geliyor olmasından kaynaklı. Bir de Corsair standard tuş dizilimi kullanmıyor. Space tuşu ve birkaç tuş daha normal konum/boyutlarından farklı. Kullandıkları yazı fontu da rezil bu arada bence. Corsair klavyenizin tuş takımını değiştirmek isterseniz ya yine Corsair alacaksınız ya da başka bir marka alıp en alt sıranın öyle başka telden çalmasına göz yumacaksınız. Ha, bir artısı var, ses kontrol tekeri Corsair'in bu 2 modelinde plastik değil metalden yapılma. Daha sağlam, oturaklı bir his veriyor.
    - Razer hakkındaki görüşler Corsair kadar olumsuz değil esasında. Özellikle klavyelerinin içinden çıkan o el koyma desteğini istisnasız herkes çok övüyor. Razer BlackWidow Elite, BlackWidow V2, Huntsman Elite. Seçenekler bunlar Razer'da. Tuş takımı sorunu Razer'da da var. Razer da standard dizilim klavyeler üretmiyor. Hatta Corsair'den daha kötü oldukları bir şey var; double-shot PBT tuş takımını klavyelerine koymadıkları gibi satmıyorlar da.
    - SteelSeries bu klasmanda geniş bir ürün gamına sahip değil zaten. Apex M750 var sadece. M750 bence hiç de alınası bir klavye değil. Bu seviyedeki bütün klavyelerin içinden ekstra özellikler çıkıyor. El koyma destekleri, medya tuşları, yok önde ya da üstte rgb aydınlatma barı. Bunda hiçbir şey yok. Switch olarak da QX2 adını vermişler ama Gateron Red kullanıyorlar. Cherry Red'lerden bir nebze daha kötü bir switch bu.
    - Logitech bu klasmanda G513 ile boy gösteriyor. Corsair ve Razer için bahsettiğim bütün durumlar Logitech'te de var. Yani standard olmayan tuş dizilimi ve PBT olmayan tuşlar. Ha, bir yandan da açık konuşmak gerekirse MK750 almasaydım G513 alacaktım sanırım. Çünkü switch olayı tamamen kişisel ve mağazalarda denediğim kadarıyla Logitech'in kendi switch'leri (lineer olan) benim için en doğru switch. Bu switch'lerin bir iyi tarafı ise Cherry, Gateron, Kailh switchler tuşları ortadan destekliyorken Logitech switchleri şekilleri dolayısıyla tuşları, merkezden, çok daha iyi destekliyor. Bu da tuşların sallanma hissiyatını çok azaltıyor ve iyi bir şey bu. Aynı switch yapısının bir diğer etkisi ise RGB aydınlatma sadece tuşları aydınlatıyor. ÇEvresini değil. Bu nasıl bir görüntü istediğinize göre + ya da - puan. Malzeme kalitesi Corsair ve Razer'ın bir tık önündeydi. Ayrıca el koyma desteği için Razer'ınkilerden bile daha rahat diyen çok insan gördüm. Ve büyükmüş bu destek. Hani MK750'imde ben desteği klavyeye bitiştiremiyorum çünkü ellerim büyük. Bitiştirirsem ellerim masada kalıyor, destekte değil.
    - HyperX şimdiye kadar hiç değinmediğim bir marka. Alloy Elite RGB klavyeleri en başta gayet iyi görünüyordu. Hani çok rahat şekilde söyleyebilirim ki Corsair K70 Lux'tan daha iyi bir klavye. Ama bütçe daha fazlasına yetiyorken çok da yüzüne bakılacak bir klavye değil açıkçası.
    - Cooler Master'a gelirsek de MK750 benim kriterlerim açısından en doğru klavyeydi. Klavye oldukça minimalist (böyle bir minimalistliğe saydığım klavyeler arasında sadece G513 sahipti). Malzeme kalitesi olarak bütün bu modeller içerisinde en iyisi. Medya tuşları benim için önemliydi, ses kontrol tekeri olmasa da medya kontrollerinin olması güzel bir şey. Hiçbir şekilde markayı göze sokma çabaları yok. Klavyenin üstündeki tek CM logosu, ön bardaki aydınlatmada mevcut. Klavyenin tuşları ABS, diğerlerine bu açıdan bir üstünlüğü yok ama standard dizilim kullanan bir klavye. Yani bir gün PBT tuş kaplamalarına geçmek istersem hiç sorun yaşamadan ve seçeneklerim kısıtlanmadan başarabileceğim bunu. Bir de klavyenin gücünün çıkarılabilir kabloya bağlı olması güzel bir şey. Kabloda herhangi bir sıkıntı çekersem klavyeyi garantiye verip kullanma yokluğuna düşmektense Type-C uça sahip herhangi bir kablo ile çözebilirim bunu. Ayrıca masayı temizlemek gerektiğinde klavyeyi kaldırıp geri koymak açısından da bir kolaylığı var pratikte. Bir de böyle dedim diye kablo zayıf gibi bir izlenim oluşmasın. Gördüğüm en sağlam USB kablo. İki ucu da altın kaplamalı ve çevresi örgülü bir kablo.

    1500 liralık bütçe var diye fiyatları görmezden gelerek yorum yapmak olmaz. Modelleri fiyatlarıyla beraber bir tekrar yazayım ve bir liste oluşturayım;
    Corsair; K70 MK.2 930TL* (Sanalmarketim) / K95 Platinum 1450TL (QPBilişim) [* dikkat edin, SE değil bu model yani herkesin
    Razer; BlackWidow Elite 1000TL (Gamemar) / BlackWidow V2 800TL (Gamemar) / Huntsman Elite 1570TL (Gamemar)
    SteelSeries; Apex M750 900TL (D&R)
    Logitech; G513 Carbon 1000TL (Gameekstra)
    HyperX; Alloy Elite RGB 750TL (Hepsiburada)
    Cooler Master; MK750 680TL (Şu anda hem Zoccoshop'ta hem de Hepsiburada'da indirimde)

    Her şeyden önce tekrar hatırlatmak isterim ki böyle bir para verebiliyorsanız Ducky Shine 6/7 ve iKBC MF108 bütün bunlardan bariz şekilde daha iyi/kaliteli seçenekler.
    1- Şu fiyatlara bakınca MK750 tartışmasız 1 numaralı seçenek bence. Daha fazlasını ödeyebiliyor olmanız ödemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Malzeme kalitesi en üst seviye. PBT tuşları yok belki (içinden çıkan 9 tuş (esc+wasd+oklar) PBT ama bütün klavye değil tabi) ama standard dizilime sahip olduğu için değiştirmek istediğinizde seçenek bol.https://www.amazon.com/gp/product/B078LVM49C şu kargo dahil 25.5 Dolara geliyor TR'ye(yaklaşık 140TL). 820TL'ye 1. sınıf malzemeye sahip, double-shot PBT tuş kaplamalı Cherry MX Red switch'li klavye bu listedeki herkesi döver. Çok net. PBT tuşlar olmasa da açık ara 1 numaralı seçenek. Ürünün eleştirebileceğim ya da keşke şöyle olsaydı dediğim tek bir yanını bulamadım. Tek sorun; ürün TR'de sadece Red seçenekle mevcut. Brown ya da Blue switch isterseniz yurtdışına bakmanız gerekiyor.
    2- MK750 aklınıza yatmıyorsa 2 numaraya koyacağım ürün BlackWidow V2 olur. Switch seçenekleri mevcut ülkede zaten bu üründe. El koyma desteği hakkındaki bütün yorumlar olumlu. Belki malzeme kalitesi olarak Ducky, iKBC ve CM sınıfında değil ama kalanlar içerisinde bu konuda çok da bir fark yok zaten.
    3- G513 bence BlackWidow Elite'den daha üstün model bir model. Logitech'in Lineer switch'inin Razer Yellow ve Cherry Red muadillerine üstün olduğu bir şey var; bu switchler doğrusal oldukları halde yazma açısından da çok çok iyi switch'ler. Bütün G513 incelemelerinin ortak söylediği bir şey var, doğrusal oldukları halde yazmanın bu kadar iyi ve kolay olduğu başka bir switch yok. Aynı zamanda switch'i aktifleştirmek için gereken güç ve mesafe açısından da yine muadillerine göre daha iyi. Ben kendim de denediğimde, MK750 bu kadar ucuzlamamış olsaydı, MK750'nin bütün artı puanlarına rağmen G513 alabilirdim sırf switch'lerden dolayı. Eğer lineer değil, dokunmatik switch kullanmayı tercih ederseniz de Romer-G Cherry Brown'lardan daha rahat diyebilirim. En azından benim için. Hatta bunu yazarken, G513'ü fiyat/performans olarak BlackWidow 2'nin de önünde gördüğümü farkettim.

    Benim şu fiyatları da göz önünde bulundurarak yapacağım sıralama; MK750 > G513 > BlackWidow 2 = BlackWidow Elite

    1500TL çok iyi bir bütçe. K95 Platinum ile kıyaslayacak olursak; K95 MK750'den 770 lira daha fazla edecek bir klavye değil. BlackWidow 2'den 650, G513'ten ve BlackWido Elite'den 450 lira daha fazla da etmez. Bu fiyat farkını ödemek sizi daha iyi bir oyuncu yapmayacak. Daha iyi bir RGB aydınlatma sağlamayacak, ha bazılarının yazılımları diğerlerine göre daha üstün, belki kullanım açısından daha geniş bir yelpazeniz olur. Zamana daha dayanıklı bir ürün almış olmayacaksınız. Aradaki fiyat farkına oyunculuk üstünde çok daha fazla etkisi olan fare alınır. O fiyat farkına nice efsane fareler alınır. Belki monitör bakıyorsunuzdur, onun bütçesi artar bu sayede. Hani o parayla 2 hafta yersiniz bile demiyorum, yine bilgisayar zevkinize harcayın ama daha bilinçli harcayın diyorum. Benim naçizane düşüncelerim ve önerilerim böyle. Umarım faydalı olmuştur.

    Son olarak, bu mesajımda Switchler konusuna olabildiğince az girdim. Onlar da ayrı bir dünya. Daha fazla bilgi almak isterseniz uygun bir zamanda onlar hakkında da bir şeyler yazabilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.