Şimdi Ara

150TL Bütçe. Ses Kartı Önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde (4)+5+1 ses sistemi var. Anakartım (asus m5a99fx pro) üstündeki jaklara bağladığımda sadece 2 hoparlör ve subwooferdan ses alabiliyorum. müzik çalarken bütün hoparlörlereden aynı ses gelmesi için Ses kartı alsam bu sorunum çözülür mü? cevap evet ise 150tl ye en iyi ses kartı hangisidir?
    şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba.

    asus m5a99fx pro ile 5+1 ses alırsınız. Ses kartı alıp takmaya gerek yoktur sırf 6 kanal ses alabilmek için. Ancak efenim nasıl desem ??

    Siz winamp'ta STEREO olan bir MP3 dinlerken mi ? 5+1 ses almak istiyorsunuz ???

    Bu mumkun değildir zaten MP*3 LER stereo dur yani 2 kanaldır, sağ kanal ve sol kanal şeklinde ses çıkışı verirler.

    Ancak ses kartı alıp taktığınızda evet 5+1 şekilde tüm kanallardan ses alırsınız. Örnek ses kartı: Creative X-FI ..

    Ama X-FI size STEREO mp3 ü alıp sahte bir SURRAUND efekt yada sahte bir 3-D efekt ile verecektir. Kelimelerin başında sahte dememin nedeni ise sesin aslında boyle bir efekt olmamasıdır.

    Yani siz genede STEREO bir muziği sadece ballandırılmış şekilde tüm kanallardan ses alarak dinlersiniz ama buna ne kadar gercek 5+1 denir ki ?


    Gercek 5+1 şu an kullandığınız ankaratlada mumkundur.

    1- Bilgisayara K-Lite codec yazılımı kurulur. Ama dikkat kurarken hoparlor sayısı sorar ve orada 5+1 seçilmelidir.

    2- Ardından DOLBY yada DTS özellikli bir DVD film takarsan bilgisayara (türkçe seslendirmeler genelde 6 kanal değildir) o zaman 6 kanal ses alırsın.

    3- Filmde konusmalar orta hoparlor (center) dan gelir, muzikler genel sesler sağ sol kolonlardan efekler ile bas ve arka surraund kolonlardan gelir bu gercek 5+1 dir.

    Ayrıca AIMP3 e DTS pluginini kurarsan internet üstünden bulacağın DTS ses dosyalarını da 5+1 olarak dinleyebilirsin.




  • Kastetmek istediğim toplamda 5 hoparlör varken neden sadece 2'sinden ses geldiği. 50 tane hoparlör taksam 50'sinden de ses gelmeli. Stereo bir kayıttan Surround ses deneyimi beklemiyorum zaten. Sağ-Sol ön(front) kolonlar, Sağ-Sol arka(rear) kolonlar ve, merkez(center) var. O zaman stereo bir kayıt açtığımda sağ ve soldan sesler ayrı iki sesin birleşimi ise merkezi hoparlörden gelmesi gerekir, ki eski dandik bilgisayırımda öyleydi. Yeni pc aldım ve aynı ses sistemini kullanıyorum ancak sadece ön(front) kolonlardan ses geliyor diğer 3 hoparlörden ses gelmiyor. Surround ses olsun gibi bir amacım yok zaten hatta tek kanal sese bile razıyım. hepsinden aynı ses gelsin kafi; yeter ki ses gelsin:D
  • Creative. Sound blaster 5.1 pro oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creative Audigy 4. 0 alamassan 2. el al. Audigy serisi Sound Blasterlardan ses kalitesi olarak çok daha iyi. Dinleyince farkediyorsun. Bende 2 si var. 4 ü merak ediyorum. Eğer 4 ü alırsan ürün hakkında açıklamalarını beklerim. Başka bir ses kartı alsan da burada tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.
  • 3 aydır maddi açıdan sıkıntı yaşıyorum bu ay beklediğim parayı alabilirsem Creative Sound blaster 5.1 pro alabilirim. Audigy 4'ün nerede satıldığını bulmadım. e-bay tarzı sitelerden alışveriş yapmıyorum zaten. bu arada bilgisayarımda k-lite kodec yüklü ve dediğiniz gibi ayarları bu şekilde yapmıştım zaten. bunun haricinde surround ses istemediğimide önceden belirtmiştim. ses çıksın yeter:D
  • Kart almaya gerek yok, cmss gibi bir özelliği açarsanız onu gerçekleştirirsiniz. Veya stereo upmix diye aratın internette bulursunuz, sırf bunun için ses kartına para vermeyin hatta dediğim özelliği gerçekleştiremezseniz büyük ihtimalle 150 TL harcayıp yine aynı soruyu soracaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.