Şimdi Ara

16 - 2012 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1
    ben vettel in pilotlugunu henuz gormedim.

    Dostum geçmiş olsun.
    Bence vakit kaybetmeden bir göz doktoruna görün.
    Endişelenme, en kötü bir yakın gözlüğüyle, yeniden görmeye başlarsın.

    Şaka bir yana;
    üç yarış önceki Singapur'da mecburen girdiği ilk pit çıkışından sonra attığı 3 tur bile Seb'in ne kadar pilot olduğunu gösteriyor. (ki bu 3 turda bu kadar üst düzey performans gösteremeseydi, kazanmayı geçin, podyumu zor görürdü.) Tekrar bulursanız izlemenizi öneririm.

    Seb'i Adrian Newey'siz araçta görmek istemişsin de STR'deyken henüz 21 yaşındayken ilk pole'ü ve ilk galibiyeti de almıştı herkesin bildiği gibi. Bu Torro Rosso tarihinin de ilk ve tek pole ve yarış galibiyetleri zaten.

    Ha bir de şu önden başlamadığı yarışları kazanamıyor mevzusu var. Ona geçenlerde uzun bir cevap vermiştim. Kısaca söyleyeyim saçma bir eleştiri. Bir de soru sorayım : Gridin en iyi atak yapan pilotu Hamilton'ın ilk iki çizgi gerisinden kalkıp kaç yarış kazanmışlığı var???? (hiç)

    RedBull bu sezon Valencia ve Japonya haricinde hiç bir yarışta bariz 1.hızlı takım değildi. (Valencia'da sadece Vettel hızlıydı, onu da alternatör yedi) Kazandığı puanları Adrian Newey'in bahşettiği açık ara en hızlı otomobille kazanmadı yani. Lafı oraya çekmeye çalışanlara prim vermeyin lütfen.

    Son olarak;
    Vettel sadece yarış kazandığında ''yeteneği eleştirilen'' ender bir pilot. Geride kaldığı hiç bir yarışta esamesi okunmayan adam; 3 yarış üstüste kazandığında, şampiyonluk potasına girdiğinde bir numaralı ballı ve yeteneksiz oluveriyor.
    Çok ilginç değil mi?

    7 yaşında Schumi'nin elinden kazandığı kupada da pole'ü alıp basıp gitmiş,daha o zamandan belliymiş yeteneksiz olacağı







     16 - 2012 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX




  • 2005 de ki McLaren'ı Vettel in altına verin sonunculuktan gelip 1. olmazsa ben neyim. biraz mantıklı olmayan eleştiri bence. 2009 dan itibaren yeni kurallarla araçlar bariz birbirine üstünlük kuramayacak kadar birbirine yakındılar. bir 2011 in difuzor RBR si... 2008 e kadar redbull un esamesi yok. hala da 2008 kurallarının geri gelmesini istiyorum. neyse 2008 oncesi kurallarına göre ve altında sağlam-hızlı araç olsa Vettel onu dipten alır 1.ğe getirir. ama bun bu yıl ki TECRUBELİ Vettel yapar. 2009, 2010 ve 2011 ki Vettel yapamaz. bu senelerde geçişlerde, savunmalarda çok basiretsizdi. rezil derece kötü idi bana kalırsa...
    @optimus1,
    Vettel i, Alonso gibi hiç bir iddiası olmayan bir araçla yaptığı gibi uzun süre şampiyonluk potası ve performansını görürsek hah o zaman daha iyi anlaşacağız. +1...
  • Vettel'in gerilerde başladığı yarışlarda esamesi okunmuyor çünkü pek bi varlık gösteremiyor da ondan.
    Alonso da ballı belki ama en azından gerilerden gelip önlere fırladığı ve övügleri topladığı yarışlar var. O yüzden isminden söz ettirebiliyor.
    Vettel efendi en önden başlayıp kazansın anca tabi doğal o zaman kazandığından eleştirilmesi.
    Sürekli o aynı Toro Rosso örneği verilip duruyor ama ortada değişen ne var ?
    Hava koşullarını kendi avantajına inanılmaz iyi biçimde kullanan bi takım taktiği ile karambol ortamında alınan bi pol. ( Ki bunu küçümsemiyorum. Toro Rosso ile pol almak kolay iş değil belki ama orda da yine takımın doğru anda doğru ayar ve lastiklerle Seb'i piste sürmesinin etkisi çok büyük. O yarışta aralığı kaçırıp çok geriden başladı zaten pilotlar. Kimi ve Lewis 17-18 gibi sıralardan başlamıştı sanırım. ) Ardından her zamanki Vettel zaten... Kalkışta zaten geçilemezdi SC arkasında yarış başladı.
    En önde başladı. En önde bitirdi. Bunu zaten biz de biliyoruz bu işi iyi yapıyor.
    Bu da bi taktiktir yani. En önde başlayıp farkı inanılmaz bi biçimde açmak ta her baba yiğidin harcı değildir. O da bi yöntemdir nihayetinde. Ancak bu taktiğin araca olan bağımlığı çok büyüktür. Şampiyonluk için en hızlı araçlardan biri olmadığı zaman Vettel'in altında ve pole'de başlamadığı zaman zaten bu taktiğini kullanamıyor..
    Ancak Alonso falan daha yavaş araçla bazen şans bazen tecrübesinin yardımıyla iyi kötü bi sıralama bölümü geçirip ardından yarış temposuyla çok daha fazlasını elde etmeyi başarabiliyor. Bu farklı bi seviye Vettel'in ki oldukça farklı bi seviye..
    Ve Alonso'nun bi seviye üstte olduğunu düşünüp 2 tane şampiyonluğu olduğunu. Geldiği yaşı ve 3ncü şampiyonluğu almak için bi taraflarını yırtması gerektiği göz önünde bulundurulursa. Benim gözümde daha alt seviyede olan bi Seb'in bu yaşta elde ettiği bu şampiyonluklar. Ve bu sene alıcağını düşündüğüm 3ncü şampiyonluğu gerçekten şanslı biri olduğunu gösterir.
    Sadece yarış açısından bal parmak Vettel diyip geçmiyorum ben. Bütün yaşamı olarak da şanslı bi kişilik yani buna yapıcak bişey yok. Doğru yerde doğru zamanda olmak diye buna denir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 18 Ekim 2012; 0:17:04 >




  • Redbull ve Vettel paketi oldukça başarılı bir pakettir.Evet Redbull iyi bir otomobil, hem de son dört sezondur başa yarışıyorlar.
    Birinci başlayıp birinci bitiriyor eleştirilerine gelirsek.F1 takımıysanız pilotunuzla,mühendisinizle,pit ekibinizle,fabrikada çalışanlarla,pit duvarıyla bir bütünsünüz demektir.Yani başarılı olabilmek için herkes işini en iyi şekilde yapmak zorunda.Bu işin sonunda en iyi otomobil sizdeyse, pilotunuz da bunu yapabilecek kabiliyetteyse çıkar yarışları kazanırsınız.Redbull hızlıysa ve kazanıyorsa bu diğer takımların başarısızlığı Redbullun başarısıdır.

    İşin Vettel kısmına gelirsek sonlardan başlayınca varlık gösteremiyor eleştirilerine en yakın cevap Belçika yarışıdır.Vettel gayet derli toplu,az hata yapan ve otomobilinden maksimumu çıkararak yarışan bir isimdir.Bu konuda hakkını yemeyelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: odyle

    Dostum geçmiş olsun.
    Bence vakit kaybetmeden bir göz doktoruna görün.
    Endişelenme, en kötü bir yakın gözlüğüyle, yeniden görmeye başlarsın.


    Dostum sen bak keyfine. Red Bullda gozlerim ADRIAN NEWEY i iyi secip iyi goruyor; gerisine, görüntü kirliligine gerek yok simdilik.

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    @optimus1,
    Vettel i, Alonso gibi hiç bir iddiası olmayan bir araçla yaptığı gibi uzun süre şampiyonluk potası ve performansını görürsek hah o zaman daha iyi anlaşacağız. +1...


    o zamanları görür, buralarda olursak daha iyi anlasırız, suphen olmasın @the_cantan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 18 Ekim 2012; 14:54:14 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.