Şimdi Ara

16299-2K EKRAN Acer Nitro 5 AN515-58-51U3 i5-12500H 8GB RAM 512GB SSD 165HZ 15.6' WQHD LCD RTX 3050 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.330
Cevap
69
Favori
75.037
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun dışında tasarım çizim render vb mimarlık uygulamaları için yeterlimidir? 3050 3060 3070 4050 4060 hangisi önerirsiniz bütçe 17K-25K

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx1018 kullanıcısına yanıt

    Oyun testi yaptınız mı hocam nasıl?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar sadece Windows kurdum. Genel sistem performansı iyi gözüküyor. Bunun dışında ekstra 8 GB ram alıp dual channel yapmadan oyun performansını test etmek yanlış olur kanısındayım. Cihazda mux switch olmadığı için cihazın kendi ekranından ziyade harici monitörde daha fazla fps vereceğini tahmin etmek zor olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Most Vasat Player -- 29 Mayıs 2023; 22:36:48 >
  • Tekrar stoğa girmiş gözüküyor. Fiyatı çokmu iyi acaba bu kadar çok talep görüyor. Güncel oyunları falan sıkıntısız oynatırmı acaba. Hiçbir oyun ve pc tecrübem yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chetyner kullanıcısına yanıt

    Çok talep görmesinin sebebi ekranın 2k 2160x1440 çözünürlükte 165 HZ olması ( İlanda, Kutu üstünde hatta ekran üzerinde bile Full HD 1920x1080 144HZ yazıyor ama 2k çıkıyor. Herkeste öyle çıkmayabilir). Bu özellikle cihazı medya cihazı olarak kullanmak için veya tasarım, çizim programı kullanan kişiler için çok daha geniş çalışabilmek, ekrana daha çok şey sığdırabilmek demek. Ayrıca panelin renk doğruluğu epey iyi. Bunun dışında 12. nesil işlemci gayet iyi. İntelin yeni mimarisine sahip, çok detay verip kafa karıştırmak istemiyorum.


    Oyun için konuşacak olursak dizüstü cihazlarda durum oldukça karışık zira çok etmen var. Mesela bu cihaza ekstra 8 GB ram almanız gerek tam performansını görebilmek için. Harici grafik kartının 95W a kadar çalışabiliyor olması güzel. Ne kadar yüksek, o kadar performans, ama tabi dezavantaj ısı olarak dönecektir. 4050 olan notebooklar var yeni nesil ama 45w olması pek hoş olmayabiliyor mesela. Bunun dışında Mux Switch dediğimiz bir olay var. Biraz teknik bir konu ama basitçe özetlemem gerekirse bu cihazın oyun performansı kendi ekranında değil, HDMI ile bağladığınız ayrı bir monitörde maksimize oluyor. Yani cihazın kendi ekranında tam performans kullanamıyorsunuz. Oyundan oyuna çok değişse de özellike yüksek fps ile oynanmak istenen rekabetçi oyunlarda söz gelimi harici monitörde 300 fps alırken cihazın kendi ekranında bunun yarısını görebiliyorsunuz. Biraz daha ağır AAA dediğimiz oyunlarda böyle değil çoğunlukla tabi.


    Özetle hem oyun hem de tasarım için isteyenler için bu fiyata yeterli olduğunu düşünüyorum. Ben oyun için almadım ama bunun için alan arkadaşlardan test bekliyorum ^^ .





  • Çok teşekkürler değerli ve detaylı yorumunuz için. Şeytan dürtüklüyor bakalım al al diye 😀. Bakalım kim galip gelecek 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran çözünürlüğü masaustu islerde ya da oyun oynarken 1080p ye alinca ekranda bozulma oluyormu yada oyunlarda sıkıntı olur mu? Sonucta 3050 ile 2k oyun oynanamaz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takatonia -- 30 Mayıs 2023; 19:15:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Satın alan arkadaşlar bir şey sorabilir miyim, benimki de geldi 2k 165hz ekran o konuda sorun yok. Lakin eski Nitro 5'im vardı AN515-55 fanlar en yüksekte de olsa kasaya bir titreşim bırakmazdı. Şimdi ise maks fana alınca klavyeye elimi koyunca titriyor laptop. Sizde de durum aynı mı?

  • Genel olarak memnun musunuz acaba cihazdan? Almayı düşünüyorum da eşim için. Genel olarak oyun oynayacak

  • Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    öncesindeki laptoplarım dan kaynaklı benimde öyle bir ön yargım var ki en yüksek donanımlı bilgisayarı en ucuza verseler yine acer almam diyorum şimdi hep mi bana denk geldi bilmiyorum ama değişmiştir zaman içinde aşmıştır kendini dedikçe yine aynı sorunlar yaşadım yok anakart köprüsü ile ekran kartı köprüsü uyuşmazlığı yok işlemci uyuşmazlığı yok fazla ısınma sorunları töbe acer almam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cihaz harika, ekran mükemmel amma ki fanlar turboda elinizi koyulmayacak hale geliyor motor gibi titriyor. Baskalarinda yoksa iade edecegim ben, bana ozel olabilir. Eski Nitro 5 imde yoktu bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukayl06 kullanıcısına yanıt

    Yok hocam pek vaktim olmuyor o işler için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx1018 kullanıcısına yanıt

    Hocam fanlar maksimumda kasayi titretiyor mu böyle bir sag bir sol titriyor elini klavyeye koydugunuzda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte G5 MF-E2EE333SD I5-12500H 32GB 512GB SSD 6gb RTX4050 15.6 Fhd


    şu laptopla kıyasladığımızda acernitoryu, aradaki 5k farka değer mi sizce?





  • Rtx 4000 serisinin frame generate özelliği dışında performans farkı pek yok. 2k ekran çok daha değerli bence hemde daha ucuza.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski cihazınızın fanları kaç rpm de dönüyordu hatırlıyor musunuz? bu insan gibi soğutmuyor çünkü. 7150 RPM ye çıkıyor ki çok yüksek bir değer ve titremesi çok normal. manuel olarak 5000 rpm lerde sabitlerseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir iki oyun denedim zaten hiç o max fan devrine çıkmadı.

  • Hocam manuel olarak aliyorum, benimkinde sorun var mi yok mu diye anlamak istiyorum sadece. Maksimum fana alip 7300 rpm civarlarinda titresimin boyutunu merak ediyorum. Cok fazla gaming laptop kullanmis biri olarak ilk defa bu denli titresim hissettim elimde cunku. 7900 rpm de calisan Rog Zepyhrus incecik kasaya ragmen cok daha az titriyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce sadece MSI kullandım GE62 idi sanırım pek hatırlamıyorum. O bundan daha çok titriyordu. Şimdi göreceli olarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama evet max devirde titriyor. Beni hiç rahatsız etmedi lakin.

  • Bu cihaz da ayı fiyat, bu da 2k monitörle gelir mi acaba? 3050ti var. Sipariş ekranındayim her iki ürünün de :)

  • eğer bunda 2k olsaydı yorumlarda mutlaka görürdük kimse qhd ekran çıktı yazmamış :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.