Şimdi Ara

175 ytl potansiyomerte ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Gaz kelebeği potansiyometresi 175 YTL olabilir mi? Benim aracın (Peugeot 106 1.4 1998 model) kelebek potansiyometresi arızalı yedek parçacıyı aradım orjinalinin fiyatına 175 YTL dedi... Küçücük parça bunun neresi 175 ytl sizin aklınıza yatıyor mu?



  • Potansiyometre, elektronik bir parçadır ve en bol çeşidi Karaköy'deki elektronik malzeme satan dükkanlarda bulunur. Teyplerdeki ses düğmeleri falan hep birer potansiyometredir. Perakende potansiyometre fiyatları 3-5YTL'ler mertebesindedir. Çoklu alımlarda da kuruş hesabından alınır satılır.

    Peugeot, kendisi bir elektronik imalatçısı olmadığından kullandığı potansiyometreyi çok büyük ihtimal bir elektronik imalatçısına (ALPS gibi) ürettiriyordur. Ya da piyasada hazırda bulunan bir potansiyometreyi kullanıyordur.

    O potansiyometrenin aynısı veya her halükarda muadili (aynı elektronik değerler arasında çalışanı) Karaköy piyasasında mutlaka bulunur.

    Ama otomobil firması uyanıklık edip potansiyometrenin kılıfını ve şeklini farklı tasarlayarak piyasadaki jenerik potansiyometrelerin o yuvaya oturmasına engel olabilir. Böylece piyasası 1,75YTL etmeyecek basit bir potansiyometreyi, yedek parçadan 175YTL'ye müşterisine rahatlıkla iteleyebilir.

    Ama ümitsizliğe kapılmayın, bizim sanayideki maharetli ustalarımız o jenerik potansiyometreyi o yuvaya oturacak hale getirebilirler.

    Bir potansiyometre için 175 YTL, kazık ki ne kazık...




  • ewet bencede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.