Şimdi Ara

18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
82
Favori
122.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • senatorts kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

    Ancak size karşı değil de:

    Bilgi olarak eklemek gerekirse bir sitenin SSL serttifikasına sahip olması ile o sitenin güvenilir olması arasında hiç bir alaka yoktur çünkü SSL serttifikaları yıllık 10 Dolardan bile alınabilmektedir ve tek avantajı bilgisayarınız ile site arasında sizin yazdıklarınızı şifrelemekten ibarettir.

    Netice itibariyle SSL serttifilkası olan bir siteden 3D Secure ile bile alışveriş yapsak sadece cep telefonumuza gelen şifreyi elde edememekle beraber kredi kartı bilgilerimizi arkalı önlü kaydetme imkanları var.

    Evet, buna resmi kurumlar da dahil. Çünkü o kurumlar "bu adamlar bu işlerden anlıyor" diye bir sürü hırsızı işe alabilirler, bilmeden.
    İşte önceki mesajımda yazdım: Su parasını neden sanal kart ile tahsil etmiyor benim şehrimde resmi site?

    - İyimser tahminle, o programı yazanlar bunu akıl edemedi
    - Kötümser tahminle, bu programı yazanlar hırsız.

    Üçüncü bir bir ihtimal yok.




  • canturkkara kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette belli ki dolandırıcı onlar, telefonla aradıklarında olumsuz cevap vermeniz güzel olmakla beraber yerinizde olsam KK'mı derhal iptal ettirip yenisini ister ve hemen şifremi de değiştirirdim.

    Çünkü sizi arayan kişilerin KK bilgilerinize sahip olduğu ama bu bilgilerinizin dolandırıldığınız zaman aleyhinize kullanmak için değerlendirileceği çok açık.

    Aradan 4 ay geçmesi sizi rahatlatmasın.

    Tam rahatladığınız bir zamanda cep telinize bankanızdan gelecek bir harcama/taksit mesajı ile şok olmak istemiyorsanız, kartınızı iptal ettirip yenisini isteyin bence.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    hocam yazdığını gayet mantıklı ve doğru buldum ufak ama önemli bir detay gün içerisinde hemen hallediyorum tavssiyen içinde teşekkür ediyorum
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Kartı iptal ettirmiş bulunmaktayım hatırlatmanız çok iyi oldu ne şeytanı gör nede salavat getir
  • canturkkara kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.
  • Evet, tahminlerimizi sıralamıştık:

    Bilgisayar güvenliğimize dikkat ediyoruz
    Telefon dolandırıcılarının aramalarına aldanmıyoruz.
    Kredi kartımızı çok mecbur kalmadıkca tenha yerlerdeki ATM'ler de kullanmıyoruz, kopyalama cihazı yerleştirmiş olabilirler diye.
    Net alış verişlerinde büyük firmaları tercih ediyoruz, güvenlidir diye.
    K.K. Ile Su/elektrik/TV/İnternet gibi Kamu/Özel sektör borçlarımızı ödüyoruz https linkleri üzerinden. Yani bilgisayarımız ile adı geçen site arasındaki iletişimimiz şifreli oluyor.
    3D secure sisiemini kullanıyoruz izin veren sitelerde.
    Bu sistemi kullanmayan siteler bile bize güvence veriyor: Tüm bilgileriniz doğrudan Banka'ya gidiyor diye.

    Peki tüm bu dikkatimize rağmen nasıl dolandırılıyoruz ?


    Bizde SSL serttifikası var, çekinmeden alışveriş yapın diyen küçük oluşumlar: Tekrarlıyorum: Bir sitenin SSL serttifakı olması, o sitenin alışveriş açısından güvenli olduğunun göstergesi değildir

    SSL serttikası yıllık 10 USD ve 24 USD Sabit IP ücreti ile günümüzde yıllık yaklaşık 100 TL ile bunu sitenize ekleyebilirsiniz.

    INSIDE JOB demiştik: Ama bu kadar üst seviyeye varacağını ummamıştık:

    BANKA GENEL MUAVİNİ TUTUKLANDI:

    Bir insan bu seviyeye yükselip de böyle hırsızlık yapıyorsa bakalım kaç sene hapis yiyecek.




    Bu mesaja eklenen görseller:

     18.01.2016 Kredi Kartı dolandırıcılığı ve sonuç




  • benimde kredi kartımdan bugun gördüğüm kadarıyla 71 tl telekom ödemesi yapılmış hemen bankayı aradım itiraz dilekçesi doldurmamı ve fakslamamı söylediler
    kartı kapadılar şimdi pazartesi faks cekip itiraz dilekçemi yollayacağım halkbankası

    yapılan işlem 3d kullanmayan site ttnet üzerinden yapılmış bereket versin meblağ küçük 71 tl

    roboform kullanıyorum bir tek orda bilgilerim kayıtlı idi onuda bugun sildim temizledim şifre değiştim vs ama nasıl bilgilere ulaştılar nasıl çaldılar halan anlamış değilim paypaldan başka kart kullanmam internet üzerinden ise sadece faatura ödemesi yaparım

    ttnet müşterisi değilken 71 tl ttnete ödedik bakalım nasıl sonuçlanacak müş hiz itiraz değerlendirilecek ve para hesabınıza iade edilecek dedi umarım sorun çıkmaz
  • Kral1905 K kullanıcısına yanıt
    Sanal kart ismi üstünde bu tür alışverişler için oluşturulan kart hem kartı oluştur hem de internete açma, Mağazalarda direk alışveriş yaparken sanal kartımızı mı söyleyerek alış veriş yapacağız. Bu tehlike nedeniyle şimdi tüm kartlarımı internet mail ordera kapattım tabiki sanal kartım açık durumda. Dert etmeyiniz, tüm kartlarınız internet alışverişinize kapalı olsa da sanal kartınız internete açık olur :)

    Edit : Mükerrer ifadeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebor -- 27 Mart 2016; 1:39:21 >
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    İlave olarak kartlarımızı internet mail ordera kapatıyoruz. (sanal kartımız zaten açık.) :)
  • ben mail order ve kredi kartımı internete kapattıktan sonra sanal kart ile alımlarda bazen sorun yaşamaya başladım (işbank)
    böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
    karta gerekli parayı aktarıyorum ve ödemeye geçtiğimde ,ödeme sayfasında bir müddet bekleyip ,işleminiz gerçekleşmedi şeklinde iptal oluyor
    bu sorun bazı sitelerde oluyor ,bazılarında hiç problem olmuyor
  • Slm arkadaşlar bu olayın aynısı ama senaryo farklı olarak bugün başıma geldi....bankasından 2100 tl kredi kartı harcaması adı altında sms şifresi geldi.anında telefonum çaldı ve karşımda bir şahıs.Hocam merhabalar.az önce üniversite öğrenim parasını yatırırken bir rakam yanlışlıkla sizin telefonunuzu sisteme girmişim.çok özür dilerim.Ödemenin onaylaması için telefona gelen şifreyi söyleyebilirmisiniz.ben de tabi huylandığım için gelen şifreyi söylemedim.Boyle bir şeyin olamayacağını söyledim.Tamam hocam kusura bakmayın ben tekrar kendi telefonumu girmeye çalışayım dedi ve kapattı.bu söz bile meğerse planın bir parçasıymış.
    Bir iki dakika sonra gene aynı harcama tutarı ve sms kodu ve aynı numaradan tekrar aranma.gene aynı şahıs telefon numarasının bir önceki işlemde sisteme kayıtlı olduğunu ve değiştirmediğini ve öğrenim parasının ödemesinin onaylanabilmesi için mutlaka kodu söylememi istedi.
    Meğerse kredi kartı bilgilerimi ve telefon numaramı ele geçirmişler.gpaysafe.com ödeme sistemi üzerinden harcama yapıp benim telefona gelen kodu öğrenmek istiyorlarmış.internetten şimdiye kadar yüzlerce kez alışveriş yaptım ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım.Dolandırıcık yaptıkları aklımın ucundan bile geçmedi.
    Uzun süreli ikna çabalarından sonra çekine çekine kodu verdim.Çok teşekkür etti.Yanlışlıktan dolayı çok özür diledi.yoksa öğrenimini tamamlayamacağını söyledi.Bende tamam sorun değil dedim ve kapattım telefonu.
    Tabii içime bir kurt düştü.hemen internet bankacılığından kredi kartı hesabıma baktım.çekilen tutar hemen ekstrede görünmediği için kredi kartı borcumun doğru olduğunu gördüm ama kullanılabilir limitimin telefondaki tutar kadar düştüğünü farkettim.kafam dank etti ama iş işten geçmiş ti tabii.hemen müşteri hizmetlerinden kredi kartımı iptal ettirdim ve son harcamamı sordum.kartımdan 2100 tl çekildiğini ve ilk kodu göndermediğim için iptal olduğunu.hemen arkasından tekrar 2100 tl çekildiğini ve karşı tarafın ikinci aramasında beni ikna edip kodu aldığı için paranın çekildiğini öğrendim.
    Beni arayan numarayı tekrar aradığımda telefonun kapalı olup numarayı sogulattığımda kullanılmadığını öğrendim.Müşteri hizmetleri temsilcisinin harcama itiraz dilekçesi doldurup faxlamamı söyledi.Bakalım yarın ilk işim onu faxlamak olacak ama sanırım 2100 tl nin üzerine bir soğuk su içeceğiz gibi.
    Daha önce kaç kez buna benzer yöntemlerle dolandırılmak istendim ama bu yöntem benide faka bastırdı.Siz siz olun kesinlikle ama kesinlikle bu tür aramalarda benim düştüğüm durumlara düşmeyin.

    Herkesin haberdar olması için buraya yazmayı uygun gördüm.Selam ve saygılarımla

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun, peşini bırakmayın. Umarım süreç sizin adınıza olumlu sonuçlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.Bakalım bugün itiraz dilekçesi göndereceğim.Sonucu ne olacak...
  • Diveman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.Bankaların işlemi itirazında hareketleri oldukça yavaş.Ekstrede harcamanın nereden yapıldığı gözükmesi lazım.Direkt olarak orayla iletişime geçerseniz daha hızlı sonuçlanacağını düşünüyorum.

    Ek olarak size bilginiz dışında bankadan onaylama kodu geldiğinde anında kartı iptal ettirin.Çünkü 3d ile ödeme yapmadan alışveriş yapılabilecek bir çok site mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -dehşet-

    Asıl kartı internet alışverişine kapatıp aynı karta bağlı sanal kartı internet alışverişlerinde kullanabilir miyiz?

    ben biraz önce denedim, işbankası oluyor dedi.
  • geçmiş olsun hocam
    bazen insanın basireti bağlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkinali52 -- 4 Nisan 2016; 10:43:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    ben mail order ve kredi kartımı internete kapattıktan sonra sanal kart ile alımlarda bazen sorun yaşamaya başladım (işbank)
    böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
    karta gerekli parayı aktarıyorum ve ödemeye geçtiğimde ,ödeme sayfasında bir müddet bekleyip ,işleminiz gerçekleşmedi şeklinde iptal oluyor
    bu sorun bazı sitelerde oluyor ,bazılarında hiç problem olmuyor

    bende iş bankasının master ve vidsa kartları ve bu kartlara bağlı sanal kartları var. Bazen dediğiniz durumu yaşıyorum ama visa sanal karta onay vermeyip masterkarta onay verebiliyor.
  • Konu ile ilgili örnek olması açısından bende başımdan geçenleri anlatayım. 2014 yılında bir tane medikal sitesinden alışveriş yaptım. İki gün sonra telefonuma sms ile hb den 2300 liralık alışveriş yaptınız diye sms gelince kartımın çalındığını anladım. Hemen garanti den kartı kapattırdım. O sırada paypal ile bir işlem yapılmış. Arkasından hb'yi arayıp siparişin iptal edilmesini istedim. Onlarda hiç sıkıntı çıkarmadan siparişi iptal ettiler. Dediklerine göre bu kişinin hesabını takip ediyorlarmış. Daha sonra paypal'in destek hattını aradım. Türkçe destek vermeleri çok iyiydi. Oradan da hiç problem çıkmadan iade işlemini yaptırdım. Ertesi hafta kart ekstresini alıp cumhuriyet savcılığına gittim. Bilmeyenler için ufak bir not: Ceza davaları için hiç bir ücret ödemezsiniz, sizin yerinize savcı davayı açar. Sadece tazminat davaları gibi alacak verecek meselelerinde mahkeme ücreti vardır. Bir dilekçe yazıp olayı savcıya anlattım. O da kart bilgilerimi ve işlem bilgilerini aldı. 1 sene sonra dava süreci başladı. İlk davaya gitmek zorunlu. Gerisinde gitmeseniz da oluyor. Zaten dava süreci ile ilgili bilgilendirmeler hem sms hem de adresinize detaylı olarak geliyor. İlk duruşmada memur bilgilerimi alırken soruşturma dosyasına göz attı. Çalan kişinin ayın suçtan hüküm giymişliği var ve şu an 6 tane daha dava açılmış. 1 sene süren dava süreci sonunda geçen ay sonu dava sonuçlandı. Gayet açık şekilde kendi adresine sipariş ettiği, olay olurken giriş yapılan ip adresinin yine aynı adres olduğu, internete giriş çıkış saatleri tespit edilmişti. Buna bakarak hakim 3 sene hapis vermiş. Bir kaç ıvır zıvır sebeple cezası 9 aya kadar indi. Bu da günlük 20 liradan para cezasına çevrildi. Buna da şükür deyip kapatmıştım konuyu fakat bir kaç gün sonra davanın yargıtaya temyize gittiği ile ilgili mektup geldi. Şimdi onun sonucunu bekliyorum. Böyle suçu açık olan davada bile 2 sene bekleyip komik bir ceza alması, üstüne bir de suçsuz çıkmak için temyize gitmeleri hukuk sistemimizin ne kadar kötü olduğunu göstermektedir.

    Sonuç olarak bu hikayede anlatmak istediğim. Ne kadar gözü açık bile olsanız bir boşluğunuzda sizden de bir şeyler çalabilirler. Bunun için kart ekstrenizi ay içerisinde ara ara kontrol edin. her işlemde sms gelmesini mutlaka aktif edin. Eğer böyle bir şey başınıza gelirse mutlaka adalete başvurun ki yanlarına kalmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman7

    Öncelikle geçmiş olsun.

    Yalnız benim de bu anlattıklarınızda anlayamadığım ve çelişkili bulduğum birkaç nokta var:

    Bir yerde demişsiniz ki
    quote:

    "Kredi kartı bilgilerimizin, mesela benim güvenlik konusunda nerdeyse paranoyak derecede dikkatli olmama ve bu kredi kartımı büyük marketler, büyük internet alışveriş siteleri ve kurum sitelerinden fatura ödemeleri için kullandığım halde ..."

    Fiziksel kredi kartınız internet alışverişlerine açık mıydı? Hem paranoyak derecede dikkatli olmak hem de fiziksel kredi kartının internet alışverişlerine açık olması bence çelişki. Paranoyak adam tüm kredi kartlarını internet ve mail order alışverişlerine kapattırır, internette sadece ve sadece sanal kredi kartı kullanır, onun limitini de kullanmadığı zamanlar sıfır yapar.

    Ayrıca bir yerde "zaten o kartı da hiç kullanmamıştım." demişsiniz başka bir yerde "bu kredi kartımı büyük marketler, büyük internet alışveriş siteleri ve kurum sitelerinden fatura ödemeleri için kullandığım halde" demişsiniz. Hangisi doğru?

    Not: osman duman sitesini google cache'den okumak için link:
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ASE-V3PUcdsJ:osmanduman.com/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=tr

    Son olarak: Kredi kartını internet işlemlerine kapattırmamak dolandırıcılara gelin benim kredi kartımı kullanın demekle aynı şeydir.

    Sanane milletin ne dediğinde ne yazdığından ? Adam başına bi olay gelmiş anlatmış saçma sapan postları posta kasnak içinmi atıyorsun yoksa yaran filan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • letreset L kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun
    maalesef adalet sistemimiz böyle olduğu için bu olaylar bitmiyor
    hoş ceza alsalar dahi giden para size iade olmuyor
    kanunları vatandaşlardan daha iyi bilen bu yüzsüzler ,önce parayı saklıyor ve serbest kaldığında alıp bir güzel yiyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.