Şimdi Ara

19 - 2012 FORMULA 1 UNITED STATES GRAND PRIX (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
5.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hele bi akşam olsun. Yağmur havası alıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1

    Bu yağmur koşulları pilotlar için çok zordur. Eyvallah, bazı pilotlar yağmurda aracı daha iyi kontrol edebilirler. Yalnız yağmurun da kimi tokatlayacagi belli olmaz. Bir bakmışsın uzman dediğin adamin felegi şaşmış pistte.
    Kimseye garanti vermem yağmurlu havada.
    Bir garanti veririm o da şudur;
    Yagmur illa ki birilerini tokatlayacaktır.

    Yağmurun adaleti belli olmaz orası doğru bir aquaplaninge bakar olay. Senna'da olsan Schumi'de olsan götürür ama şu bir gerçek yeni (nesil) bitme sürücüler eskilerle kıyas güdemez.

    hamilton ya da alonso'yu schumi ya da senna ile yağmur altında bir tutulamaz.

    bunun nedeni zaten artık günümüzde 2 damla yağmur yağdımı hemen SC giriyor. doğru dürüst yağmur altında yarış bile dönmüyor.

    Örneğin İspanya 96'yı ele alalım. O derece bir yağmur bugün yağsa SC pist yumuşayana kadar çıkmaz yarışında içine eder.

    Yine İspanya 96'yı ele alalım.

    TC ve diğer elektronik yardımların olmadığı bir dönemde;

    Tarihin en berbat Ferrarilerinden biriyle;

    Schumi yağmur altında 2. sıradan tur başına 4-5 saniye hızlı. yarışı 45 saniye önde bitiriyor.

    Bunu aynı şartlar altında şu an hiçbir sürücü başaramaz.




  • Beyler neyin hirsindasiniz anlamiyorum. Neyin kafasi yani Senna'yla, Schumi'yle karsilastirmalar yapilmaya baslanmis. Hayir Fernando Alonso'yu tanimasak burda gp2 pilotu anlatiliyor sanicaz. Kusura bakmayinda Alonso efsane statusune yukselmeye adim atmis bir pilottur. Arkadasin biri sallamis tur basina 5 sn falan. Yapmayin ameka at arabasi mi var digerlerinde ha ayrica bu kadar iddialiysan haftasonu Brezilya GP'nde yagmurun yagma ihtimali %70-75 olarak goruluyor. Yagmur yagarsa Schumi'yi gorucez. Tur basina 5 sn alsinda gorelim nasil aliyormus, ogrenmis oluruz. Gecen yaris Vettel 40 sn'ye yakin bir fark atti Alonso'ya ama kimin gozunde daha ustun. Birakin bu isleri, Alonso'nun Schumi'nin son Ferrari yillarinda nasil hasat ettigini de unutmayin. Ben Schumacher'i hicbir zaman Senna veya Hakkinen classinda gormemisimdir. Cunku ust uste gelen sampiyonluklarinda altinda ucak gibi bir Ferrari vardi. Ayrica Alonso yagmurda bu efsanelerle ayni cumlede bile kullanilamaz tarzinda mesaj atan arkadaslar kusura bakmayinda sizin F1 bilginizden suphe ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @rafanadal7
    Yaşın kaç bilmiyorum ama yazdıklarından fazla büyük olmadığı aşikar.Çocukça yorumlar yapıyosun...
  • @rafanadal7

    sanırım çok da eski değilsin F1 de.
    ilk olarak Schumi en iyi olmayan Benetton ile 2 kez üst üste şampiyon oldu.
    Daha iyi bir willilams varken.
    Oysa Alonso 2 sene en iyi araba olan Renault ile şampiyon oldu, onun da ilkini McLaren'in dayanıksızlığı sebebiyle aldı.
    Yoksa 2005 de Kimi çok daha hızlıydı Alonso'dan.
    Alonso'nun tek dişe diş mücadelesi 2006 da SCHUMACHER'e karşı oldu onu da kıl payı aldı.
    Eğer Japonya'da MSC'nin motoru patlamasaydı onu da alamayacaktı ya neyse.

    Tamam iyi pilot ama senin yücelttiğin kadar da efsane değil.
    Ben bir soru sorayım da sen cevap ver:
    Şu an aktif olan ve geçmişte yarışılıp artık yarışılmayan KAÇ PİSTİN en hızlı tur rekoru Alonso'ya ait?
    Madem süper hızlı bir pilot, bazı pistlerin pist rekorunu kazanması lazım öyle değil mi?

    şöyle 90 ları görmeden F1 e Vettel le başlayanlar gelip de MSC, SENNA, PROST, HAKKINEN gibi adamları günümüz yeni yetmeleriyle bir tutuyorlar ya, aklım almıyor.




  • Konu yagmur altında pilotların performans değerlendirmesinden nerelere gelmiş.
    Eyvallah sumi yagmur altında iyidir, bunu yalanlayacak değiliz. Bu yıl alonsonun da birçok yerde rainmaster lakabı ile yazildigini unutmayalım. hami de yağmurda iyidir. Bu demek değil ki alonso her zaman yağmurda super kullanacak, hata da yapabilir, yapacak da, yağmur şartlarının garantisi yok.
    Konuyu sidik yarıştırma şekline dönüştürmek istemem. Yalniz herşeyi kendi döneminde değerlendirmek gerekir. Gecmis dönemlerde alınan başarılarda güçlü motorların etkisi büyüktü. Olaylari saniyelere döküp, bugünlerle kıyasa girmenin anlamı yok. Amacimiz burda sidik yarıştırma olayına girmek değildir. konu yağmurdan nerelere geldi. Eger burada pilotluk davasına girersek çıkamayız. Bu konuda otorite, ihtiyarlarin ve pilotlari ellerinde büyütmüş kişilerin goruslerinden bihaber değiliz.
    Neyse kendi açımdan bu konuyu uzatmak istemiyorum.
    Son yarışa geldik, interlagosa odaklanmak lazım
    Hayırlısı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 20 Kasım 2012; 17:30:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @rafanadal7

    cehalet parçalamışsın resmen buram buram. kokusu buraya geldi.
  • @ DXM06 Oncelikle yazdiklarina uzuldum. Neye uzuldum, kendi eksikligini baskalarinin uzerine internet araciligiyla yazmana uzuldum. Bu yuzden bundan sonra yazdiklarini kaale almiyorum.
    Ote yandan @ Öner , Hocam Ferrari'de ust uste gelen sampiyonluktan bahsediyordum. Ayrica Mclaren dayaniksizdi, Japonya'da motor patlamasaydi vb bu hesaplari birakmamiz gerekiyor. Oyle hesaplara girersek kimler sampiyon olur, kimlerin sampiyonluklari azalir, sonra her kafadan bir ses... Buna ornek olarak SCH HAK arasinda gecen ve kazalarla dolu bir Monza'dan Schumi'nin sag cikarak sampiyona liderligini aldigi yarisi ornek verebiliriz. Yani sen Alonso'ya ornek verirsin ben Schumacher'e, bir baskasi Button'in Brawn GP ile aldigi sampiyonlugu, digeri Massa'nin Interlagos'taki hezimetini vb bir suru ornek verebilir. Ayrica ben yorumumda Senna ve Hakkinen'e dair kotu bir yoruma yer vermedim. Aslinda yagmurda surus denildiginde yorumlarda ilk olarak Ayrton Senna ismini gormek isterdim.
    @ optimus 1 hocam soylediklerine katiliyorum senin yorumun kadar net bir yorum gormemistim eklemek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yaşım 27 ve 1997 yılından bu yana F1'i devamlı takip ederim. senin kadar "cahilce" yazanı gerçekten görmedim. tur başına 5 saniye demekle nereyi sallamışım git aç ispanya 96 yarışını izle yalan mı söylüyorum? ortada at arabası mı var yetenek mi var aç gör. schumi 96'da ferrari'ye geldiğinde ferrari nasıl bir haldeydi biliyor musun? uçak gibi ferrari varmış. tabi tabi uçaktı. kim adam etti sanıyorsun o takımı?

    bilmiyorsan konuşmayacaksın bu kadar basit.konuşacaksanda o zaman öğren ondan sonra konuş. eksik olduğum konularda yorum yapıp insanların gözünde EZİK konumuna düşmem merak etme.
  • @rafanadal
    gerçekten bilmeden konuşuyorsun arkadaşım.
    daha doğrusu işine geldiği gibi anlıyorsun ve onun üzerine konuşuyorsun.

    sonuçta yağmur herkesi vurabilir bu doğru.
    ama elektronik yardımcıların olmadığı dönemlerde yağmurda sağlam kontrol ve hızlı turlar atmak ile, bir sürü yardımcı elektronik devrenin yardımıyla tur atmak ayrıdır.
    Senna bile esamesi okunmayan Toleman ile yağmurda parladı. O bir yağmur adamıydı zaten.
    Ayrıca MSC nin de monza'da pisti ıslatıp antrenman yaptığını biliyoruz.
    Yani bu adamlar boşuna Rain Master ünvanını almadı.

    Tarihte başka kimlerde Rain Master ünvanı var?
    Alonso bu listenin içinde mi?

    ayrıca geçmişte güçlü motorlar vardı da şimdilerde güçsüz motorla o eski fastest lap lar kırılmaz olayı da tamamen Alonso'yu koruma amaçlı çıkarılmıştır.

    Ne zaman ki Aero , motordan önce gelmeye başladı, tur zamanları eskiye oranla iyileşmeye başladı.
    uzun düzlükteki maximum hız belki düştü ama tur dereceleri hala gelişiyor ve eski V10 ların tur rekorları kırılıyordu.

    hadi onu da geçtim Alonso da V10 ları kullanmış biri neden hiçbir pistte hız rekoruna sahip değil buna hala cevap veremediniz.
    hala daha en hızlısı Alonso demeyin lütfen, cidden komik oluyor.




  • @ Öner Pardonda hocam Alonso Minardi'deyken hiz rekoru kirmasini mi bekliyordun? Ayrica aerodinaminin onemi arttiktan sonra tur zamanlarinda iyilesme oldu diyosun. En son ne zaman bir pistte en hizli tur rekoru kirildi soyler misin? Ayrica Senna Rainman, Schumacher Rain Master olarak anilir. Bu arada Alonso hakkinda The Rain Master lakabinin kullanildigini bilmiyorsan ben senin bilmeden konustugunu dusunurum asil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rafanadal7

    @ Öner Pardonda hocam Alonso Minardi'deyken hiz rekoru kirmasini mi bekliyordun? Ayrica aerodinaminin onemi arttiktan sonra tur zamanlarinda iyilesme oldu diyosun. En son ne zaman bir pistte en hizli tur rekoru kirildi soyler misin? Ayrica Senna Rainman, Schumacher Rain Master olarak anilir. Bu arada Alonso hakkinda The Rain Master lakabinin kullanildigini bilmiyorsan ben senin bilmeden konustugunu dusunurum asil.



    tamam sen öyle düşünmeye devam et.
    2005 ve 2006 da en hızlı araç hatta en iyi start alan araç Alonso efendideydi ama yine hiçbir rekoru kıramamıştı.

    herneyse benim gözümde tükürdüğünü yalayan, istediğini elde edemeyince takımına suç bulan, gerekirse takımını küçük düşüren, kazanmak için akla gelecek her türlü pisliği yapabilecek bir pilot olarak tanıdım öyle devam edecek.
    bak yılların Ferrari taraftarı olan ben kendi takımımı desteklemiyorum.
    sebebi de bu muhteşem! pilot yüzünden.




  • @Öner dostum
    alonso da rainmaster lakabini almistir, bircok yerde mansetlere rastlayabilirsin. Daha önce de belirttigim gibi yagmur seyrinin garantisi olmaz. Doga şartlarının şakası olmaz, adamı rezil eder. Bu nedenle alonso, sumi, hami, vettel.......gibi her pilot yağmurda hata yapabilir. Ben boyle rainmaster gibi lakaplari sevmem o da ayrı bir konu. her v10 motoru kullanan aracla, hiz rekoru kirilacak diye bir sart mi var. Adamda belki ferrari v10 olsaydi o donemde, emin ol bircok hiz rekorunda ismini gorurdun.
    Alonso ferrariye geldiginden beri kendine yeni bir sayfa açmıştır. Eski halinden eser yok. Her insanin hataları olabilir, önemli olan olumlu yönde değişmeye ve gelişmeye devam etmektir. Olayi abartmanin manasi yok.
    Fernando Alonso; basta ispanya, italya olmak üzere, latin ulkeleri dahil ve ayrica birçok yerde onemli bir popularite ve taraftar kitlesi kazanmıştir. Ispanya barselonada derin ekonomik krize rağmen 100 000 civarı seyirci, alonso için doldurmustur tribunleri. Valencia da full cekmistir. Bu rakamlar öyle laga luga degildir. Italyada ve tifosilerde de büyük bir sevgi kazanmistir. Anadili gibi italyanca da konuşur. Fasa fiso bir sevgi degil bu.
    En önemlisi, bir pilot f1 pilotu olabilir ama ferrari pilotu olmak ayrı bir kategoridir.
    Unutmamak gerekir ki Alonso gelmis gecmis cok onemli ve emsaline az rastlanacak derecede Ferrariye yakisan, degerli bir Ferrari pilotudur ve bu takimda emekli olacağını belirtmiş bir pilottur. Temenni ederiz ki basarili bir sekilde ferrariden emekli olur ve birileri gibi giderayak kendini rezil etmez. Daima da ferrari taraftarlari ve tifosiler arasinda sevgiyle anılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1

    @Öner dostum
    alonso da rainmaster lakabini almistir, bircok yerde mansetlere rastlayabilirsin. Daha önce de belirttigim gibi yagmur seyrinin garantisi olmaz. Doga şartlarının şakası olmaz, adamı rezil eder. Bu nedenle alonso, sumi, hami, vettel.......gibi her pilot yağmurda hata yapabilir. Ben boyle rainmaster gibi lakaplari sevmem o da ayrı bir konu. her v10 motoru kullanan aracla, hiz rekoru kirilacak diye bir sart mi var. Adamda belki ferrari v10 olsaydi o donemde, emin ol bircok hiz rekorunda ismini gorurdun.
    Alonso ferrariye geldiginden beri kendine yeni bir sayfa açmıştır. Eski halinden eser yok. Her insanin hataları olabilir, önemli olan olumlu yönde değişmeye ve gelişmeye devam etmektir. Olayi abartmanin manasi yok.
    Fernando Alonso; basta ispanya, italya olmak üzere, latin ulkeleri dahil ve ayrica birçok yerde onemli bir popularite ve taraftar kitlesi kazanmıştir. Ispanya barselonada derin ekonomik krize rağmen 100 000 civarı seyirci, alonso için doldurmustur tribunleri. Valencia da full cekmistir. Bu rakamlar öyle laga luga degildir. Italyada ve tifosilerde de büyük bir sevgi kazanmistir. Anadili gibi italyanca da konuşur. Fasa fiso bir sevgi degil bu.
    En önemlisi, bir pilot f1 pilotu olabilir ama ferrari pilotu olmak ayrı bir kategoridir.
    Unutmamak gerekir ki Alonso gelmis gecmis cok onemli ve emsaline az rastlanacak derecede Ferrariye yakisan, degerli bir Ferrari pilotudur ve bu takimda emekli olacağını belirtmiş bir pilottur. Temenni ederiz ki basarili bir sekilde ferrariden emekli olur ve birileri gibi giderayak kendini rezil etmez. Daima da ferrari taraftarlari ve tifosiler arasinda sevgiyle anılsın.



    işte budur üstad klavyene sağlık




  • İstediğiniz kadar aksini iddia edin. Her F1 pilotunun yaptıkları bellidir. İstatistikler bellidir. Elde edilen başarılar, rekorlar bellidir. Bunlar görecelere dayanmazlar.

    Alonso isterseniz sizin için en büyük efsane F1 pilot olsun belki çok yakında rakamlar onu Vettel'den başarısız bir pilot ilan edecek. Alonso'nun rakiplerine göre yavaş bir sürücü olduğuda elde ettiği pole pozisyonları ve en hızlı tur zamanlarından ölçülebilir.

    Rakamlar ortada

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Vettel
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Alonso

    Ayrıca gerçek bir tifosi 16 yıllık markalar ve 17 yıllık sürücüler şampiyonluğu hasretini sonlandıran, birlikteyken 5 kez şampiyonluğa ulaşmış Schumi'nin yanında Alonso'nun esamesini bile okumaz.




  • @DXM06

    +1

    gerçek F1 izleyicisi böyle düşünür işte.
    sizler gibi düşünmez.

    Bunu anlamanızı beklemiyorum gerçi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 20 Kasım 2012; 22:42:01 >
  • Beyler görüşlerimiz kendimizi bağlar. Saygı duyarız fikirlerinize, sizin görüşleriniz de sizi bağlar, dünyanıza aittir.
    Her pilotu kendi dönemine göre ve bindiği aracın gücü ile birlikte ortaya koymus olduğu kapasiteyi değerlendirmeliyiz.
    Istatiksel olarak başarılar elde edilmiş olabilir, bunu küçümseyen yok. Schumi büyük bir pilottur. Fakat olayi pilotluk acisindan karsilastirmaya ve değerlendirmeye girersek, iş değişir. Bircok insandan farklı bir cevap gelebilir.
    Ustte vettel in istatistikleri verilmiş. Saygı duyarız. Ben daha önce de belirttim, adrian newey in ortaya koymuş olduğu araç faktörü çok önemli bunda. Bu demek değil ki, vettel kotu bir pilot. Vettel sampiyon bir pilottur, umarım ilerde gizli kalmis başka yeteneklerini de farkli şartlarda gorebiliriz. Temennim odur, takipteyim.
    Keske istatiksel olarak da daha büyük başarılar yakalayabilse. Gözümüz yok, yolu acık olsun.
    Schumiyi eskiden sevmezdim, artık üzülüyorum adama. Konuyu sumi fanlarına olan saygımdan dolayı fazla uzatmak istemiyor, burada kapatıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 20 Kasım 2012; 23:33:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DXM06

    quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1

    Bu yağmur koşulları pilotlar için çok zordur. Eyvallah, bazı pilotlar yağmurda aracı daha iyi kontrol edebilirler. Yalnız yağmurun da kimi tokatlayacagi belli olmaz. Bir bakmışsın uzman dediğin adamin felegi şaşmış pistte.
    Kimseye garanti vermem yağmurlu havada.
    Bir garanti veririm o da şudur;
    Yagmur illa ki birilerini tokatlayacaktır.

    Yağmurun adaleti belli olmaz orası doğru bir aquaplaninge bakar olay. Senna'da olsan Schumi'de olsan götürür ama şu bir gerçek yeni (nesil) bitme sürücüler eskilerle kıyas güdemez.

    hamilton ya da alonso'yu schumi ya da senna ile yağmur altında bir tutulamaz.

    bunun nedeni zaten artık günümüzde 2 damla yağmur yağdımı hemen SC giriyor. doğru dürüst yağmur altında yarış bile dönmüyor.

    Örneğin İspanya 96'yı ele alalım. O derece bir yağmur bugün yağsa SC pist yumuşayana kadar çıkmaz yarışında içine eder.

    Yine İspanya 96'yı ele alalım.

    TC ve diğer elektronik yardımların olmadığı bir dönemde;

    Tarihin en berbat Ferrarilerinden biriyle;

    Schumi yağmur altında 2. sıradan tur başına 4-5 saniye hızlı. yarışı 45 saniye önde bitiriyor.

    Bunu aynı şartlar altında şu an hiçbir sürücü başaramaz.

    Allahım yaaa.. Alonso ingilterede massayı geçtikten sonra turbaşına yaklaşık 4 saniye hızlıydı artan yağmurla birlikte..(ingiltere diye hatırlıyorum). Niye kıyaysalanmıyomuş.

    logann

    aynen katılıyorum.
    herkesin ağzına sakız oldu. shumi nin motoru patlamasaydı patlamasaydı patlamasaydıda patlamasaydı. Alonsonun motorunun patlaması kimsenin aklına gelmez nedensen... diğer söylediklerinede katılıyorum. hatta benim yazım sandım bi an.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: os_lnx
    Allahım yaaa.. Alonso ingilterede massayı geçtikten sonra turbaşına yaklaşık 4 saniye hızlıydı artan yağmurla birlikte..(ingiltere diye hatırlıyorum). Niye kıyaysalanmıyomuş.



    İspanya 96

    Perhaps Michael Schumacher's greatest performance and a prime example of why he is known as the Rain Meister. In a rain soaked Spanish GP in a car that was far from the best the Rain Meister isn't happy in just beating his rivals but in embaressing them. Dropping to 9th after a poor start where he almost stalled, Schumacher starts to carve his way through the field.

    On lap 12 Schumacher overtook Jacques Villeneuve for the lead and two laps later set the fastest lap of the race which was some 4 seconds quicker than 2nd and 3rd placed Villeneuve and Jean Alesi respectively were lapping. When Schumacher pitted on lap 24 he was 40 seconds ahead of the 2nd placed man and just before he pitted on lap 42 he was a staggering 90 seconds ahead and this despite having a sick sounding engine from lap 33. At the end the German legend had lapped the entire field up to 3rd position.

    It later transpired his engine was on nine cylinders for a time but cured itself and the main problem was a broken exhaust. Williams senior operations engineer James Robinson best sumed up Schumacher's performance: "I don't think the Ferrari was that brilliant. It looked like it was on ice to me. That guy is something else. It was pretty amazing."


    quote:

    Schumacher was noted throughout his career for his ability to produce fast laps at crucial moments in a race, to push his car to the very limit for sustained periods. Motor sport author Christopher Hilton observed in 2003 that "A measure of a driver's capabilities is his performance in wet races, because the most delicate car control and sensitivity are needed", and noted that like other great drivers, Schumacher's record in wet conditions shows very few mistakes: up to the end of the 2003 season, Schumacher won 17 of the 30 races in wet conditions he contested.


    Daha da bir şey yazmıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 21 Kasım 2012; 1:24:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimus 1


    Unutmamak gerekir ki Alonso gelmis gecmis cok onemli ve emsaline az rastlanacak derecede Ferrariye yakisan, degerli bir Ferrari pilotudur ve bu takimda emekli olacağını belirtmiş bir pilottur. Temenni ederiz ki basarili bir sekilde ferrariden emekli olur ve birileri gibi giderayak kendini rezil etmez. Daima da ferrari taraftarlari ve tifosiler arasinda sevgiyle anılsın.



    Arkadaşım bu yazdıkların bilhassa dikkatimi çekti şunu söyleyim Alonso biraz yanardöner karaktere sahiptir.Reno zamanlarındayken Ferrari'ye ve Schumi'ye demediğini bırakmayan saydıran adam Ferrari'ye geçince 360 derece dönüverdi.Mclaren'de deyken de Ferrari'ye karşı casusluk skandalının tam ortasındaydı.
    Diyeceğim şu ki Alonso'yu karakter olarak zerre kadar sevmem ama pilotluğu 10 numaradır takdir ederim herzaman.
    Son olarak giderayak rezil oldu dediğin Schumi'nin Ferrari'deki efsaneliğini yakalaması için Alonso'nun önünde daha çoooook uzun yolu var..




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.