Şimdi Ara

19 inch Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Sizlere de danışarak kendime bir ekran almak istiyorum. İki tane olmazsa olmaz kriterim var:


    1. Monitör 19 inch ve 1440x900 (bu çözünürlük gerekiyor) ve mat ekran olacak.

    2. Üzerinde sadece VGA çıkışı bulunan ekranları istemiyorum. Bilgisayarımda VGA çıkışı yok ve VGA dönüştürücüleriyle görüntü kalitesi epey düşüyor. O yüzden tercihim DVI veya (19 inchlerde pek bulunmasa da) HDMI veya Displayport gibi digital çıkışlarının bulunması.


    Düşündüğüm ürünler arasında bu (http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?hlt=Link_Overview&tmplt=ePlatform%20-%20TPV&scy=TR&slg=TUR&session=20110118050652_88.242.236.27&ctn=190C1SB/00) da var. Ama size sormadan almayayım dedim. Bu kriterlere uyan ve sizin de önereceğiniz bir ürün var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunhasan -- 18 Ocak 2011; 12:11:35 >



  • quote:

    Merhabalar,

    Ben de sizin almış olduğunuz monitörü almayı düşündüğümden, ne kadar tavsiye ettiğinizi bir sorayım dedim. Bir de eğer cevaplayabilirseniz birkaç ufak sorum olacak: (bunların bilgisine internette ulaşamadım)

    1. Ekran parlak mı mat mı? Ben parlak ekran istemiyorum çünkü çalıştığım yerdeki ışık yansımalarından ekranı görmem zorlaşıyor.

    2. 16:10 görüntü vermesi tam olarak nedir? Ekranın doğal çözünürlüğü (native resolution) 1440x900 değil mi? Demiş olduğunuz beni biraz şüpheye düşürdü çünkü standart dışı genişlikliği olan monitörlerde (benim deneyimimde) görüntü yatay olarak genişlemiş oluyor, güzel ve net olmuyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?

    3. Farklı web sitelerinde monitörün tepki hızı farklı belirtilmiş. Meselahttp://www.ucuzu.com/monitor-c3126/philips/190c1sb-p38444131/ tepki hızını 5 saniye, diğer bazı siteler ise 2 saniye olarak belirtmiş. Bu konuda bir bilginiz var mı?

    4. Siz monitörü internet üzerinden mi sipariş ettiniz? Mağazalarda bulmakta sıkıntı çektiğimden bunu soruyorum.

    İlginiz için çok teşekkürler, sorularımla sıktıysam çok pardon, ama takdir edersiniz ki monitör almak zor iş. İnsan emin olmadan o parayı vermek istemiyor.  




    Memnuniyetle cevap vermeye çalışacağım.
    Benim bu monitörü tercih etmemim en büyük nedeni DVI çıkışı olmasıdır. Bu paraya LED ekran alabilecekken gittim LCD aldım. Samsung kalitesine inandığım için.

    1. sorunuzun cevabını şöyle cevaplayım. Ekran parlaklığı gayet fazla. Ama üzerindeki modlarla bunu daha da düşürebilirsiniz. Sanırım daha önce hiç LCD kullanmadınız. Bende sizin gibi parlak ekrana bakmaktan gözlerimi mahvettim. Sonrasında bu monitörü aldığımda, ya Economy ya da Office Work modunu kullandım. Bu modlarda ekran parlaklığı daha düşük dolayısıyla daha az göz yoruyor diye düşünüyorum. Ekran parlaklığı oranını diğer karşılaştırdığınız monitörlerin değerine bakarak kıyaslayabilirsiniz. Görüntü kalitesi bence güzel.

    2. sorunuzun cevabı ise basit. 1440x900 çözünürlüğü sağlıyor. İşyerinde Samsung marka LCD kullanıyoruz. Berbat diyebilirim. 1368x900 çözünürlüğü var. Dolayısıyla ne bir duvar kağıdı düzgün duruyor ne de başka birşey.
    16:10 olması ekranın yukarıya doğru daha geniş olması demek. Bu da emsallerinden daha geniş bir izleme açısı sunuyor. Hani sizin dediğiniz gibi yatay genişleme falan yok.

    3. sorunuzun cevabı; Benim monitörüm 190C1SB modeli. Bu modeli nerden alırsanız alın, 2 ms tepki sürelidir ve DVI çıkışı mevcuttur.

    4. sorunuzun cevabı; Ben monitörü İzmir'de bir arkadaşımın eşinin çalıştığı yerden aldım. Eğer İzmir'deyseniz temini için size yardımcı olabilirim.



    Monitör'ü markaya güvenerek aldım. Aldıktan tam bir ay sonra ekranın tam ortasında bir tane ölü piksel oluştu. 5 ölü piksele kadar garantiye girmiyormuş. Dolayısıyla önümüzdeki 2 sene içinde 5 tane kadar ölü piksel olursa hemen değişimi yapacaklar. Zamanla o ölü piksele de alıştım Görmüyorum desem yeri var. İlk zamanlar çok gözüme batıyordu ama. Bu arada monitörün kutusundan hem Analog hem de DVI kablo çıkıyor. Yani DVI kablo için ayrı para ödemek zorunda değilsiniz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    quote:

    1440x900


    Pm atamadığım için buraya yazıyorum...




  • Çok yardımcı oldun arkadaşım, sağol. Ben yine de kendimi riske etmemek adına benzer özelliklerde birkaç mat monitör de araştıracağım. Işık yansımaları bulunduğum ortamda yazı okunmasını zorlaştırıyor parlak ekranlarda, mat ekranlarda ise böyle bir sorun olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.