Şimdi Ara

1951 model SNR Excelsior 52 lambalı radyo restorasyonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim dostum .
    Hıfı Türkiye Facebook sayfasında çalışmalarımı paylaşmaya devam etmekteyim , saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    Öncelikle elinize emeğinize bilginize sağlık ,çok şık olmuş .
    Bende yaptığım çalışmaları burada paylaşırdım ,ne zaman aşağılıyıcı hatta hakarete varan cümleleri okumaya başladım paylaşımlardan vazgeçtim .
    D.H bu konuda duyarsızlığı cabası .
    Sayın Elektürükçü, burada kötü aşağılayıcı yorum yapan ben oluyorum herhalde. 1952 Model bir radyoyu restore edip radyonun çalışıp çalışmadığı ile ilgili en ufak bir emare olmayan metnin altına radyonun çalışıp çalışmadığını sormak aşağılayıcı bir durumsa, evet aşağıladım. Buna cevap olarak "evet çalışıyor, anladın mı bari" cümlesiyle cevap vererek polemiği kedi ciğer meselesine getirmek olgunluk oluyorsa diyeceğim bir şey yok. Yoksa böyle mi gülmeliydim;


    Burası herkese açık adı üstünde bir forum, burada bir şeyler paylaşıyorsanız birileriyle iletişime tartışmaya girmek için paylaşıyorsunuzdur ve mutlaka birileri bir şey soracaktır, kimsenin kötü niyeti olmamasına rağmen, karşılıklı, görerek konuşma gibi yürümüyor işler, dikkat etmediğiniz takdirde tartışma kontrolden çıkabiliyor. Bunun böyle olmasını istemiyorsanız yaparsınız kendi bloğunuzu, yoruma da kapatırsınız olur biter, kimsede sizleri aşağılayamaz değil mi?




  • erginates kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam



    Bende bir radyo var çocukluğumdan kalma uzun ve kısa dalga ayarlarıyla oynadım geçen gün . bende inanmadım ama uzun dalga modunda bir frekansta yabancı bir müzik kanalına denk geldim ses oldukça netti . Fakat kısa dalgada gelen giden yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız restorasyonu çok güzel olmuş tebrik ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam. Hemen bakıyorum sayfaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 23 Temmuz 2018; 21:4:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba erginates bey,
    Hariha bir iş çıkartmışsınız. Sizi kutlarım Emeginize elinize sağlık.
    Çok güzel bir şekilde yapılan işi kaydedip anlatmışsınız. Elektronık kısmını da anlatmanızı istedım dogrusu merak ettim.
    Arızalı çalışmayan bir cihazı tamir ve bakımını yapıp hayata döndürmek ona can vermek gibi birşey. Siz o cihazı yeniden hata döndürmüşsünüz
    Tebrikler
  • Çok güzel olmuş elinize sağlık. Aşı ve mama ücretleri dahilinde sahiplendirmek isterseniz mutlu bir yuvada bakılacağından emin olabilirsiniz.
  • hocam emeğine sağlik, radyo bir ?ahesere dönusmus. bende gecen hafta almanyadan 1960 yapimi blaupunkt radyo aldim. radyonun kondüsyonu oldukca iyi fakat baya bir ugrasmama ragmen sadece 1 kanal cekiyor. bir kac kanalada cizirtili olarak baglaniyor.bu konu hakkinda bana yardimci olabilir misiniz. bir kac kanala baglansam dahi benim icin yeterli. resimleri ekliyorm. 👍 te?ekkürler
    1951 model SNR Excelsior 52 lambalı radyo restorasyonu
    1951 model SNR Excelsior 52 lambalı radyo restorasyonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrtekmen

    hocam emeğine sağlik, radyo bir ?ahesere dönusmus. bende gecen hafta almanyadan 1960 yapimi blaupunkt radyo aldim. radyonun kondüsyonu oldukca iyi fakat baya bir ugrasmama ragmen sadece 1 kanal cekiyor. bir kac kanalada cizirtili olarak baglaniyor.bu konu hakkinda bana yardimci olabilir misiniz. bir kac kanala baglansam dahi benim icin yeterli. resimleri ekliyorm. 👍 te?ekkürler

    selam. bu radyoda cok güzel. öncelikle ayarları ile hiç oynamadan lambaların ve soketlerin kontak temizleyici ile güzelce temizlemeni, daha sonra band seçim düğmelerinin mekanik kontaklarını temizlemeni öneririm. yapabilirsen kağıt kapasitörlerin tamamını uygun değerlerdeki yenileri ile değiştirirsen uzun yıllar çalışmaya devam eder.
    bu işlemlerden sonra yinede netice alamazsan lambalardan ömrünü tamamlamış olanlarıda değiştirmek gerekir.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.