Şimdi Ara

1974 Sonrası Adada Sular Yeniden mi Isınıyor ? Kıbrıs Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi liderliğinin, Ada'da bir ''savaş gücü'' yaratma çabası içinde olduğunu bildirdi.


    Turgay Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, ''Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla BM Genel Sekreteri'nin iyiniyet misyonu çerçevesinde Ada'da tam teşekküllü görüşmeler sürerken, Rum Milli Muhafız Ordusu'nu (RMMO) durmaksızın silahlandırmaya devam eden GKRY liderliğinin, bir savaş gücü yaratma çabası içinde olduğunu'' kaydetti.
    ''Kısa süre önce GKRY'nin 2009 bütçesinde silahlanmaya 368 milyon 600 bin avro ayırdığı ve Rusya yapımı T-80 tankları, TOR M2 uçaksavar füze sistemleri, KORNET tanksavar füzeleri ile askeri nitelikli 3 adet helikopter alınacağının Rum basınında yer aldığını'' hatırlatan Avcı, ''bunlarla yetinmeyen GKRY liderliğinin, RMMO'ya askeri nitelikli uçak alınmasına ilişkin süreci başlattığı, askeri uçak ve helikopterlerin inişi için seyyar aydınlatma sistemleri ve tam teçhizatlı seyyar hastane ile Rum komando kuvvetleri için Commando tipi 60 milimetre çapında havan topu mermisi satın alınacağını''nın da Rum Politis gazetesinde açıkladığına dikkati çekti.
    Rum tarafının ayrıca, İsrail'den de kimi silah sistemleri ve pilotsuz casus uçağı alımı için temaslar yaptığının öğrenildiğini belirten Avcı, ''Silahlanmaya yönelik bu girişimler, barış arayışı içinde olduğunu iddia eden GKRY liderliğinin bu söylemlerini açıkça çürütmektedir'' dedi.
    RMMO ve Güney Kıbrıs'ta bulunan Yunan alayı ELDİK mensuplarının sayılarının, RMMO yedek askerleriyle birlikte 65 bin olduğuna işaret eden Avcı, Ada'da taraflardan hangisinin barış yanlısı, hangisinin ise savaş çığırtkanlığı yapmakta olduğunu bir kez daha gözler önüne serildiğini dile getirdi.
    ''GKRY, silahlanma politikalarıyla halkına ve özellikle gençliğine kötü örnek olarak, bu şekilde onları olası bir çözüm ve oluşturulacak yeni devlette ortağı olacak olan Kıbrıs Türkleri'ne karşı şartlandırılmalarına neden olmakta ve artık 'son şans' olarak nitelenen görüşmeleri ne yazık ki baltalamaktadır'' diyen Avcı, Rum yönetiminin, Kıbrıs Türk tarafının silahlanmaya son vermesi konusunda tüm çağrılarına kulak tıkadığını bildirdi.
    Avcı, Kıbrıs Rum yönetiminin karşısında bugüne dek konuya ilişkin sessiz kalan başta BM ve AB olmak üzere tüm ilgili ülke ve kuruluşların artık bu duruma ''dur'' demeleri gerektiğini vurguladı.
    AA

    1974 barış harekatı sonrası adada bize göre barış vardır.En azından o seneden beri hiç bir vatandaşın kanı akmamıştır.Ama dünya işin bu boyutu görmezden geliyor...

    Geldiğimiz bu zaman zarfında yukarıda ki haberde de bildirildiği üzere Rum ve Yunan ikilisi sürekli silahlanıyor.Fakat bir çok forumda gözlemlediğim kadarı ile düşmanları küçümseme durumu hakim..Herkes duygusal düşüncelerini dile getirmiş..." Biz koskoca 70 milyonluk ülkeyiz, yok ordumuz büyük tank çok, askerimiz çok, ezer geçeriz " gibi söylemler var.Fakat gelin görün ki durum pekde öyle değil.Bu gün adamların envanterlerine kattığı bir çok silah sistemi Türkiye'ninkilerden daha modern..ve katmaya da devam ediyorlar.

    Bu gün savaşı çok güçlü devletler hariç hiçbir ulus kolay kolay göze alamıyor.Rum Yönetimi ve Yunanistan önümüzde ki süreç içinde gerginliği tırmandıracak bir maceraya kapılıp tekrar savaş rüzgarlarını estirebilir mi ?Kıbrıs için bir kez daha Ayşe tatile çıkar mı ? Türkiye 1974'de merhum Ecevit gibi adaya müdahe edebilecek siyasi ortam ve lidere sahip mi ? Kısacası Kıbrıs için tekrar bir savaş söz konusumu yoksa bu sorun siyasi arena da mı devam eder ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranos50 -- 21 Nisan 2011; 14:08:20 >







  • Hic sorun degil. Bu kansiz rum köpeklerini yeniden denize dökmekten TÜRK MiLLETi olarak gurur duyariz. Asil benim garibime giden su: Niye Kibris Türkleri rum köpekleri ile birlesmek istiyor ve niye TÜRKiYE ye karsilar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I-C-O -- 21 Nisan 2011; 14:54:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I-C-O

    Hic sorun degil. Bu kansiz rum köpeklerini yeniden denize dökmekten TÜRK MiLLETi olarak gurur duyariz. Asil benim garibime giden su: Niye Kibris Türkleri rum köpekleri ile birlesmek istiyor ve niye TÜRKiYE ye karsilar?



    Köpek oldukları için.İnanmıyorum ben Kıbrıslı Türklere
  • Belkide o gösteriyi yapanlarin hepsi rum köpegidirde Kibrisli Türk ayagina yatiyorlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I-C-O

    Belkide o gösteriyi yapanlarin hepsi rum köpegidirde Kibrisli Türk ayagina yatiyorlar?


    Muhtemelen öyle yada satılmış insanlar olabilir.Rum Kesimi dünya kamuoyuna " bakın kendi soydaşları bile Türkiye'yi adada işgalci güç olarak görüyor " diyerekten elini güçlendirmeye çalışıyordur.En mantıklı açıklama bu olsa gerek.Ben askerliğimi Kıbrıs'ta yaptım.Ömrümde görmediğim süper lüks araçları ben orda gördüm.Ama malum kumarhanelerin falan bol olduğu bir memleket.Üretim yok ama hayat şartları bize göre oldukça iyi...Yalnız şöyle bir durum var.Türkiye'ye ve Türk askerine minnet borcu olan, 74 öncesinde katliamı bizzat yaşamış tanık olmuş yaşlı insanlar.Genç nesil tamamen İngiliz ve Avrupa'ya meyilli.Yani Avrupadaki şartları gördükçe, Türkiye'nin onların önünü tıkadığına inanıyorlar.

    Bu yazacaklarımı önemle belirtmek isterim ki, bir millet tarihini çok ama çok iyi bilecek.Geçmişte yaşadığı sıkıntı ve savaşları, dostu kim, düşmanı kim bunları çok iyi bilecek ve çocuklarına, torunlarına iyi izah edecek.Oradaki katliamı Kıbrıslı gençler bilmiyorlar.Sadece tek istedikleri lüks yaşam ve Avrupa'ya özenti.Türkiye sayesinde bu güne geldiklerini bilmiyorlar malesef.Din, iman da zayıf orda.Bu kimlerin suçudur bilinmez..Ama çabuk dolduruşa geliyoruz.Böyle olmaması gerek.




  • GÜNEY KIBRIS İLE TÜRKİYE ARASINDA PETROL GERGİNLİĞİ

    Hidrokarbon yatakları arama konusunda imtiyaz hakkı vermek üzere petrol şirketi arayan Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) ayırdığı 11 parselden 4321 numaralı olanının sözde Rum “münhasır ekonomik bölgesi içerisinde olduğu” gerekçesiyle Rum Dışişleri Bakanlığı petrol şirketlerini “uyaran” bir açıklama yaptı.

    Politis haberi; “Ankara ‘Parseller’ Krizi Metotluyor… Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi İçerisinde Petrol Yatağı Aramaları İleri Götürüyor… Lefkoşa’nın Uluslararası Hareketliliği” başlığıyla manşete çekti.

    Habere göre, Rum Yönetimi, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla; uluslar arasında kabul gören petrol piyasasıyla ilgili yabancı gazete ve dergilere gönderdiği, petrol çıkarma işiyle uğraşan şirketlere yönelik açıklamasında; Türkiye’nin uluslararası hukuku ihlal ettiği öne sürülerek, Rum yönetiminin “yasal haklarını koruyacağı” öne sürüldü.

    TPAO’nun Türkiye’nin güneyi ve Kıbrıs adasının kuzeybatısında hidrokarbon aramaları için imtiyaz hakkı vermesinin “yasadışı olduğu” iddia edilen Rum Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında münhasır ekonomik bölge sınırlarının belirlenmediği ve imtiyaz hakkı için ilan edilen parsellerden birinin Rum “münhasır ekonomik bölgesi içerisinde olduğu” iddia edildi.

    Gazete, Rum yönetiminin Türkiye’yi BM’ye ve diğer yabancı devletlere şikayet etmesine kesin gözüyle bakılması gerektiğini de haberine ekledi.

    AMERİKA KIBRIS'TA PETROL BULDU

    ABD, Kıbrıs'ın batısında önümüzdeki 30 yıl Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek rezerv buldu.


    Kıbrıs açıklarında uzun süredir doğalgaz ve petrol arayan ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), doğalgaz yataklarıyla ilgili araştırma sonuçlarını yayımladı.

    Haberi Rum Fileleftheros gazetesi, ''Kıbrıs'ın batısında da doğalgaz yatakları... ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nin yeni bulguları...'' başlığıyla verdi.

    Nil (Nile Basin) ve Doğu (Levant Basin) leğenlerinde yapılan araştırmalar Doğu Akdeniz'in dünya çapında keşfedilmemiş yeni doğalgaz kaynakları bölgesi olduğunu gösteriyor.

    Gazete, Yunan Petrolleri Hidrokarbon Araştırma ve Üretim eski genel müdürü ve hidrokarbon araştırmaları uzmanı Dr. İlias Konofagos'un dün Yunanistan'da düzenlenen bir konferansta anlattıklarına ve gösterdiği haritaya yer verdi.

    Denizaltında çıkartılabilir yatakların 345 trilyon cubicfoot doğalgaz ve 8 milyar varil sıvılaştırılmış doğalgaz ve petrol bulunuyor.

    Konofagos, AB üyesi 25 ülkenin yıllık doğalgaz ihtiyacının 500 milyar metreküp olduğu düşünüldüğünde, toplamda 15 trilyon metreküp rezerve sahip Kıbrıs-İsrail-Mısır-Girit bölgesindeki yatakların önümüzdeki 30 yıl Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

    Konofagos, Girit-Messara körfezi'nin 70 kilometre güneyinde 1650 metre deniz altında ve en az 15 kilometre uzunlukta önemli doğalgaz rezervi saptadıklarını da belirtti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: I-C-O

    Belkide o gösteriyi yapanlarin hepsi rum köpegidirde Kibrisli Türk ayagina yatiyorlar?

    bizi sevmeyen bir çok kıbrıs Türküne şahit oldum. gerçek nedir bilmiyorum ama dediklerim doğru maalesef. niye bozdunuz keyfimizi diyorlar?
  • uranos50: Gercekten cok güzel yazmissin. Kesinlikle katiliyorum Ben her zaman her yerde belirtiyorum Avrupadanda Avrupa kölelerindende Avrupa ya girmek icin bin takla atan .. insanlardanda nefret ediyorum. Ayidan post gâvurdan dost olmaz. Insallah bir gün Türk-Islam Birligi kurulacak. @demonchild: O bazi Avrupa köpeklerine Türk demeye utaniyorum artik. Kim olduklarini, nerden geldiklerini atalarini unutmasin bu Kibrisli Türkler.
  • Haberlere bakiyorumda it Rumlar cok azmis. Her saat basi Rumlardan Türklere dalasma. Artik sesimiz ciksin.
  • Elbette ki öyle.Fakat kendi iç meselelerimiz ve siyasi dalaşmalardan ötürü dış politikada neler oluyor bitiyor, toplum olarak çok farkında değiliz maalesef.Son zamanlarda araştırırsanız eğer, hızlı bir silahlanma proğramı uygulanıyor Güney Kıbrıs'ta.1974 senesinde Rum Kesiminin Türkiye ye karşı koyabilecek silah sistemleri yoktu ve hazırlıklıda değillerdir.Ama bu gün durum öyle değil.Yunanistan ile beraber sistemli bir şekilde silahlanıyorlar.Yunan jetlerinin Kıbrıs'a gidip dönebilecek teknolojiye sahip olduklarını okudum.Block bilmem kaç.Yani bizim F-16 lardan daha modern.Bu en basidi..Kabaca bakıldığında bu iki toprak ve nüfüsu küçück olan 2 ülkenin askeri ekipmanları, nüfus ve yüzölçümü çok büyük olan Türkiye ile eşdeğer.( Militarist forumlardan edindiğim bilgiler) Yaşadığımız büyük ekonomik kriz dönemlerinde, durumu fırsat bilip gayet güzel kapadılar aradaki mesafeyi.Uzun lafın kısası, söylemek istediğim Kıbrıs'ta güzel şeyler olmuyor son zamanlarda ve allah göstermesin ada için tekrar savaş söz konusu olabilir mi yada siyasi bir çıkmaz olarak yıllarca Türkiye'nin önünde bir engel olarak mı kalır.




  • Her ne kadar Libya için koyduğunu söylese de İngilterenin Güney Kıbrısta çok sayıda uçağı var.
  • Evet.Garantör ülkelerden biriside İngiltere.2 tane üssü var diye biliyorum.Bizim kamuoyumuzda hep Kıbrıs için sabit uçak gemisi derler.Bence alakası yok.Zaten hemen dibimizde.Asıl İngiltere ve Yunanistan için birer uçak gemisi konumundadır.Adamlarda zaten bunun gayet iyi bilincinde..Bknz. Arkadaşında dediği gibi; Libya operasyonu için harika bir konumda.ve bütün Ortadoğu için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranos50 -- 22 Nisan 2011; 18:43:11 >
  • Evet ne yazikki dogru. Bende cok okudum ve duydum. Rumlar silaha cok yatirim yapiyorlar ve en iyi silahlarada sahipler. Hem olasi bir savasta tüm Avrupa bu Rum köpeklerine her türlü destegi verir. Simdide askerleri felan bölgeye yerlestiriyorlar. Simdi buda yeni nesil Kibrisli sözde Türklere gelsin. Simdi bazi soytarilar cikip Rumlarla birlesmek istiyor. Bazi soytarilar Türkiyeye defol git diyor. Bazi soytarilar mitinglerde Rum bayragi aciyor. Ulan serefsizler MEHMETCiK orda olmasa Rumlar simdi alayinizi katletmisti. 1974 te MEHMETCiK Kibris a girmeseydi simdi Kibrisli Türk diye birsey yoktu. Ulan vefasizlar siz hangi yüzle Türkiye yi kovuyorsunuz? Simdi MEHMETCiK Kibristan cekilse Rum köpekleri sizi denize döker. TÜRKiYE ye MEHMETCiGE yatip kalkip dua edeceklerine birde utanmadan defol gir diyorlar. Birde ben Kibrisa hic gitmedim olurda bir gün gitsem TÜRKiYEME ve MEHMETCiGiME laf atan itlerin alnini karislarim. Kibrisli Türkler kim oldugunuzu nerden geldiginizi unutmayin. (K. bakmayin satirbasi yapamiyorum)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.