Şimdi Ara

1999 Model Safrane (Kelepir)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Fikirlerinize ihtiyaç hasıl oldu. Dün galericiler sitesine araba bakmaya gittik. Şehir içinde getir götür işlerine bakacak afedersiniz amiyane bir tabirle eşşek gibi kullanılacak 8-10 milyarlık bir araba alalım dedik. 1998 model bir Skoda Felicia aldık. Herneyse mevzuyu fazla uzatmayım. Dolaşırken 1999 Model Siyah bir Safrane RXT modeline rast geldik. Daha evvelden bildiğim bir arabadır ama 8 yaşına rağmen dipdiri olunca dikkatimi çekti. 17.000 YTL değer biçilen bu arabaya oturmaya kıyamazsınız. Maşallah tertemiz. 2500 cc 168 HP. Yanımda enişte vardı. İçi geçti arabaya. Kendisinde 2006 Passat var. Bindik dolaştık bir süre. Enişte bir 50.000 YTL ye aldığımız arabaya bak bir de 17.000 YTL denen arabaya bak dedi durdu. Velhasıl arabaya baya baya niyetlendi. Güya ablama diye almayı düşünüyor fakat sanıyorum Passat'ı eşine verecek Safrane a kendi binecek. Sizlerden de fikir alalım istedim. Araba çok temiz. Henüz 160.000 km de. İlk sahibinden. Hatıra binaheyn galeriye bırakılmış falan. Çok fazla piyasası olmadığı için hemen tamam oldu diyemedi de. Bakalım ne olacak. Naçizane yorumlarınızı bekliyorum.







  • Vergisi fazla gelmezse alin derim. Parcasi pahalidir ama kolay kolay sorun cikarmaz, 160.000 de de motoru bitmez. Cikaracagi bir iki masrafi safrane kadar konfor vermeyen fakat yeni model alacagi baska arabanin daha yuksek olan fiyati ile arasindaki farka saysin :)
  • Fazla kalabalık olmayan bir şehirde yaşıyorsanız, bulunduğunuz yerde trafik vs. derdi yoksa, sık sık uzun yol yapıyorsanız alınabilir bence,

    ama istanbul gibi biryerde her gün dur kalk yaparak kullanılırsa, şehrin keşmekeşliğinde şaşkının birinin durup dururken bodoslama gelip farı tamponu aşağı indirme ihtimali yüksek ise, her üç beş yılda bir zevk için araç değiştiriyorsanız veya işçi maaşıyla lüks araca binmeye çalşan insanlardan iseniz almamalısınız.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Araç genelde Konya'da kullanılacak. Trafiğin güzel aktığı yolları geniş ve düzlük bir yerdir buralar. Tabiki bu araç düşük gelirli birine uygun değil. Ki maddi durumu uygun olsa da bir kişinin her araca binebilmesi de tartışılır. Okuma yazma bilmeyen yahut aracın ne tarz fonksiyonları olduğunu dahi bilmeden Mercedes S-Class hatta geçenlerde yine rast geldim Audi Q7 gibi araçlara binen nicelerini gördüm. Hoş olmuyor bir yerde. Bu aracı almak isteyen kişinin de 2006 Passat aracı var. Aynı zamanda kamu da üst düzey yönetici vasfı ile hizmet veriyor. Yakışacak bir araç diye düşünüyorum. Hani ikinci el değeri iyi olsa o gün alacaktık. Araba henüz satılmadı. Düşündüren tek nokta ikinci el... Safrane ve benzeri otomobillerin böyle bir duruma düşmesi çok garip. Delinin biri yada birileri zamanla kuyuya bir taş atmış çıkarana aşk olsun. Nice arabalar var kelepir tarza alınabilecek fakat biz hala doğanlara şahinlere hörmette kusur etmiyoruz. Öyle böyle değil yani. Hani arada ince fark olsa kabulümdür. Fakat otomobil piyasası çok enteresan işte.




  • Yıllık vergisi ;

    1999 Renault Safrane 2.5 RXT => 986 YTL (2007)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.